Cele mai importante evenimente si semnificatiile lor:
- Philip Gordon, asistent pentru Afaceri Europene si Eurasiatice al Secretarului de Stat american, Hillary Clinton, a venit la Bucuresti cu un mesaj exprimat fara echivoc printr-un comunicat oficial. Departamentul de Stat american a anuntat sambata ca Philip Gordon va ajunge in Romania duminica, unde "se va intalni cu oficiali guvernamentali pentru a discuta ingrijorarile pe care Statele Unite le au referitor la recentele actiuni ale guvernului, ce ameninta mecanismul democratic de control si echilibru al puterilor in stat si slabesc institutiile independente". Prin urmare, mandatul emisarului special pare a fi acela de a negocia restabilirea ordinii constitutionale intr-o tara in care Statele Unite au interese geostrategice majore intr-un context international delicat. Scutul antiracheta de la Deveselu irita la maxim Rusia, care are o influenta majora in Siria. Or, inlaturarea regimului Al Asad pare sa fie in acest moment prioritatea zero a politicii externe americane. Gordon vine din Turcia, unde s-a aflat impreuna cu secretarul de stat america, Hillary Clinton, pentru a discuta situatia din Siria. Din fericire, Romania are un parteneriat strategic cu Statele Unite si e membru NATO, astfel ca e greu de crezut ca Washingtonul isi va sacrifica aliatii la masa unor inevitabile negocieri cu Moscova intr-un joc politic mai sofistica. Dimpotriva, Statele Unite, prin trimiterea unui emisar special la Bucuresti, transmit un semn clar ca nu-si vor abandona un partener esential din Esteul Europei. Intensificarea presiunii externe devine in acest moment cheia salvarii Romaniei.
- Curtea Constitutionala ar urma sa se reuneasca marti pentru a pune in discutie presupusul fals operat intr-o decizie prin introducerea unui paragraf care stabilea faptul ca la acest referendum sunt aplicabile dispozitiile legii privind alegerea presedintelui. Acest paragraf adaugat ulterior publicarii deciziei in Monitorul Oficial ii include practic pe romanii cu domiciliul in strainatate la stabilirea cvorumului. Ramane de vazut daca reunirea judecatorilor nu este doar un pretext pentru ca USL sa puna in aplicare planul anuntat de Valeriu Zgonea la sfarsitul saptamnii trecute. Potrivit acestuia, unii judecatori de la Curte ar putea fi inlocuiti, desi nu e clar in baza caror legi. In tot cazul, daca USL va reusi sa preia controlul asupra Curtii Constitutionale, validarea referendumului devine foarte probabila.
- In paralel, Guvernul continua mini-recensamantul cu scopul de a elimina din listele electorale permanente categorii intregi de cetateni, inclusiv pe romanii cu domiciliul in straintate. In paralel cu desfasurarea mini-recensamantului, ministrul de interne, Mircea Dusa, a anuntat ca in zilele urmatoare va fi convocata o comisie a Institutului National de Statistica pentru a valida partial recensamantul din 2011, evocand chiar posibilitatea publicarii unei decizii in Monitorul Oficial. Aceasta strategie indica destul de clar intentia USL de a produce cat mai multe cifre cu caracter oficial care sa consacre faptul ca in Romania sunt in realitate 16 milioane de cetateni cu drept de vot, nu 18 cati figureaza cum in listele electorale permanente. PDL sustine insa ca validarea recensamantului din 2011 nu este posibila decat in 2013 si ca pana acum au fost procesate doar 50% din date. Aceste doua actiuni - minirecensamantul si tentativa de a valida recensamantul din 2011 - arata ca Guvernul nu a renuntat nici o clipa la intentia de a-si duce lovitura de stat pana la capat, in ciuda ultimului apel lansat vineri de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, care i-a solicitat Guvernului Ponta "sa raspunda fara intarziere cerintelor Curtii Constitutionale in ceea ce priveste transmiterea listelor electorale, astfel incat Curtea sa poata lua o decizie definitiva asupra referendumului cat mai curand posibil"
- Preluarea controlului asupra justitiei ramane mai departe o miza capitala a "revolutiei borfasilor". O arata ultimele actiuni ale USL, care continua sa intimideze procurori sau judecatori de la Curtea Constitutionala. Liberalii, sustinuti de PSD, au anuntat deja ca refuza sa puna in discutie in Parlament avizul solicitat de Parchetul General in cazul fostului ministru al administratiei, Victor Paul Dobre, acuzat de abuz in serviciu in dosarul referendumului. In cazul anchetei de la Constanta, premierul Victor Ponta - care este si ministru interimar al justitiei - a intervenit public cu mesaje catre procurori indicandu-le ce si cum sa ancheteze. CSM a taxat aceste declaratii politice, sesizand Inspectia Judiciara pentru a verifica in ce masura ele "afecteaza independenta justitiei. In fine, de notat in acest peisaj al presiunilor exercitate asupra justitiei amenintarile lansate de Mircea Dogaru, presedintele asa numitului Consiliu National al Societatii Civile (CNSC). Bratul "civico-militar" al USL sustine ca "va instala haosul" prin apeluri la nesupunere civica in cazul in care Curtea Constitutionala va invalida referendumul.
- Toate aceste actiuni sugereaza ca Romania intra intr-o saptamana decisiva, care poate pune capat crizei politice de la Bucuresti sau poate suspenda temporar Romania de pe orbita valorilor occidentale. Izolara de Europa devina inevitabila daca "grupul infractional organizat" castiga razboiul validarii referendumului. In cazul revenirii lui Traian Basescu la Cotroceni, criza politica risca sa se prelungeasca. Pentru a evita acest scenariu cu consecinte economice catastrofale pe termen lung, Romania are nevoie de un pact intre taberele beligerante: demisia lui Traian Basescu la schimb cu inlaturarea din prim planul politicii romanesti a lui Victor Ponta si Crin Antonescu, principalii responsabili pentru degradarea accelerata a democratiei din Romania. PNL va trebui sa iasa de sub influenta toxica a lui Dan Voiculescu, caruia ar trebui sa-i fie inchis orice spatiu de joc politic. Iesite din logica razboiului total, partidele politice vor trebui sa se elibereze de influenta penalilor care au transformat Romania, tara membra UE si NATO, intr-un stat anarhic. Poate ar fi util un pact politic prin care toate partidele sa se angajeze ca apara independenta justitiei, ca respecta valorile democratiei si ca isi reafirma fara echivoc orientarea pro-europeana si pro-occidentala.
Adunatura kkristo-voiculesciano-pontista au nevoie de el si de instigarile lui ca de aer, pentru a'si masca actiunile lor dusmanoase la adresa cetatenilor.
Sa speram ca "revolutia borfasilor" va fi oprita de cei care inca mai gandesc, din tara si strainatate si ca puscariabilii vor fi pusi acolo unde le este locul.
Daca reactia partenerilor UE si NATO nu ar fi fost asa de puternica, cu siguranta documentul de intelegere ar fi fost facut public chiar de catre semnatari si asta intr-un mod festiv.
Obraznicia acestor mascarici este fara limite, ca si obsesia lor de a sta la putere indiferent de consecinte.
Impotriva lor trebuie sa votam in toamna si va trebui sa fim mai multi decat alde "mana'ntinsa".
Un buhait ordinar,un betiv , care se vrea un Dan Iosif sau Petre Roman!Eu am avut ocariera militara de 32 de ani si ma simt dezonorat de prestatiile idioate ale acestui individ.
Adevaratii militari nu-l pot urma pe acest impostor!
1 felix e pe tusa in asteptarea verdictului daca face puscarie sau nu
2 nastase nici el nu mai are rabdare in spitalul penitenciar
3 credeti ca useleii se vor potoli daca vor fi alegeri de toate felurile in noiembrie ? NU ei se vor de zice de liberali si incepe alta mascarada..o canibalizare (reciproca) a tuturor scrusurilor politice arat ca ei singuri s au dus pe acest drum si nu si au pregatit "exit" ul din viata politica
Traian Basescu trebuie sa ramina la Cotroceni si sa dispara o vreme din peisaj, cum a facut ion iliescu in al treilea mandat constitutional, urmind sa-si joace, cind va veni vremea, rolul in numirea noului procuror general.
Un Ctrl-C si un Ctrl-V gasesti oricand.
De pilda:
Daniel Constantin si Ecaterina Andronescu.
Liviu Pop si Andrei Marga.
Lista poate continua cu permutari de cel putin 5 000 de persoane luate cate 2. Cam jumatate din membri USL.
Cum sa dai la schimb un juvete pe un doi si un trei? Nici de o pereche nu sunt buni.
Ce garantie ai de la USL ca urmatoarea echipa e cat de cat OK?
Sa renunt la ultima reduta, si aia cam darapanata pentru 2 pioni ai adversarului? ///
miza mogulilor este evident schimbarea lui TB iar adversiunea lor fata de el e una autentica; din acest motiv TB la cotroceni este si singura garantie ca nu vom repeta scenariul 1996 - 2000 cu cine stie ce lumina a democratiei care in 6 luni va face mogulimea mai fericita decat pe vremea lui iliescu si pe urma se va declara "invins de structuri"
Singurele sperante raman se pare in faptul ca suntem inca membru UE si aliat strategic SUA. Presiunile de aici vor hotara solutia.
In rest, la noi nu prea mai intereseaza pe multi.
Ne meritam soarta.
Gabriel
Sunteti un tip cu capul pe umeri,dle Tapalaga,dar vad ca sunteti intr-o dispozitie destul de visatoare,sa nu zic altfel. Doar este luni si se spune ca lunea nici iarba nu creste.Probabil ca nici ideile.
Chiar credeti in ceea ce ati scris in final ? Eu cred ca nu,dar poate ca gestul conteaza.
"Vise,vise cu dureri,cu bucurii...",doar ca pentru popor,noi astia ce mai gandim normal in tara asta, va fi doar cu dureri.Din ce in ce mai mari, USLasimea nu se va lasa.Atata-i duce capul,atata fac.Prostia si insusirea de penali nu le va disparea niciodata.Vor fi doar ascunse,poate,pana va veni iar timpul lor.Sper,niciodata!
Varianta cu armistitiul nu cred ca sta in picioare . Basescu a spus DA insa borfasii au de pierdut mult mai mult si nu vor renunta .
Borfasii sint in situatia conducatorului auto ce intra in depasire si crede ca poate depasi in siguranta dar de fapt nu poate si atunci forteaza in loc sa se retraga , sa scape cu viata .
Borfasii sint acum in aceasta situatie , enorm de multe personaje , greii din USL sint minjiti din cap pina-n picioare . Ei tot spera sa reuseasca sa valideze lovitura de stat si sa scape de puscarie , ce folos daca ai bani si n-ai libertate
Pericolul mare pentru ei este daca nu vor reusi . Toti greii din USL vor merge pe sensul unic catre parchet apoi la puscarie .
Eu sper ca NU vor reusi , inca mai sper .
Cel putin indiciile venite din partea Justitiei indica acest aspect . Justitia nu se lasa calcata in picioare si riposteaza .
Si mai e un aspect important ce reiese din interceptarile in cazul Dobre . Functionarii simpli prefera libertatea , sa respecte legea si sa nu falsifice documente pt ca mai devreme sau mai tirziu vor da cu subsemnatul .
Ma intreb si eu, oamenii ca mine, da d-ta ce pot sa faca pentru a-si asigura un viitor stabil in conditiile astea?
Mai tine cont si de rezultate. In Italia rezultatul a fost aparitia unui personaj de tip Berlusconi care a ajuns in situatia actuala.
Mi-e teama ca nici la noi rezultatul nu va fi mai breaz.
In ce priveste rezultatul din Italia, in ciuda aparitiei lui Berlusconi, Italia dupa 1990 a devenit o tara mult mai democratica si mai europeana fata de cea existenta pana atunci. Cu Berlusconi cu tot, Italia s-a rupt atunci de trecutul sau asa cum Romania inca nu a facut-o. Nici nu exista termeni de comparatie din punctul asta de vedere. Refuz sa cred ca Romania nu ar vrea sa faca pasi inainte, deoarece s-ar teme de aparitia unor noi obstacole. Nimeni n-a zis ca trebuie sa vina Mesia.
Abia cand vom elimina tot ce inseamna gandire comunista din structurile de conducere (guvern, parlament, presedintie, justitie si nu in ultimul rand presa) vom putea sa ne bazam pe un sistem care sa lupte eficient cu coruptia.
Dupa mine, Romania are doua trei mari probleme la ora actuala:
- Inlaturarea fostilor comunisti.
- Justitia inca ne independenta in totalitate si pe deasupra inceata si greoaie.
- Invatamantul. (poate asta ar trebui sa fie pe primul loc) Este baza moralei societatii. Ori acum stam prost la capitolul morala (si onoare).
Eu nu pot sa mai fiu optimist si sa astept ca Romania sa se vindece de la sine. Prefer sa sacrific tot ce ma mai leaga de acest loc si sa plec in afara. Pana nu este prea tarziu.
Sa zicem ca eu sunt ceva mai sceptic din fire.
- Basescu este demis.
- USL castiga alegerile.
- "Puscariabilii" sunt incet incet iertati de justitie, ei scapand practic de griji.
- Activisti USL din linia intai vor face tot ce le sta in putinta ca sa ramana la putere, caci orice schimbare de regim le poate aduce niscai dosare penale cu acuzatii destul de grave.
- Din punctul de vedere al USL orice schimbare de "regim" este inadmisibila. Acest lucru va face ca alianta sa ramana unita.
- In eventualitatea erodarii sprijunului politic popular, acestia vor face tot ce este posibil ca sa falsifice alegerile (ulterioare) si sa ramana la putere.
Cale de intoarcere nu mai exista pentru ei. Acestea sunt de fapt premisele instaurarii unei dictaturi. Din pacate istoria (indepartata sau chiar recenta) ne-a aratat ca acestea nu se sfarsesc pasnic decat rare ori.
... sau poate ma insel!!!
-basescu + alianta DA castiga .
-tariceanu refuza sa faca jocul mizerabil al lui basescu , prin organizarea de alegeri anticipate .
- basescu nu suporta sa nu conduca tot statul , sa nu conduca guvernul + parlamentul
- basescu il ataca pe tariceanu aproape in fiecare zi , din fericire nu poate decat sa urle de la microfon .
- vine referendumul , basescu reuseste sa gestioneze opinia publica si este repus in functie , incepe "reformarea" statului dupa modelul basist .
- 2008 basescu se implica extrem de activ in campania pdl , se lauda cu absolut totate masurile economice luate de tariceanu , promite marea si sarea in campanie , apar oranj care explica ei cu cat or sa se maresca salriile si veniturile .. ce vreme de aur urmeaza cu ei la conducere , castiga pdl majoritate .
- acum absescu are majoritatea parlamentare + guvern .
- se definitiveaza "reforma" statului basist .
- se schimba judecatori , se modifica legi , se genereaza tot felul de ong-uri supuse politic .
- se consolideaza dictatura statului , se asigura propasirea vesnica a basismului
- apoi dupa intense presiuni publice guvernul boc e demis , si basescu pune un alt agent in fruntea noului guvern
- pica guvernul ungur dupa multe tradari din interiorul pdl .
-vin alegeri locale si pdl-ul pierde crunt prin votul populatiei .
- acum suntem in asteptarea confirmari referendumului , moment in care se vede clar cate modificari a adus basescu statului pentru a nu pierde scaunul .
- se tine de putere cu dintii , si distruge credibilitatea oricarei institutii a statului , doar ca sa raman el acolo .
Vezi din istoria recenta doar mica particica care iti este potrivita.
Esti indoctrinat si cu mintea relaxata (prieteni stiu dece).
Romania ar trebui sa scape de Basescu, dar si de Tariceanu, Ponta, Crinutu, Voiculescu... si ultimul pe lista dvs: ION ILIESCU.
Problema mea este modul in care se face acest lucru. Ma intreb daca ce a inceput prin demiterea lui Basescu, va continua si dupa ce nu va mai fi vorba de el. Ma tem ca DA. De fapt sunt convins ca DA !!!
Cine ii va opri pe acesti oameni sa tina de privilegiile lor la infinit. Tu? Eu? Ce imi garanteaza ca interesele mele vor fi respectate.
Tu ca si altii esti gata sa renunti unele libertati (pe care poate nici nu le constientizezi) pentru a scapa de Basescu.
Dupa ce vei scapa de el esti sigur ca USL-isti ti-le vor mai da inapoi??? Eu nu sunt asa de sigur. Ce e pierdut e bun pierdut.
Sa credem oare ca dupa ce Voiculescu si alti "pacatosi" vor fi absolviti de pacate, justitia va redeveni independenta si dreapta!?!?!?
Daca crezi acest lucru esti.... iti meriti soarta!
...uraste, uraste, e un resentiment care hraneste bestia din om: "propasirea vesnica a basismului" - tu recitesti inainte de a posta?! ...esti patetic
in asteptarea confirmarii (cu 2 de i, te-as ruga!!!)
asa-zisului referendum, pe care nimeni de bun simt nu l-a vrut, dar pe care toti, inclusiv mata, o sa-l platim, vedem strangand din dinti ce modificari a adus marea politica uslasha - nimic legat de seceta, nimic legat de devalorizarea leului, nimik-nimicutza care sa le justifice cocotzarea la cotroceni si victoria.
....ma doare sa fiu conationala unor creiere spalate
Am votat pentru demitere, la fel ca cei 7,3 milioane de romani.
Pe toti ne faci borfasi? //
In acest caz in puscarii condamnatii ar trebui sa dicteze regulile, ca sunt majoritari.
Nimeni nu este mai presus de lege! Faptul ca ai girat o lovitura de stat este un lucru de care ar trebui sa te rusinezi. Ca sunteti mai multi in aceasta pozitie nu are nici o relevanta!
Recensamantul prostilor. La aia ai participat!
- voturi furate, marca iliesu, din '90 incoace;
- voturi multiple;
- voturi "smulse", sub presiune, amenintare si manipulare;
- voturi "confectionate", pe baza absentilor
Deci - 7,3 milioane sunt voturi comunicate, nu votanti.
Votanti = max. 5 milioane. Sau nici atat.
Dar nu sunt de acord ca tu si cei ca tine sa faca legea in toata tara si sa stapaneasca peste mine si peste altii care au aspiratii diferite. As putea generaliza si as spune ca ar fi imoral ca toti romanii din Romania sa fie obligati sa urmeze o singura directie.
Cred ca o solutie mult mai buna decat cea oferita de domnul Tapalaga ar fi o Romanie Federala cu fiecare judet autonom.
Dar bineinteles ca asta nu o mai pot decide oamenii ci doar statul care a subminat puterea oamenilor ...
Intr-o democratie, nu ai voie sa organizezi un Referendum de demitere a presedintelui atunci cind acesta a devenit nepopular. Nu a existat un temei legal pentru organizarea referendumului, deci votul dumneavoastra nu are nicio valoare.
Nicaieri in lumea civilizata nu se incearca demiterea presedintelui atunci cind, spre sfirsitul mandatului, si-a pierdut sprijinul popular. Presedintele nepopular (cel mai recent exemplu, George W. Bush) este lasat sa-si termine mandatul.
V-au imbrobodit ca pe niste oameni slabi de inger si putini la minte.
Inghititi pe nemestecate propaganda USL de cea ai proasta speta.
In 90 ati strigat: "Ati mintit poporul cu televizorul" cand a fost ales Iliescu.
Nu a durat mult si ati uitat cum si de ce ati votat asa la acele alegeri.
Inca o data: Acest referendum este numit "recensamantul prostilor" fara a avea o nuanta peiorativa. Pur si simplu refuzati sa cititi sa ascultati sau intelegeti si altceva decat propagada A3. Ca oamenii fara minte, ca oile.
Nu vorbiti de 8 ani. Doar in ultimii 3 a fost PDL singur la guvernare cu Traian Basescu Presedinte. Alti 3 a fost PNL, iar ceilalti PDL in coalitie fie cu PSD fie cu PNL.
In ce ma priveste, am plecat din tara in ultimul an de guvernare PSD, pentru ca nu mai era de trait in tara lui Nastase Voda si pentru ca nu-mi puteam intretine familia din veniturile pe care le cistigam.
Saracie e de 22 de ani in Romania. N-a provocat-o Basescu, ci PSD-ul, la inceputul anilor 90. PDL-ul a fost doar unul din partidele care s-au succedat la guvernare, in plus si in perioada economica cea mai dificila pe plan mondial de dupa 1989.
Un sfat amical: Ginditi numai si numai cu mintea dumneavoastra.
...poate doar t.... cu mintea relaxata!!!
(prieteni stiu de ce)
la acest referendum au fost 8.4 mil , restul poate au stat acasa urmand indemnul basist , atat.
ceilalti nu sunt interesati de politica din anui 90 incoace .
plus ca nu sunt 11 mil ... cei sub 18 ani nu au drept de vot ...
Asta cu voturile din afara e f discutabila, sunt tari care nu permit votul din strainatate, Israel, Irlanda pentru ca in general ei nu sunt afectati de mandatul celui pe care il voteaza ( taxe, masuri economice etc). La fel cum e si cvorumul la referendul care e impotriva conventiei de la Venetia. Din ce vad eu, Basescu e cel care isi forteaza scaunul ( si cand l-a luat si cand si-l pastreaza), chiar daca legile romanesti sunt de partea lui, spiritul democratiei asa cum e definit la alte state e exact pe dos.
Ex:
http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=264328
D-l Tăpălagă (așa se scrie cu diacritice? :D) îi numește "borfași" pe mai marii celor 7.3 milioane care au votat "DA". Votantul de rând în schimb a fost descris în articolul "Tabula rasa" pe contributors.ro - ei sunt cei suferinzi de disonanță cognitivă. Adică acele persoane care consideră că meritele le aparțin dar eșecurile sunt responsabilitatea altora.
În cazul de față orice lucru nasol se va întâmpla în România, câtă vreme Băsescu e președinte, personajele astea vor utiliza scuza mentală de a arunca totul pe umerii țapului ispășitor.
Eu aș numi asaltul disonanților cognitivi ca avântul prostului incompetent către șefie. La un moment dat cel mai inteligent ar trebui să realizeze că nu poți argumenta cu prostul și cea mai bună cale, poate singura, de a-i dezumfla avântul e să-l lași să se manifeste.
Ne gasiti pe fb PIATA VICTORIEI 2012.
Aşa au făcut cu Parlamentul, cu Comisia de Etică, cu consilierii, ş.a.m.d.
Ar fi de râs dacă nu ne-am îndrepta către un blocaj al funcţionării după legile normale a întregii ţări
Pe de o parte ma bucură că vine Gordon, pe de alta sunt complet dezamăgit de pasivitatea taberei lui Băsescu.
În astfel de situaţii trebuie să ataci mereu, să nu permiţi adversarului să aibă prioritate, să ataci ca să nu fii nevoit să te aperi.
Iar pentru dreapta, deja este ora 25!
Este un drum cu sens unic catre sange. Siria re-loaded. Colonelul Dogaru stie de ce.
Sper ca emisarul Gordon a adus mesajul ca atunci cand x+50% din cei care te-au votat iti spun nu, atunci pleci, cel putin asa e acolo unde s-a inventat democratia. Sau va imaginati ca americanii o sa tina in brate un presedinte invalidat public, atunci cand se bat cu caramida in piept ca sunt reperul democratiei pe planeta?
Nu votul a 7 oameni sau a 7 milioane inseamna democratie ci respectarea LEGII. Democratia inseamna vointa majoritatii exprimata intr-un cadru legal, al constitutiei. De aia cei care v-au scos la vot sunt "borfasi" iar voi cei care v-ati dus sa puneti stampile ca oile sunteti doar "sustinatorii infractorilor".
Mai lasa antenele si deschide o carte.
Pentru acest tip de referendul recomanda cvorum.
Dar o minciuna spusa de multe ori pare adevar nu-i asa?
Si alt comentator de mai sus sustine ca daca peste 7 milioane de oameni au fost prostiti de Antena 3 inseamna ca au dreptate pentru ca sunt multi.
Intr-o lume democratica, inainte de a vota ca oaia proasta la chemarea borfasilor lui Felix, "poporul" respecta in primul rand legea iar dupa lege referendumul nici macar nu ar fi trebuit sa aiba loc, nu mai zic de regulile care nu au fost respectate.
Apropo de americani stii ca Obama scazut ca popularitate si sub 40% in Amarica acum un an sau dai ... si acum este pe primul luc in sondaje.
Nu cred ca popularitate ar trebui sa schimbe un presedinte. Cred ca legea !
Sau crezi ca am uitat?
Referendumul a inceput ca un fiasco,cu o prezenta foarte slaba la vot apoi au fost cresteri astronomice in ultimele 6 ore.
Cum ramane cu votarea pana la orele 23?
De ce trebuie sa se voteze pe intuneric?
7,5 milioane?! Poate ati fost 4 milioane cu ingaduinta !
2. curtea constitutionala a reusit sa se compromita cel putin prin confuzia aruncata in presa. nici ei nu mai sunt un garant al stabilitatii.
3. dezinformarea populatiei e la niste cote greu de imaginat de o minte lucida. daca e cazul toti cei 7,5 milioane vor vota la comanda orice vrea usl.
Plecarea lui Basescu in tandem cu un compromis din partea usl ar fi o miscare foarte buna dar nu se va intampla. Pur si simplu usl va profita de revenirea lui Basescu avand un dusman in fata caruia sa stea uniti. Revenirea lui Basescu la presedentie nu va fi o mare victorie pentru dreapta romaneasca ci probabil o problema pentru alegerile parlamentare.
cred ca adevarata miza usl e legata de alegerile parlamentare. in RO parlamentul are puterea suprema. nu presedintele si nici macar justitia..
deci cu sau fara basescu sfarsitul circului nu va fi in viitorul apropiat.
Nu vad de ce un Presedinte ales si aflat la al 2-lea mandat(avand la activ inca o incercare de suspendare esuata) si suspendat in prezent fara sa fi incalcat grav constitutia trebuie sa negocieze un pact cu pucistii parlamentari ai USL. Ar fi total gresit si ar deveni un exemplu negativ pentru viitor atat in tara cat si in UE. Trebuie sa intelegem ca aici nu se infrunta doua tabere politice (dupa cum prezinta massmedia) ci legea in fata faradelegii.
Si Tàpàlagà vorbeste de borfasi!
Dacă eşti unul dintre cei 7,5 milioane de români care NU MAI CONTEAZĂ,vino în fiecare zi, de la ora 18:00, cu o lumânare aprinsă pe strada COMĂNIŢA NR.9.
Lasă lumânarea în tăcere în faţa curţii de unde Traian Băsescu ne anchetează şi ne arestează pentru că am votat.
Lasă lumânarea să ardă la căpătâiul dictaturii şi pleacă.
PROTESTUL TĂCERII ÎNCEPE DE MIERCURI, 15 AUGUST, ORA 18:00 ŞI CONTINUĂ ZILNIC.
Nu am reusit sa regasesc articolul dar poate este cineva mai norocos.
Dar Dane, tu stai linistit, pedelistii si-au umplut buzunarele in ultimii ani incat sa te sustina financiar si din opozitie.
Ceea ce a ramas neatins, pana acum, e Procurorul General si bratul DNA. Venirea dnei Pivnicieru la Justitie dupa 20 august v-a inclina definitiv balanta si eu cred ca asta incearca emisarul SUA sa previna.
Basescu nu va demisiona, chiar daca i se va cere (ceea ce nu cred) de la Washington. Presedintele va forta USL sa mearga pana la capat cu aranjamentele (CCR, DNA, Procuror General) tocmai pentru a expune public lovitura de stat.
Volens-nolens, Basescu continua sa tina opozitia (PDL) in brate. Depunerea armelor ar echivala cu razuirea PDL din parlament la alegeri.
"Venirea dnei Pivnicieru la Justitie dupa 20 august v-a inclina definitiv balanta si eu cred ca asta incearca emisarul SUA sa previna. "
Exact. Multumesc pentru un comentariu vizionar!
Ceea ce ne trebuie este:
- invalidarea referendului şi...
- demisia guvernului POANTĂ
- un guvern nou, neutru, de intelectuali neafiliaţi politic cu misiunea de organizare de alegeri...
- alegeri parlamentare anticipate în septembrie.
(poate vrei mata sa-ncepi)
...dar tre' sa stea la rand, primul e iliescu.....
si lista-i lunga....da' las' ca o sa te simti mai bine daca li se indeplineste astora visul de a lua toata puterea, sa te vad atunci...sigur n-o sa recunosti ca ai debitat vreodata ce debitezi acum
Eu totusi nu cred ca golanii "lui Ilieiescu" il vor ierta vreodata, aliindu-se cu el. Pur si simplu, nu te cred ca esti "golan" adevarat. N-ai cum sa fi!
E nedrept să spui că soluţia e pedepsirea şi a celor care au dat lovitura de stat şi a celui care a suportat această lovitură.
Demisia lui T. Băsescu n-ar însemna decât că până la urmă se poate da jos prin presiune un preşedinte.
(buni baieti! - cumva ii admiri?)
nu doar borfasi, dar si condamnati la somn vesnic... nu degeaba incepe imnul cum incepe
Romanii cu domiciliu in strainatete (cei care nu mai detin carte de identitate dau au pasaport tip CRDS) nu se regasesc in listele electorale permanente.
In schimb, romanii cu resedinta in strainatete este obligatoriu sa se regaseasca in listele electorale permanente. De ce ? Pentru ca, potrivit legislatiei romanesti, sunt cetateni romani cu domiciliul in Romania!
Art. 26 din Legea 35/2008, modificata si actualizata, prevede imperativ: ‘’ Listele electorale permanente se întocmesc pe localităţi şi cuprind pe toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite’’.
Toti posesorii de carti de identitate sunt cetateni romani cu domiciliul in Romania, iar dovada domiciliului o fac, potrivit legislatiei romanesti, cu cartea de identitate. Faptul ca o parte se afla temporar in strainatate, iar unii dintre ei au obtinut chiar documente de resedinta de la autoritatile straine, nu ii priveaza pe acestia de dreptul de a avea domiciliul stabil in Romania, adica de a se regasi pe listele electorale permanente.
Avand in vedere ca numarul cetatenilor cu drept de vot pentru alegerile locale si pentru referendum a fost practic identic (circa 18.300.000 persoane) consider ca toti cetatenii romani cu domiciliul in Romania (inclusiv cei cu resedinta in strainatete) se regasesc pe listele electorale permanente, iar cei 471.000 de posesori de pasaport tip CRDS nu se regasesc, pentru ca au domiciliul in strainatate.
Cine trebuie sa fie eliminati din listele electorale permanente? Imi scapa ceva ?
Dar un fapt de o gravitate extrema si care poate fi incadrat la subminarea puterii de stat este decredibilizarea CCR prin amestecul brutal al lui Basescu in generarea celebrei erate din 7 august. CCR are o problema imensa in plenul de marti.
Domnu Tapalaga, vedeti ca vi se joaca copiii cu calculatorul, si scriu prostii.
Domnului ziarist ii lipseste credibilitatea odata ce dovedeste ca nu intelege definitia unei lovituri de stat, iar daca o stie atunci e doar inca un comentator caruia ii place sa provoace isterie si traieste din ea! Pana la urma un ziarist roman... Ceilalti...sunteti un grup sau doar un individ care posteaza si isi da singur replica in stilul: "ba tu esti mai frumos"!
Basescu sa-si incheie mandatul, iar cei cu probleme sa mearga in fata justitiei de buna voie. In caz contrar va trebui sa ne adunam si sa-i linsam.
In concluzie daca alesii nostri nu gasesc o solutie, eu zic ca trebuie o revolutie. Singura intrebare este cand sa o facem? Acum? Azi? Maine? Din punctul meu de vedere, voi iesi in strada, daca vor incerca sa limiteze dreptul la libera exprimare. Daca nici atunci nu ne iesim din pepeni, o sa ne intoarcem in timp cateva decenii.
asta spune totul despre un ministru MAI a carui principala atributiune este sa apere legea.
el n-are "impotriveli",cum n-au avut nici subordonatii lui care s-au facut ca nu vad frauda la referendum, incepand cu listele si terminand cu votul multiplu.
un ministru care n-are"impotriveli" nu numai ca nu are ce cauta intr-o functie publica,el trebuie acuzat si condamnat pentru lipsa de "impotriveala".
PSD-istii (cei mai isteti dintre ei) sa se declare independenti si apoi sa se inscrie in formatiunea politica care va castiga alegerile viitoare...
Vor face acest lucru la ordinul entitatii care a guvernat de fapt Romania in ultimii 20 de ani.
si aceiasi oameni vor continua sa fie la butoanele societatii romanesti...
Partea proasta, dupa mine, este ca deocamdata nu se intrevede vreo solutie iar politicienii sunt toti patati sau manati de interese mai mult sau mai putin obscure ( atat USL cat si PDL, deoarece despre DD nu cred ca este cazul sa vorbim )
Imi cer scuze si sper ca ultimul paragraf din articolul dv este rezultatul unui atac cibernetic.In caz contrar imi exprim stupoarea si consternarea fata de solutia propusa de dv.Propuneti de fapt capitularea neconditionata care inseamna victoria revolutiei borfasilor (sa folosesc acelas termen cu dv).Deci : 1.singurul fapt concret :inlaturarea lui Victor Ponta crin Antonescu si Traina Basescu ca "principali responsabili pentru degradarea accelerata a democratiei...." .2.Inchiderea oricarui spatiu de joc politic lui Dan Voiculescu - induiosator, dar nu spuneti cine si cum. 3.PNL va trebui sa iasa de sub influenta toxica a precedentului. Va intreb : dece favorizati o ramura a USL ?.4.Partidele sa se elibereze de influenta penalilor?! 5.Poate un pact politic??! Si cam asta este tot. Garantati dv,dl Tapalaga , ca USL va aplica planul dv ad-litteram? Garantati, dv ca USL va reinstura statul de drept (cel pe care pana acum il aparati)? Eu unu nu cred.In concluziei dl,Tapalaga, ne sugerati sa acceptam victoria revolutiei borfasilor.Imi pare rau dar nu pot.
Numai ca probabil ca nu va fi liniste nici macar cu un prim-ministru care sa se inteleaga cu Basescu. Atat timp cat liderii USL nu s-au discreditat complet, nu vor inceta sa faca galagie si sa arate cu degetul spre Basescu. Iar in cazul in care n-ar mai fi liderii USL, televiziunile ar continua galagia, ca si pana la venirea USL la putere. Doar n-o sa ramana Gadea, Striblea & co. fara paine.
Personal nu vad liniste pana la consumarea completa a scandalului. Cu cat acesta continua, cu atat apele se despart si pozitiile se clarifica, iar romanii vor avea un tablou bine conturat al scenei politice la alegerile din toamna.
a celor care au dosare penale si nu au de ales ,ORI
GUVERNEAZA ,ORI INTRA LA PUSCARII.
Nesimtire este un cuvint blind cind vorbesc de Antonescu ,azi se viseaza ca este alesul celor 7mil de la referendum,nu ca 7 mil de romani nu l-au mai vrut pe Basescu.
Alt exemplu-Ponta confunda listele permanente pregatite de guvernul Ponta pentru referendumul din 29.07.cu LISTELE CARE AR FI TREBUIT SA FIE,cine a organizat referendumul ?,cine pe cine a felicitat ? ,astia se joaca dea ALBA-NEAGRA cu tara cu legile,cu noi toti.
Iar acele mase de manevre:pensionari fara vreme aruncati in strada de capitalismul de cumetrie,ceapisti cu pensii sociale,absolventi ce nu gasesc un loc de munca,cei care traiti de azi pe miine,voi care iar ati votat borfasii,lichelele,curvele cum va simtiti azi dupa ce v-a tras-o in barba sau pe la spate iar derbedeii,puscariabilii din parlament???.
-Sa zicem ca eu doresc sa demisionati de la redactie (cu accent pe "sa zicem"), post pe care l-ati castigat pe merit.
-Dvs. acceptati acest lucru contra indeplinirea de catre mine a doua idealuri (in cazul d-lui Basescu, rezultatele referendumului din 2009).
-In acest moment, eu incep sa distrug publicatia: mint, discreditez, corup, emit documente si declaratii indoielnice, etc.
-Publicatia pierde bani, se instaureaza haosul, actionarii se ingrijoreaza.
-Fireste, dvs. repuneti de fiecare data adevarul in drepturile lui si va adresati autoritatilor. Asta sperie lumea si mai tare.
No...acuma: dvs. ati accepta sa demisionati la sub-pret, in schimbul promisiunilor mele ca voi disparea din peisaj? Si cu cititorii care asteapta articolele dvs, ce faceti?
Acum sa revenim, din lumea lui "sa zicem" la realitate: demisia presedintelui ales nu ar impiedica, ci ar consfinti lovitura de stat, adeverindu-le minciunile. Credeti ca e lucru bun de facut?
De la ce a pornit totul? De ce a devenit de nesuportat basescu? Nu pentru ca vrut sa stopeze macar un pic hotia prin intarirea justitiei si condamnarea macar a catorva din capii mafiei politice si economice romanesti? Este interesant ca in acesta problema, SUA si USL sunt de aceeasi parte a baricadei - basescu trebuie sa plece! Uite, domne, cine era vinovatul nr.1, singurul!! Ba, da' al dracu om, cum incurca el o lume intreaga! Ei lasa, ca pleaca in curand de la cotroceni, si o SA FURATI BINE!
PS: domnule tapalaga, poate ne explici totusi, daca ai voie, de ce a devenit indezirabil basescu pt.america. Eu credeam ca este un aliat corect al americanilor; se pare ca ei considera ca nu si il executa fara mila si fara sa tina cont de haosul in care ajunge romania. Ce a facut, de este tradat in felul acesta?