• Dragos Paul Aligica: "Logica loviturii de forta planuite sa aiba loc in strada este motivata de supozitia ca Basescu va iesi vulnerabilizat din referendum. Deci un sah la un rege vulnerabilizat. Ce se uita este ca si regele celeilalte grupari este si el vulnerabilizat. Mult mai tare chiar. Paria al Europei, cu o tinichea de coada, privit ca un pericol public in UE."
  • Teologul Radu Preda scrie despre nevoia ca Biserica Ortodoxă Română, ca Biserica majoritara, sa se pronunte prin vocea instituționala și harismatica a episcopatului asupra degradarii exercițiului puterii din ultimele saptamani. “În calitatea ei eminamente spirituală, Biserica nu sprijină un partid sau altul, dar este împotriva polarizărilor excesive, a tensiunilor propagandistice, a urii manifeste, a intereselor de grup care periclitează interesul tuturor.”
  • Tatiana Niculescu Bran critica felul in care s-a comportat prededintele interimar in cazul atentatului de la Burgas: “Te-ai fi așteptat ca, într-un asemenea context, după atacul de la Burgas, oricare ar fi fost complicațiile vieții politice interne, președintele interimar și președintele suspendat să se consulte imediat asupra unor eventuale măsuri de securitate preventive și asupra întăririi raporturilor cu aliații.”
  • Doina Jela reia dezbaterea privind legitimitatea referendumului si prezentarea la vot: “Așa încât, vă cer iertare, Domnule Președinte, dar conștiința mea îmi spune mai degrabă să  nu mă duc la vot. Iar asta fiindcă, oricâtă încredere aș avea în discernământul Dumneavoastră și oricât v-aș înțelege dorința de a avea o legitimitate clară, în caz de victorie, nu le recunosc lor dreptul de a mă scoate la vot ori de câte ori nu le ies lor ploile.”