De vreo doua zile USL preia puterea in mod abuziv, incalcand legi, incalecand institutii si mimand legalitatea. In ziua in care au inhatat Avocatul Poporului si sefia celor doua Camere ale Parlamentului, s-au incalcat 3 articole din Constitutie, 4 articole din Regulamentele Camerelor si 2 decizii ale Curtii Constitutionale. A doua zi, cu OUG de modificare a atributiilor Curtii Constitutionale, s-a incalcat Art 115 al 6 din Constitutie, care interzice explicit modificarile prin ordonante de urgenta la functionarea Curtii.

Otilia NutuFoto: Arhiva personala

Ei, acum PDL sta cumva pe bara si se uita la cum USL ii trage covorul de sub picioare; PDL incearca (un pic cam timid, de-aia si pare blat) sa mai conteste cu putinele arme ramase legale dupa ce celelalte i-au fost desfiintate ilegal. (Vezi de ex. chestia cu Avocatul Poporului, singurul care poate contesta OUG pe motiv de neconstitutionalitate. Acum, dupa schimbarea Avocatului Poporului, se pot emite OUG neconstitutionale pe banda rulanta, singura chestie e ca nu mai pot fi contestate legal, dar asta nu face respectivele OUG nicidecum mai legale sau mai constitutionale…).

Cum as face eu daca as fi in locul lui Blaga, Anastase, Iancu (fostul Avocat al Poporului), CCR? Pur si simpluas ignora cu desavarsire hotararile ilegale luate de USL, adica: m-as aseza la sefia camerelor si as conduce sedinta, inclusiv vorbind peste ceilalti “sefi” cocotati ilegal; as emite (in locul d-lui Iancu) contestatii la CCR pe fiecare ordonanta neconstitutionala; as judeca (in locul CCR) fiecare astfel de contestatie si as publica (in locul fiecaruia dintre ei) tot ceea ce fac.

Mai mult decat atat, in locul sefilor Camerelor Blaga si Anastasen-as numara voturile lui Andon si Paslaru, ii stiti, aia doi parlamentari de care Curtea Suprema a zis ca-s incompatibili si n-au ce cauta in Parlament, numai comisia juridica zice ca Parlamentul e mai presus de hotararile judecatoresti. Hai sa vedem ce face USL. Contesta, plange, face scandal? Aveti legile de partea voastra. Sa va dea in judecata daca vor sa va dea jos!

Numai ignorand dispozitiile ilegale aratati ca nu se poate prelua prin faradelege puterea institutiilor in Romania, stat de drept.

Citeste tot articolul si comenteaza peContributors.ro