Domnul ministru Pop declara ca: „Nu s-a intrunit cvorumul de 14 membri, decizia a fost luata doar de 13. Asta inseamna ca toate deciziile luate astazi de acest consiliu sunt nule, pentru ca nu a fost cvorumul de sedinta, deci nu se putea tine sedinta si ma refer la intregul consiliu de 20 de persoane” (vezi aici: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12655683-ministrul-educatiei-toate-deciziile-comisiei-privind-plagiatul-sunt-nule-pentru-nu-fost-cvorum.htm)

Alexandru MarcociFoto: Arhiva personala

Conform articolului 21 (1) din ORDINUL nr. 3.759 din 9 februarie 2011 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare şi a structurii acestuia : „Cvorumul necesar pentru luarea deciziilor în cadrul Consiliului general este de două treimi din numărul total al membrilor Consiliului general.” (http://www.cnatdcu.ro/wp-content/uploads/2011/04/OMECTS_37591.pdf)

Conform ORDINULUI nr. 3.760 din 9 februarie 2011 privind aprobarea componenţei nominale a Consiliului general al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, Consiliul general al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare contine 19 membri. (http://www.cnatdcu.ro/wp-content/uploads/2011/04/OMECTS_3760.pdf) Aceasta informatie se gaseste si pe site-ul CNATDCU aici : http://www.cnatdcu.ro/membri-consiliului-general-cnatdcu/

Prin urmare, cineva greseste: fie sunt 19 fie 20. Daca sunt 19, a fost cvorum, daca sunt 20, nu. E o simpla intrebare factuala… chiar nu exista nici un raspuns?

Comenteaza peContributors.ro