UPDATE Ministrul Liviu Pop anuleaza configuratia actuala a CNATDCU, toti membri sunt concediati.

Stefan VlastonFoto: Hotnews

După schimbarea Consiliului National de Etică, cu oameni „garantați” Andronescu, condusă de un subaltern al acesteia, soarta plagiatului lui Victor Ponta se mutase la CNATDCU, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor, Certificatelor Universitare, condus de Marius Andruh, o somitate internațională în domeniul domniei sale.

Membrii Consiliului de Conducere sunt și ei somități recunoscute în știința, unii chiar membri ai Academiei Române, fără afiliere politică: Ionel Haiduc, președintele Academiei Române, Mircea Miclea, Mircea Dumitru, rectorul Universității București, Lucian Pintilie, Viorel Barbu, Dragoș Ciuparu, Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș Bolyai și alte personalități.

Acest CNATDCU urma să ia în discuție mâine, vineri, plagiatul lui Victor Ponta. Și ce face Liviu Pop, ministrul Educației? În noaptea aceasta va adăuga încă 25 de membri, la cei 20, astfel încât cei veniti, garantați USL, vor avea majoritatea și vor bloca confirmarea plagiatului.

Știrea este confirmată chiar de Liviu Pop, pentru Evenimentul Zilei:

”Ar fi trebuit să facă un raport de activitate privind resursa umană, numărul controalelor făcute, propuneri de îmbunătățire a activității, etc. Însă nu am primit acest raport și, mai mult, de-a lungul timpului au fost foarte multe sesizări la adresa lor”, a precizat ministrul Pop pentru EVZ.

De asemenea, ministrul a spus că va cere mâine universităților să desemneze membri în noul Consiliu. Tot prin Ordin de Ministru el a majorat numărul membrilor acestui organism, de la 20 membri la 45 de membri.

Astfel încât, la ședința de mâine, nu se va mai discuta plagiatul lui Victor Ponta, iar în viitor noua majoritate a Consiliului va face ce va dori Victor Ponta.

Decanul facultății de drept, Flaviu Baias, a demisionat din funcție ca protest pentru că restul conducerii facultății n-a fost de acord cu analizarea presupusului plagiat al lui Victor Ponta.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro