Am văzut cu uimire declarațiile Dvs. cu privire la ce se întâmplă în ultima vreme prin țărișoara noastră dragă și exotică, cu privire la dl. Ponta și la d-na Macovei. Înțeleg faptul că vă este greu să nu fiți de partea colegilor Dvs. de partid (european). Dar:

Otilia NutuFoto: Arhiva personala

1) credeți că e în avantajul d-lui Ponta, în condițiile scandalului monstru cu plagiatul, să reprezinte fix zilele astea România undeva, cât o fi el de social-democrat? Oare vi se pare o onoare pentru social-democrație ca în vârful partidului din România care poartă acest nume să se afle indivizi care-și însușesc fie ideile altora (Ponta), fie banii altora (Năstase)? Și chiar vreți să vă asumați Dvs., cu numele Dvs., susținerea lui Ponta, în condițiile în care vestea plagiatului s-a răspândit nu numai în Europa, ci pe tot mapamondul, în loc să-l sfătuiți prietenește pe dl. Ponta să stea nițel pe-acasă să nu-l linșeze presa occidentală? Mai jos, o hartă care a circulat pe tot Facebook-ul, la vreo patru zile după articolul din Nature, între timp or fi aflat și ceilalți.

2) Anul trecut tocmai Dvs., într-un mod foarte onorabil, ați cerut demisia d-lui Adrian Severin, a cărui poveste e remarcabil de asemănătoare cu a d-lui Ponta: “n-am furat, presa e de vină, e o mișcare a dușmanilor mei”. Am admirat atunci afirmația Dvs. că aveți “zero toleranță pentru corupție și șpăgi”, o atitudine decentă, onorabilă, fermă față de comportamentul unui om lipsit de onoare și care face de râs în Europa social-democrația.Care este diferența între tupeul lui Severin și tupeul lui Ponta, prinși ambii deasupra faptului și negând evidența, pentru a ține cu dinții de funcție?

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro