Ne aflam intr-o situatie imposibila, in care ochii intregii lumi sunt atintiti asupra Romaniei. Intr-un context rusinos, nu de mandrie.

Stefan VlastonFoto: Hotnews

Dincolo de acuzele dv. cu „atacuri urate si murdare” sta fapta in sine, recunoscuta si de dv.: ati plagiat zeci de pagini fara a respecta cutumele internationale in materie de citare. Scuza ca in 2003 nu erau in vigoare este ridicola.

Renuntarea la titlul de doctor nu este suficienta. Incasarea unor venituri salariale in baza acestui titlu va duce in sfera juridica de „fals intelectual”, pe care un procuror trebuie s-o cunoasca foarte bine.

Cel mai grav. Un val de dispret, desconsiderare si umilire se revarsa peste cercetarea si societatea universitara din Romania. Nu toti universitarii si cercetatorii romani sunt ca dv. Atunci, de ce sa sufere cu totii oprobriul comunitatii si opiniei publice internationale? Din cauza catorva, ministri si acum chiar premierul Romaniei?

Cred ca sunteti constient de faptul ca scandalul se va rostogoli si se va amplifica pe zi ce trece. Comunitatea stiintifica nu tolereaza asa ceva.

Faceti un bine Romaniei si dv. Demisionati acum, cat inca nu este prea tarziu, inainte ca raul facut Romaniei sa devina ireparabil.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro