Desemnarea dnei Rector Corina Dumitrescu pentru postul de Ministru al Educatiei depaseste cu mult granitele tolerantei, chiar si pentru politica damboviteana.

  1. Greselile de gramatica din propriul CV o discrediteaza in ochii elevilor, carora le va pretinde sa scrie corect la examenele nationale si in textele obisnuite din activitatea zilnica.
  2. Dna Rector Corina Dumitrescu este in conflict de interese evident, universitatea pe care o conduce avand pe rol un proces cu Ministerul Educatiei. Chiar daca va demisiona din functia de rector, interesul pentru universitatea din care provine si in care se va intoarce ramane , avand in vedere si calitatea domniei sale de fondator al Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir.
  3. Dna Rector Corina Dumitrescu este sotia deputatului PSD Cristian Dumitrescu, sef demisionar al Comisiei de Educatie din Camera Deputatilor, situatie in care poate influenta deciziile acestei comisii, inclusiv la validarea sotiei  sale pentru functia de ministru.
  4. In calitate de Ministru al Educatiei, dna Rector Corina Dumitrescu va apara interesele universitatilor private, cunoscute si ca „fabrici de diplome”, intr-un moment in care Legea Educatiei Nationale incearca sa faca ordine in sectorul educational.
  5. Programul de guvernare al USL mentioneaza ca principal obiectiv „Finalizarea procedurilor parlamentare pentru Codul Educatiei ”, adica anularea Legii Educatiei Nationale si inlocuirea ei cu Codul Educatiei, construit de Ecaterina Andronescu pentru satisfacerea intereselor clanurilor si grupurilor de interese nelegitime din  universitati.
  6. Dna Rector Corina Dumitrescu s-a aflat un an de zile in incompatibilitate, cumuland functiile de membru al CSM si Rector. In momentul de fata exista pe numele domniei sale  un dosar pe rol la ANI, Agentia Nationala de Integritate. Sa incredintezi unui astfel de politician rolul de paznic al respectarii legilor este cel putin riscant.
  7. Reprezentantii Universitatii Stanford din SUA au transmis la solicitarea HotNews.ro ca nu au gasit date oficiale care sa ateste ca ministrul Educatiei propus de Victor Ponta, Corina Dumitrescu, ar fi fost inscrisa sau ar fi absolvit un program finalizat cu diploma al universitatii. In consecinta dna Corina Dumitrescu a mintit cand a declarat ca a fost inscrisa la aceasta universitate prestigioasa, ceeace o descalifica a doua oara ca model pentru elevi si studenti.
  8. Dna Rector Corina Dumitrescu nu are opera stiintifica relevanta si recunoscuta conform standardelor internationale, situatie in care ar pune in dificultate Romania la intalnirile si relatiile cu omologii domniei sale din alte tari.

Cel putin pentru aceste motive, consideram ca dna Rector Corina Dumitrescu nu poate fi un model pentru sistemul educational romanesc si va solicitam, stimate domnule Presedinte, sa nu validati prin decret prezidential numirea dnei rector Corina Dumitrescu in functia de ministru al Educatiei. Argumentul neprelungirii crizei politice nu poate fi un temei pentru acceptarea imposturii, minciunii si ilegalitatilor, la un nivel din care se decide educatia si formarea elevilor si studentilor.

Semnatari:

Prof. Stefan Vlaston, președinte EDU CER, Prof. Dr. Cristian Silvestru Babes-Bolyai University, Prof.Dr. Corina Ionescu Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Corneliu Sarbu, cercetator, membru Comitetului Director EDU CER, Badita Sebastian, economist, membru fondator EDU CER, Gabriela Solomoneanu-pensionar, Simona Dumas Parquet-traducatoare, Mihaela Cartis, pensionar Monitorul Oficial, Noua Republica, Theodor Nicola Fronea, antrenor fitness, Wellnes Sport Club, Noua Republica, Cristina Fronea, hotess Blue Air...

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro