In week-end am fost la munte, la Predeal. La intoarcere, m-am oprit la unul din standurile de pe marginea drumului sa cumpar cas afumat si brinza de burduf. M-am oprit, am vazut, am plecat. Veni, vidi, abiit (Google Translate sa traiasca!). M-am urcat in masina si dus am fost. Am votat cu picioarele (sau cu rotile, depinde cum te uiti la lucruri).

Toma PatrascuFoto: Arhiva personala

De ce? Acea doamna care vindea la taraba avea unghiile negre! Pina sa vad musca pofticioasa ce biziia in cutia cu brinza, pina sa vad cum arata brinza, i-am vazut unghiile! Am plecat cit am putut de repede…

Intr-o companie un manager nu este doar un administrator, o mica rotita intr-un angrenaj; el este (sau ar trebui sa fie…) in primul rind un lider. El da tonul, el seteaza asteptarile, el poate influenta decisiv cultura organizationala.

Un Guvern nu este cu nimic diferit in privinta acestor cerinte. In schimb, prin ce difera un Guvern de board-ul unei companii este prin impactul pe care il au deciziile sale. Riscul unei proaste conduceri, a unei lipse de leadership, se rasfringe asupra unei intregi tari, asupra a milioane de oameni.

De acord, un front-office eficace, placut si curat nu garanteaza ca in spate, acolo unde clientul nu are de obicei acces, lucrurile sint cusher si nu se fac magarii, dar macar mai ai o sansa. In schimb, daca cel care iti vinde brinza la strada se afiseaza, fara nici o jena, murdar si cu unghiile negre, cum crezi ca arata in spate?

Oare ce semnal doreste dl. Ponta sa transmita alegatorilor sai, populatiei tarii, Uniunii Europene, atunci cind nominalizeaza ministri aflati in situatie de conflict de interese? Cum poti sa propui la sefia Ministerului Educatiei un om interesat direct si pe fata de anularea unei masuri luata de respectivul minister – mecanismul de clasificare a universitatilor, in speta? Cum poti sa propui la Ministerul Agriculturii pe cineva cu strinse legaturi cu Dan Voiculescu, in conditiile in care respectivul minister ii solicita prin justitie, aceluiasi Dan Voiculescu, daune de 60 de milioane de euro in procesul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare? Cum poti sa propui, surpriza – surpriza, la Ministerul Justitiei un personaj care in urma cu doi ani (sub bagheta dlui. Ponta, de altfel) protesta vocal atunci cind DNA trimitea in judecata pe seful Consiliului Judetean Arges, invinuit de frauda cu fonduri PHARE?

Citeste ott articolul si comenteaza pe Contributors.ro