1. Demisia lui Emil Boc & co a fost in mod evident o miscare de imagine, menita sa determine cresterea in sondaje a PDL. In acelasi timp insa, aceasta schimbare poate reprezenta o trambulina pentru o parte dintre noii membri ai guvernului, tinerii promovati cu aceasta ocazie avand astfel prilejul de a demonstra ce pot, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.

2. Nu trebuie sa asteptam minuni de la acest guvern - oricat de bine ar conduce tara, situatia economica nu se poate schimba semnificativ pana in noiembrie, dar deciziile care se vor lua in aceasta perioada pot influenta in bine evolutia economiei in anii urmatori. Sa nu uitam ca si Mugur Isarescu a fost prim-ministru doar un an, dar in anul respectiv a inceput trendul de crestere economica ce a tinut pana in 2008.

3. Studiile in strainatate sunt importante, dar mai conteaza si unde ai obtinut diploma. Se scoate in evidenta faptul ca unii dintre tinerii ministri au studii in strainatate, ceea ce este de salutat, insa fara a fi carcotasi nu putem sa nu observam ca nu au masterate/doctorate obtinute la universitati de top (Harvard, Stanford, MIT etc). Exceptie face Mihai Razvan Ungureanu care are un masterat la Oxford. Pentru comparatie se poate vedea aici ce studii aveau cei care alcatuiau guvernul din Chile in 2010.

4. Experienta profesionala in mediul privat este destul de subtire. Dupa cum spunea si Ovidiu, o parte dintre acesti tineri au in spate o experienta profesionala formata in principal in sectorul de stat, fara sa aiba prea multe tangente cu mediul privat. Cu alte cuvinte, sunt oameni formati in sistem, nu in afara lui, adica in companii private. Or, un manager adevarat se formeaza in mediul privat, acolo unde doar rezultatele conteaza.

5. Au existat si schimbari care nu trebuiau facute. Spre exemplu, pentru ca o anumita persoana sa accepte sa plece din guvern au fost nevoiti sa plece si unii dintre ministrii care chiar au avut rezultate, aici fiind vorba in primul rand despre Daniel Funeriu si Anca Boagiu.

Una peste alta, Romania are in acest moment cel mai tanar guvern de dupa Revolutie, si un prim-ministru a carui cultura este peste cea a multora dintre cei care il critica.

Eu cred ca merita sa le dam o sansa.

PS: Absolut decent discursul lui Victor Ponta in Parlament.