M-a surprins apariția pe contributors.ro a lui Nicuşor Dan. Ştiam de Salvaţi Bucureştiul dar pe Nicuşor Dan nu-l remarcasem. Dar asta nu pentru că ar fi greu de remarcat, ci pur si simplu nu a fost expus suficient pe canalele media. Apariţia sa aici pe contributors.ro a fost revigorantă. I-am citit cu atenţie toate răspunsurile pe care ni le-a dat şi mi-a câştigat simpatia. Nu îmbârligă, nu ocoleşte răspunsurile şi ştie despre ce vorbeşte.

Ciprian CiucuFoto: Arhiva personala

Scriu acest articol pentru simplul motiv că pot să o fac, având cont aici pe contributors.ro. Scriu doar pentru a mai ţine niţel, a-i mai prelungi momentul de expunere.

Spuneam mai sus că a fost revigorantă apariţia. Şi asta din două motive: (1) a apărut în sfârşit un om dispus să îşi asume mai mult decât am făcut-o noi cei care ne-am răcit gurile pe aici cu noul partid şi alte poveşti de adormit copiii cu Albă ca Zăpada şi (2) omul e chiar diferit de restul! Pe bune acum… cere audit!!! Ştie ce vorbeşte şi nu o face din cărţi. Pare să stăpânească elemente de administrație modernă şi, mult mai important, pare să aibă viziune. Şi mai are şi atuul prospețimii, el vine din societatea civilă, nu s-a tăvălit anterior prin partidele noastre irecuperabile.

Nu-i împărtăşesc toate opiniile. De exemplu chestiunea câinilor maidanezi… Dar sper că susţine luarea lor de pe străzi fără eutanasiere, nu din populism ci din milă pentru animale. Probabil că sunt şi alte chestiuni pe care le vedem diferit. Dar în marea de incompetenţă şi impostură din viaţa noastă politică, omul, profilul său, integritatea sa, şi ceea ce nu este contează enorm.

Niciodată şi nu am elogiat pe nimeni în scris sau verbal aşa cum o fac acum. Nu-l cunosc pe Nicuşor Dan, aş vrea să-l cunosc, aşa că nu am nimic mai mult să pun în joc cu acest articol decât propria intuiţie.

Când unul ca el apare (şi sunt rari), noi ăștialalți putem să începem să sperăm că va veni o zi în care vom trânti de pământ cu mafiile de la cele şapte primării ale Bucureştiului, şi de ce nu, şi din ţară. Dacă nu putem iniţia fiecare dintre noi ceea ce începe acum Nicuşor Dan, măcar să dăm o mână de ajutor.

Rugămintea mea către voi, cititorii acestui articol, este să începeţi să vorbiţi despre Nicuşor Dan. Vorbiţi în stânga şi în dreapta, vorbiţi pe Internet, vorbiţi cu prietenii, vorbiţi până vor începe să vorbească şi ei. Presa.

Comenteaza pe Contributors.ro