Am urmarit foarte putin subiectul, dar mi se pare atit de penibil, incit ma tem ca ipocrizia politicienilor a atins cele mai inalte cote. Sa tii o conferinta de presa despre coruptie tocmai tu, cel care ai fost prins in timp ce cereai spaga, nu tine doar de ipocrizie, ci de nesimtire. Trebuie sa fii extrem de nesimtit sa nu realizezi ca ti-ai omorit singur cariera politica si ca pui intr-o situatie jenanta, rusinoasa, nu mai putin de vreo 20 de milioane de oameni.

Cam cit de ipocrit poti fi ca tocmai tu, cel prins cu spaga-n dinti, sa tii conferinte de presa despre coruptie? Cit? Insa mai trist de-atit este altceva: ca la conferinta de presa au venit jurnalisti care au scris despre ce a debitat eurospagarul roman. De fapt, ce ar fi trebuit sa faca domnii jurnalisti? Sa fie prezenti doar pentru a-l intreba despre scandalul in care a fost facuta de rusine o intreaga natiune. Si pentru a nu-l lasa sa vorbeasca. Si pentru ca, odata ajunsi in redactie, sa publice stiri despre nesimtirea lui Adrian Severin.

Din pacate, jurnalistii prezenti acolo n-au avut starea de spirit necesara sa faca asta. Iar lipsa unei atitudini sanatoase, care sa-l sanctioneze pe eurospagar, ignorindu-i subiectul conferintei de presa, nu face altceva decit sa-i justifice ipocrizia si nesimtirea.

Citeste si comenteaza pe blogul Subiectiv.