Cornel Nistorescu a dat cu masina peste doi oameni de pe-o motocicleta, dupa ce a intors pe trecerea de pietoni. Era 2008, el era in X5-ul lui, a venit politia, bla-bla, bla-bla, bla-bla. Trei ani mai tiriu, 2011, justitia da verdictul: Cornel Nistorescu a fost obligat la plata a 600 de lei cheltuieli judiciare catre stat. Partile vatamate Frunza si Florescu, obligate, la rindu-le, la plata a cate trei sute de lei, desigur, tot cheltuieli judiciare. Povestea, pe scurt, e asa:

In 6 decembrie 2008, in jurul orei 21.00, Cornel Nistorescu a condus auto marca BMW X5 pe banda a treia a Bulevardului Lascar Catargiu, dinspre Piata Victoriei catre Piata Romana, iar la trecerea de pietoni din dreptul strazii Gheorghe Manu, prin incalcarea si nerespectarea dispozitiilor legale privind circulatia pe drumurile publice, a intors autovehiculul, fara o asigurare temeinica, trecand peste scuarul ce desparte cele doua sensuri de deplasare, chiar pe marcajul pietonal, producand din culpa sa exclusiva un accident de circulatie care a avut drept urmare vatamarea corporala a partilor vatamate Andreea Frunza (23 de ani) si Tiberiu Florescu (34 de ani), care au suferit leziuni traumatice pentru vindecarea carora au necesitat, fiecare, cate 90 zile de ingrijiri medicale.

Din cite stiam eu, pentru vatamare corporala care necesita ingrijiri mai mult de 30 de zile, se face dosar penal, direct, fara drept de apel si se cam da ceva pedeapsa cu puscaria. Doar ca vorbim de Cornel Nistorescu, nu de muritorii de rind, care pentru vatamare corporala primeste o calda stringere de mina si-o factura micuta, sa justifice domnii magistrati, in fata angajatorului, ca n-au stat de pomana in timpul programului.

Imi pare rau ca justitia romana nu functioneaza, precum cea americana, pe baza de precedente. Pentru ca judecatorii romani fie ar fi fost concediati in masa, fie toti soferii care au dat peste oameni pe trecerea de pietoni ar fi scapat cu cheltuielile de judecata. Sincer, mi-e scirba. Si, la fel de sincer, vreau sa emigrez.

In caz ca doriti sa revedeti:

Citeste si comenteaza pe blogul Subiectiv.