Nu sint un tip care sa aiba vreun soi de frustrari. Sau, cel putin, nu eram. Nu pina cind n-am deschis televizorul, intr-o dupa-amiaza, acum vreo doua saptamini, si am nimerit, din greseala, pe Antena 1, la Acces Direct. Au difuzat, probabil, stirea anului: nu stiu ce pustoaica, prietena cu Simona Trasca - m-am chinuit ceva sa-i retin numele -, a primit, de ziua ei, de la parinti, o vacanta oriunde-n lume vrea ea si vreo 20.000 de euro de spart dupa bunul plac.

20.000 de euro reprezinta ceva mai mult de jumatate din creditul meu ipotecar. Reprezinta aproape dublul valorii de piata actuale a masinii la care, luna de luna, platim rate. Banii aia reprezinta o casa de vreo suta de metri patrati ridicata la rosu sau chiar la cheie, daca ti-o fac cunoscutii sau pui mina si o ridici tu. 20.000 de euro reprezinta un rahat pentru parintii fetei care tocmai implinise, atentie!, 19 ani.

Nu am o problema cu modul in care parintii pustoaicei au facut banii, chiar nu-mi pasa. Nu am o problema nici macar cu faptul in sine, ca o fatuca, prietena cu una care apare in tabloide pe motiv de umflat cu silicon, sparge 20.000 de euro de ziua ei. Nu-mi pasa, chit ca exista romani care nu fac banii astia intr-o viata. Dar incep sa-mi pun problema ce naibii e-n neregula cu mine. Mai am citeva luni pina implinesc 28 de ani, am rate de platit, muncesc pentru a-mi plati ratele, am intirzieri de plata de-mi vine sa urlu, iar o pustoaica sparge 20.000 de euro.

Daca pe mine ma demotiveaza complet o stire de genul asta - si, zau, ma urmareste de cind am vazut-o -, cum s-o simti un om de rind, care traieste cu minimul pe economie? Da, chestia asta ma frustreaza teribil. Si nu stiu daca gestul parintilor - care, in fond, vor doar binele odraslei, iar daca a-i da o geanta cu bani inseamna bine, atunci fie - este cel care ma deprima sau daca e gestul televiziunii, de a promova niste non-valori care, vrem sau nu, in subconstient, ne frustreaza la fel pe toti, inclusiv pe aceia cu minimul pe economie, care nu mai au nici un chef de munca.

Pe bune, la ce mai muncim pe doi lei, daca o pustoaica primeste 20.000 de euro de ziua ei, sa faca cu ei ce-o vrea? Mai are cineva chef de munca? De un trai mai bun?

Citeste si comenteaza pe blogul lui Alex Mihaileanu.