In ultimele doua zile nu am avut timpul si posibilitatea sa urmaresc stirile politice de la noi. Am deschis in seara asta site-urile de stiri, cu gand sa aflu ce ispravi nemaivazute s-au mai intamplat. Pe peste tot (pe unde citesc eu, n-as putea sa spun ce se intampla la diversele Realitati) am gasit cate doua-trei stiri, in partea de sus a paginii, despre "razboiul" din PSD. Stirea principala e ca Ponta s-a saturat sa aiba competitie interna - cica face rau unui partid democratic ce se lupta de zor cu dictatorul - si vrea sa-l excluda pe Geoana din partid si sa-i ia si functia de presedinte al Senatului. Iliescu si Nastase ba sunt de acord, ba nu sunt de acord. Ponta fie e noul prostanac, fie e primul pesedist cu coloana vertebrala (asta vine de la CTP!). Geoana ba face alt partid (cu Vanghelie?! Asta ar fi antologica!), ba se duce la UNPR, ba declara ferm ca ramane in PSD. Si tot asa, dai si lupta, mare veselie.

Undeva pe la jumatatea paginii si doar acolo unde in redactie a fost cineva suficient de destept sa inteleaga, aflu ca Puterea a decis la Camera Deputatilor, pe sest, inghetarea de facto a pensiilor si salariilor in 2012 la nivelul din decembrie 2011 si neacordarea tichetelor de masa, de vacanta sau de cadou in 2012. A fost pe sest, pentru ca Guvernul nu a venit cu o propunere pe care sa o dezbata public, asa cum s-ar fi cuvenit. Ministrul Ialomitianu s-a dus o fuga pana la Comisia de buget si a propus niste amendamente la proiectul de lege care valida o ordonanta de urgenta despre reducerea arieratelor si asigurare a imprumuturilor facute de administratia publica locala. Este evident o manevra pentru a evita discutarea separat a acestui subiect delicat. Pot intelege motivul politic pentru care Guvernul a procedat asa, dar scopul nu scuza mijloacele.

Unde este insa Partidul Social-Democrat atunci cand baza electoratului sau este afectata direct de o lege trecuta intr-o maniera abuziva? E drept ca undeva la coada stirii spunea ca doi deputati oarecare vor contesta procedura la Curtea Constitutionala. Dar unde sunt Ponta, Nastase, Iliescu, Geoana? Unde sa fie, in stirile din fruntea paginii, preocupati de Razboiul Prostanacilor. Pai sa nu razi?

Citeste si comenteaza pe blogul La coltu' strazii.