Cine a zis ca facerea de bine e ca treaba aia cu mama, cred ca a fost recenzor. La mine a fost asa: una din persoanele recenzate chiar in prima zi, si care declarase senina ca nu locuieste "decat ea" acolo, m-a sunat azi ca sa ma roage sa trec din nou ca i-a mai crescut o colega de apartament. Persoana locuia demult acolo, dar nu intram in amanunte. Nimeni n-a mai vrut azi sa dea CNP-ul, de parca le-as fi cerut PIN-ul de la cardul de salariu. Cand am ajuns acasa am vazut la stiri ca CNP-ul e iar obligatoriu. Sa vezi ce le fac maine la aia care-mi deschid usa! La blocul meu in sfarsit a aparut un afis cum ca vine "recensamintul"< scrie Dollores Benezic pe blogul Dollo.ro

Ca sa-i usurez munca recenzoarei care n-a dat p-aci pana azi, plus ca eu eram in "pelerinaj" pe la recenzatii mei exact la orele alea, am facut o aroganta si i-am lasat toate formularele gata completate, cu "vorba" sa-mi lase altele in loc necompletate, ca sa le inlocuiesc pe cele luate din mapa mea. Pentru ca fiecare recenzor are un numar de formulare "pe inventar".

In realitate recenzoarea mea venise cu ele gata completate in mare parte, si a intrat in panica atunci cand i s-au cerut la schimb unele "virgine". Asa ca a stat ca sa copieze de pe formularele mele datele pe formularele ei, partial completate, si eu am ramas pe cap cu niste formulare pe care trebuie sa le raportez ca gresite, pentru ca mi-am depasit atributiile si am presupus ca toti recenzorii sunt ca mine. A, si doamna cu pricina se plangea ca nu a reusit sa faca nici jumatate de bloc. Pai daca s-a apucat in a 7-a zi, cand si Dumnezeu s-a odihnit

  • Recensamant la coada la moastele sfantului X

V-am povestit despre primul caz, pentru ca asta m-a pus pe ganduri azi. Oare cati oameni din cele 70 de familii pe care le-am recenzat eu deja mi-au ascuns adevarul? Si cat de relevant va fi recensamantul in acest context? Ca recenzor n-ai cum sa verifici daca omul spune adevarul, nici sa-i scotocesti casa dupa locatari nedeclarati.

Dupa cum nu-l poti obliga nici sa-ti mai dea CNP-ul, cand la TV spune fiecare ce-i trece prin cap. Azi dimineata la ProTV zicea ca nu mai e obligatoriu, ba chiar ca recenzorii trebuie sa fie rechemati de fiecare familie care vrea sa i se stearga CNP-ul. Acum, seara, la acelasi post zice ca INS s-a sucit, si zice ca CNP e iar obligatoriu, si ca recenzorii trebuie chemati de aia care au refuzat sa dea CNP-ul, ca sa-l scrie. Sa va mai zic ca noua ca recenzori INS nu ne-a zis nimic e deja o pierdere de timp. Oamenii pe teren te trateaza ca pe ultimul prost, ei fac ce zice la TV.

Azi am nimerit la o batranica draguta, care mi-a devenit draga cand am vazut-o cate procese de constiinta isi facea daca sa declare ca fata pe care o are in chirie ii da bani sau sta "cu titlul gratuit". Evident ca primea bani, dar la negru, deci avea o jena daca sa spuna asta la recensamant. "Spuneti dumneavoastra cum e mai bine?", ma intreba la aproape fiecare intrebare. Va las pe voi sa ghiciti ce varianta a ales? :) Pariez ca multi dintre voi nu veti ghici :))

Tot azi am mai avut o premiera. Am recenzat o persoana prin telefon, pentru ca la ora la care eram in gospodaria ei (20.30) ea era la coada la Patriarhie, la nu stiu care moaste. Nu-i spunem numele sfantului ca sa-i protejam identitatea :P (chiar, pe sfant oare l-o recenza cineva, ca i se poate intocmi fisa de persoana temporar prezenta la nevoie) Femeia mi-a raspuns cu amabilitate la intrebari despre facultate, master, ocupatie si loc de munca, in timp ce avansa la coada la moaste. Pe fundal se auzea cantatul unui preot si la un moment dat au inceput sa bata clopotele. Nu va mai pun sa ghiciti ce a declarat la religie ca asta e prea usoara.

Maine va povestesc despre o chestie pe care am constatat-o la majoritatea recenzatilor, apropos de cuvintele folosite in formulare si cum percep oamenii notiunile respective. Dar asta seara ma retrag ca sunt cam obosita. Deh, in a 7-a zi, chiar si voi astia fara religie stiti ce s-a intamplat, nu? :P

Citeste si comenteaza pe blogul Dollo.ro