Am tot citit, in ultima vreme, comentarii despre situatia din Grecia si, mai ales, despre masurile pe care le-a luat guvernul de la Atena. Apoi, am stat cu ochii pe reactiile oamenilor ca urmare a propunerilor - deci, nu a masurilor, ci a propunerilor - legislativului. Iesit in strazi, pregatit furci si topoare, scrie Alex Mihaileanu pe blogul Subiectiv.

Am citit si comentariile romanilor, care mai de care. Ca si noi trebuia sa iesim in strada sa-l dam jos pe Boc, ca si romanii ar fi trebuit sa faca scandal, ca si la noi trebuia sa fie batai si distrugeri. Ceea ce e stupid si arata cam cit de idioti sint unii Ce nu pricep grecii nici macar in ceasul al 12-lea este ca ei trebuie sa ia niste masuri severe. Gradul de indatorare e urias, nu mai au bani sa plateasca nimic - citeam ca bugetul le mai ajunge pina in octombrie - si nici nu au sanse sa iasa din situatia in care se afla daca nu accepta ca trebuie sa schimbe ceva.

Grecii au uitat un aspect important: ca daca nu platesti impozite, statul n-are de unde sa-ti acorde nici pensie, nici somaj, nici asistenta medicala, nici invatamint gratuit. Desigur, impozite intr-o anumita limita a decentei. Ei n-au vrut sa plateasca mai deloc. Si nu doar o luna, un an, ci ani de zile. Or, nu se poate la nesfirsit. E fix ceea ce ei nu pricep. Si, mai crunt, nu pricep ca daca nu fac ceva, o sa fie si mai rau.

Grecia isi merita soarta. Si, din punctul meu de vedere, Grecia trebuie sa devina un stat falimentar. Ocazie cu care, poate, pricep si altii cam ce se-ntimpla daca nu ai un sistem decent.

Comenteaza pe blogul Subiectiv.