E la moda acum sa scrii si sa vorbesti despre Miscarea Populara (MP). Sau, alternativ, de Alba ca Zapada (ACZ).

Stefan VlastonFoto: Hotnews

Multi isi dau cu presupusul, ce-o fi domle, scenariu cotrocenist, pus la cale de Basescu si Lazaroiu, alternativa la PDL, rebrenduire a PDL, care doreste sa-si schimbe parul (sigla) si culoarea, sa mai uite oamenii de taieri, reduceri si amputari, o initiativa pentru un nou partid, un nou CDR, cu mai mult suflu si promisiuni de succes, ce-o fi din toate astea?

Oricum, multe personalitati din PDL avanseaza ca sigura aparitia acestei noi Miscari Populare, fara sa fie clar ce-ar fi sa fie, de fapt.

Cel mai plauzibil scenariu

PDL si-a dat seama ca fara sa se rupa de imaginea unui partid care a golit buzunarele unei parti importante din electorat nu are nicio sansa la viitoarele alegeri. Chiar daca ar comunica de nota 10. Sunt multi cei care au inteles si acceptat ca inevitabile taierile de venituri, nesustinute de economia reala, dar nu pot accepta lipsa de politici publice care sa duca, nu neaparat la o relansare economica, aceasta depinde de economia mondiala cu piete globalizate, cat la o asanare si curatire a societatii de coruptie, clientelism, imoralitate, incompetenta, de o justitie imorala si corupta, la diminuarea evaziunii fiscale, controlul averilor uriase, neimpozitate, pentru atragerea investitorilor, etc. Mai sunt multi altii, care fara cunostinte economice si fara sa inteleaga conexiunile impuse de globalizarea pietelor, inteleg doar ca au ramas cu buzunarele goale.

Iata, mai concret, ce nu s-a realizat, desi nu au existat piedici obiective.

  1. Nu s-a elaborat legea reducerii functiilor politice la ministri si secretari de stat.
  2. Nu s-au luat masuri de eliminare a gaurilor negre reprezentate de unitatile economice inca de stat.
  3. Nu am vazut un set de masuri de atragere a investitorilor, prin alocari de teren gratuit, inlesniri fiscale, concesionari de lucrari mari de infrastructura, etc.
  4. Nu exista o salarizare a bugetarilor functie de performanta si rezultatele muncii, nu la gramada, dupa grade si vechime, conditii comuniste, nici necesare nici suficiente pentru o prestatie de calitate. Ceeace firmele private au inteles de mult.
  5. In PDL nu apare codul etic si nici masuri de evacuare din partid a celor trimisi in judecata pentru fapte de coruptie. Doar la terminarea procesului de judecata. Peste 5-10 ani. Pana atunci sunt valabili.
  6. Alocari discretionare si neoportune. (Elena Udrea aloca, din fonduri europene,  15 milioane euro pentru modernizare parcului Moghioros, care arata foarte bine, in timp ce lipsa pasarelelor la trecerea centurii Bucurestiului face din circulatia pe aceasta artera  un calvar).
  7. Nu se aduc specialisti europeni (polonezi) in accesare banilor europeni, pentru ca exista pericolul  sa-si bage nasul in smecheriile interne.
  8. Nu se trece la reprofesionalizarea functiilor din administratia centrala si locala, acestea raman in stapanirea politrucilor partidului aflat la putere.
  9. Nu se reduc mai rapid cheltuielile inutile de functionare ale statului, prin reducerea numarului de ministere, agentii  si a personalului din acestea.

Sunt multe alte motive pentru care PDL nu va obtine voturile oamenilor care gandesc rational. Si care vor sta acasa. Impreuna cu diaspora. La o prezenta la vot de doar 25-30%, cum se asteapta, este posibil sa castige USL, cu un electorat dur mai disciplinat, mai amator de pomeni de tot felul.

De asta se teme PDL. Si atunci, ce s-a gandit? Ia sa ne topim noi intr-o Miscare Populara mai larga, ne pierdem urma, dar tot noi, greii partidului, Emil Boc, Olteanu, Cezar Preda, Flutur, Florin Popescu, Falca, Poteras, Seculici, Pinalti, FrunzaVerde, Blaga, Roberta, Elena, Anca, Sulfina conducem, intram si in parlament, facem toate jocurile. MP e buna sa ne pierdem in ea numele, sigla si naravurile, sa lipeasca afise, sa aplaude la mitinguri, sa ne voteze, ei si familiile lor, in speranta unor firimituri de functii de la masa bogatilor PDL.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro