Peste 500 de elevi au sustinut la inceputul saptamanii proba teoretica si proba de laborator, la Olimpiada Nationala de Fizica 2015. Elevii cu punctajele cele mai mari vor sustine miercuri proba de baraj pentru lotul national largit, iar dintre ei vor fi selectati olimpicii care vor reprezenta Romania la olimpiada internationala. La etapa nationala a olimpiadei, care se desfasoara la Vaslui, au participat elevi de la clasa a VI-a pana la clasa a XII-a. Vezi in articol subiectele de la Olimpiada Nationala de Fizica 2015, pe fiecare clasa in parte, precum si Rezultatele obtinute pana acum de elevi.

Fragment din Subiectele de la Olimpiada Nationala de Fizica clasa a VII-aFoto: lspvs.ro/siteuri/fizica

Olimpiada Nationala de Fizica 2015 se desfasoara in perioada 4-9 aprilie, la Vaslui. La aceasta competitie participa elevi incepand cu clasa a VI-a si pana la clasa a XII-a, atat din invatamantul de stat, cat si din cel particular si confesional. Olimpiada este organizata de Ministerul Educatiei, in colaborare cu Societatea Romana de Fizica.

Pentru selectia in lotul national largit - din cadrul caruia elevii au sanse sa reprezinta Romania la Olimpiada Internationala de Fizica -, la olimpiada nationala se organizeaza o proba de baraj, cu durata de 5 ore. Intra la proba de baraj doar elevii care au participat la olimpiada nationala desfasurata acum si care au obtinut premiu sau mentiune aici sau care au obtinut premii sau mentiuni la anumite competitii (detalii aici)

Potrivit Regulamentului de olimpiada, se califica in lotul largit de fizica 20 de elevi selectionati in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute la proba de baraj, astfel: primii 15 elevi, indiferent de clasa; urmatorii 5 elevi, doar din clasa a VIII-a, IX-a, a X-a sau a XI-a.

Structura probelor de concurs

La etapa nationala a olimpiadei de fizica, elevii sustin doua probe obligatorii: proba teoretica si proba experimentala, fiecare cu durata de 3 ore. La proba de baraj, elevii care indeplinesc conditiile de participare se pot inscrie.

Subiectele de la proba teoretica sunt formate din 3 probleme, iar punctajul maxim acordat unei probleme este de 10 puncte. Proba experimentala se va finaliza printr-o lucrare scrisa, iar punctajul maxim este de 20 de puncte.

Proba de baraj este formata din 5 subiecte teoretice, iar punctajul acordat unui subiect este de 10 puncte, fara punct din oficiu.

Conform programului Olimpiadei Nationale de Fizica 2015, duminica s-a desfasurat proba experimentala, luni - proba scrisa, iar miercuri este programata proba de baraj pentru lotul olimpic.

Vezi aici lista celor peste 500 de elevi care participa la Olimpiada Nationala de Fizica 2015

Vezi mai jos Subiectele de la Olimpiada Nationala de Fizica 2015

Subiecte Clasa a VI-a: Proba experimentala

Descarca Baremul pentru Clasa a VI-a, Proba experimentala

Subiecte Clasa a VII-a: Proba experimentala

Descarca Baremul pentru Clasa a VII-a, Proba experimentala

Descarca Subiectele de Clasa a VIII-a: Proba experimentala

Descarca Baremul pentru Clasa a VIII-a

Descarca Subiectele de Clasa a IX-a: Proba experimentala

Descarca Baremul pentru Clasa a IX-a

Descarca Subiectele de Clasa a X-a: Proba experimentala

Descarca Baremul pentru Clasa a X-a

Descarca Subiectele de Clasa a XI-a: Proba experimentala

Descarca Baremul pentru Clasa a XI-a

Descarca Subiectele de Clasa a XII-a: Proba experimentala

Descarca Baremul pentru Clasa a XII-a

Descarca de aici toate subiectele de la proba teoretica a olimpiadei, precum si baremele aferente

BCR si Fundatia eMAG au lansat programul Hai la Olimpiada!, prin care sustin olimpiadele nationale de Matematica, Informatica si Fizica de anul acesta. In cadrul acestui program, elevii din Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara au putut sa se pregateasca pentru faza nationala a concursurilor scolare la Centrele de Performanta Hai la Olimpiada!

Urmareste Sectiunea Olimpiade nationale stiinte exacte 2015 pentru a fi la curent cu informatii de la olimpiadele nationale, cu subiectele pe care olimpicii le vor avea de rezolvat, pe fiecare disciplina in parte, pentru a vedea numele olimpicilor care urca pe podium si fotografii de la evenimente.

  • Sustine olimpicii romani la faza nationala, printr-un mesaj de incurajare!