​​Campania BCR-HotNews.ro, care își propune ca în fiecare zi să răsplătească cu 1.000 de euro o organizație sau o asociație care face fapte bune, a început. Este a 27-a zi a campaniei și invităm cititorii să se implice în număr cât mai mare și să voteze ONG-ul dorit. La ora 20.00 votarea se va opri, iar ONG-ul cu cele mai multe voturi va fi beneficiarul micro-finanțării de 1.000 de euro.

O faptă bună pe zi - BCR și HotNewsFoto: BCR

UPDATE 2 ora 22:00: Votul s-a încheiat. Fundația Comunitară Dâmbovița a primit cele mai multe voturi și va beneficia de micro-finanțarea de 1.000 de euro oferită de BCR.

Captură cu situația voturilor la ora 22:00:

UPDATE 1: Din cauza problemelor tehnice ale site-ului pe care le-am întâmpinat în cursul zilei, votul s-a prelungit până la ora 22:00.

Descriere ONG-uri*:

Asociația “Cristi Vasiliu” are ca misiune ajutorarea cauzelor a căror voce nu este suficient de puternică, crearea de comunități și cooperarea cu alte ONG-uri, pentru că împreună vocea noastră se aude mai bine. “Sprijinim lupta împotriva COVID19! Perioada aceasta este despre responsabilitate și solidaritate. Cei mai expuși în această perioadă sunt exact cei care ar trebui sa aibă grijă de noi - personalul medical”.

INACO este o comunitate non-profit de manageri, consultanți, analiști, experți în domeniul economic, conectată la rețeaua de specialiști în economia de stat și privată din România. “INACO promovează o dinamică echilibrată în abordarea competitivității economice – prin raportarea permanentă atât la capacitățile și realizările interne economice ale unei firme sau sector economic, cât și la conectarea prin analiză specifică a întregii piețe economice naționale și internaționale”.

Asociația Spitale Curate “Susținem copiii bolnavi de cancer prin proiecte și activități dedicate lor, iar scopul nostru este să-i ajutăm în această luptă și să le redăm zâmbetul pe buze. Copilăria nu trebuie întreruptă odată cu internarea, iar noi ne asigurăm că acești mici luptători au tot ce își doresc pentru a fi puternici. De la susținerea alimentației, la igienă, orice lucru este esențial în acest drum al copiilor”.

Crucea Roșie Română - filiala Sector 5 București are ca produse asistență umanitară de urgență; intervenții în situații de urgență; activități socio-medicale, educație pentru sănătate; acordarea primului ajutor medical de bază, formare în acordarea primului ajutor; activități socio - educative în domeniul dreptului internațional umanitar; Serviciul socio-medical Ambulanța Crucii Roșii (AMBU - CR).

Fundația Comunitară Dâmbovița - Primul fond de finanțare al Fundației Comunitare Dâmbovița s-a numit "Prețuiește viata" iar toate donațiile din acest fond au fost utilizate pentru achiziționare primului bilirubinometru pentru copiii prematuri de la secția de neonatologie a Maternității din Târgoviște. Membrii fondatori, board-ul și executivul organizației au lucrat împreună pentru aceste reușite. Din 1 februarie 2019, fundația s-a reorganizat și îi invită pe dâmbovițenii care doresc să se implice în comunitatea lor să se alăture Fundației Comunitare Dâmbovița, prin donații, timp de calitate oferit sau petrecut alături de noi, idei.

*Descrierile sunt preluate de pe site-urile ONG-urilor. Ordinea ONG-urilor în descriere și în sondaj este aleatorie.

Mențiuni:

  • ONG-urile eligibile pentru aceste micro-finanțări trebuie să fie înregistrate în Registrul Entităților și Unităților de Cult, aflat în evidența Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).
  • ONG-urile care vor fi nominalizate drept beneficiare la finalul fiecărei zile vor fi contactate de către reprezentații BCR.
  • Sondajele zilnice vor fi disponibile pe subsecțiunea O faptă bună pe zi.

Votează mai jos ONG-ul favorit. Dacă ai probleme în a vizualiza sondajul de pe dispozitivele mobile, atunci dă click aici.

Înscrierile au avut loc pana pe 31 martie.