​​Campania BCR-HotNews.ro, care își propune ca în fiecare zi să răsplătească cu 1.000 de euro o organizație sau o asociație care face fapte bune, a început. Este a 25-a zi a campaniei și invităm cititorii să se implice în număr cât mai mare și să voteze ONG-ul dorit. La ora 20.00 votarea se va opri, iar ONG-ul cu cele mai multe voturi va fi beneficiarul micro-finanțării de 1.000 de euro.

O faptă bună pe zi - BCR și HotNewsFoto: BCR

UPDATE ora 20:00: Votul s-a încheiat. Asociația Touched România a primit cele mai multe voturi și va beneficia de micro-finanțarea de 1.000 de euro oferită de BCR.

Captură cu situația voturilor la ora 20:00:

Descriere ONG-uri*:

Fundația ETA2U are ca scop crearea de oportunități pentru ca oamenii să își descopere și să își atingă potențialul prin educație. “Credem că fiecare dintre noi poate fi o sursă de inspirație și încurajare prin a împărtăși experiența și cunoștințele cu alții. Credem că valorile împărtășite îi motivează pe oamenii din jur să se implice în proiecte specifice comunității lor.”

Asociația Prader Willi București"Suntem părinții lui Ștefan, iar el are sindromul Prader-Willi. Sindromul Prader-Willi este o afecţiune ereditară care apare prin microdeleţie la nivelul cromozomului 15 patern. Caracteristicile clinice ale nou-născutului cu sindrom Prader-Willi sunt hipotonia severă observată în mod constant la naştere şi în timpul perioadei neonatale. Nu sunt citate complicaţii obstetricale specifice în timpul sarcinii, dar este recomandată naşterea prin operaţie cezariană. În majoritatea cazurilor, diagnosticul definitiv depinde de investigaţiile postnatale".

Asociația D’Apetresii are ca misiune susținerea educației copiilor și a tinerilor, susținerea performanței și înaltei performanțe, susținerea copiilor și tinerilor din categorii defavorizate, în special copii și tineri cu dizabilități. “Suntem un ONG relativ tânar și ne-am propus să facem cât mai multe pentru copii și tineri. Ne axam pe cei care fac performanță, dar și pe cei care provin din categorii defavorizate, în special cei cu dizabilități.”

Asociația Preocupați de Viitor are ca scop acționarea ca un catalizator pentru dezvoltarea potențialului uman, în spiritul demnității, solidarității, promovării talentului și valorilor culturale romanești. "Asociația implementează proiecte proprii sau sprijină alte organizații neguvernamentale în domeniul asistenței sociale, sănătății, protecției mediului, sportului, dezvoltării durabile, educației culturii și dezvoltării societății civile. Asociația îşi propune, de asemenea, realizarea unor opere de asistenţă publică, socială şi de binefacere, acordarea de burse şi premii pentru realizări deosebite în domeniu".

Asociația Touched România este o asociatie non-profit, inregistrata in Romania, care ofera suport material si holistic celor pe care ii ajuta. “Grija noastra pentru femeile marginalizate si copiii acestora este posibila prin generozitatea partenerilor nostri. Nu suntem subventionati de Guvernul Romaniei.”

*Descrierile sunt preluate de pe site-urile ONG-urilor. Ordinea ONG-urilor în descriere și în sondaj este aleatorie.

Mențiuni:

  • ONG-urile eligibile pentru aceste micro-finanțări trebuie să fie înregistrate în Registrul Entităților și Unităților de Cult, aflat în evidența Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).
  • ONG-urile care vor fi nominalizate drept beneficiare la finalul fiecărei zile vor fi contactate de către reprezentații BCR.
  • Sondajele zilnice vor fi disponibile pe subsecțiunea O faptă bună pe zi.

Votează mai jos ONG-ul favorit. Dacă ai probleme în a vizualiza sondajul de pe dispozitivele mobile, atunci dă click aici.

Înscrierile au avut loc pana pe 31 martie.