​​Campania BCR-HotNews.ro, care își propune ca în fiecare zi să răsplătească cu 1.000 de euro o organizație sau o asociație care face fapte bune, a început. Este a 23-a zi a campaniei și invităm cititorii să se implice în număr cât mai mare și să voteze ONG-ul dorit. La ora 20.00 votarea se va opri, iar ONG-ul cu cele mai multe voturi va fi beneficiarul micro-finanțării de 1.000 de euro.

O faptă bună pe zi - BCR și HotNewsFoto: BCR

UPDATE ora 20:00: Votul s-a încheiat. Consiliul Național al Dizabilității din România a primit cele mai multe voturi și va beneficia de micro-finanțarea de 1.000 de euro oferită de BCR.

Captură cu situația voturilor la ora 20:00:

Descriere ONG-uri*:

Asociația "Aici Pentru Tine" are ca misiune inițierea, extinderea și îmbunătățirea serviciilor sociale de integrare în societate a persoanelor și grupurilor marginalizate, prin activități instructiv-educativ-culturale și consiliere psihologică și profesională. Asociația ”Aici pentru Tine” s-a înființat în 2015 și, de atunci, sprijină copii, adulți și bătrâni cu povești de viață impresionante, din tot județul Brașov și chiar din alte județe din țară.

FDP - Protagoniști în educație are în vedere o abordare pozitivă, persoana fiind în centrul tuturor acțiunilor, iar valoarea ei nu este definită de circumstanțele vieții. FDP intervine, în mod integrat la nivelul comunităților, cu trei mari obiective: prevenirea abandonului școlar pentru copii proveniți din familii defavorizate, reducerea riscului de excluziune pentru familii provenite din medii dezavantajate, facilitarea accesului la servicii medicale și de sănătate a beneficiarilor.

Geeks for Democracy are ca misiune creșterea implicării civice (sporirea numărului de voluntari din societate și a resurselor oferite de aceștia – timp, donații în bani sau bunuri) cu precădere în rândul tinerilor cu educație și venituri peste medie, familiarizați cu noile tehnologii și cu o nouă paradigmă socială (cei ale căror profesii nu existau sau erau foarte puțin dezvoltate acum 30 de ani). “Facilităm voluntariatul de tipul contribuției prin expertiză, adică încercăm să cuplăm profesioniști care pot ajuta cu cauze relevante pentru ei și experiența lor (best expertise per relevant cause). Produsul final G4D este o intervenție SMART cu costuri minime pentru beneficiar și stimularea voluntariatului civic.”

Un Coup de Main d’Emmaus Iași are ca valori: lupta contra formelor de mizerie, opresiune şi a cauzelor acestora; solidaritate socială; unicitatea persoanei; libertatea de a alege serviciul social în funcţie de nevoia socială şi confidenţialitate; egalitatea de şanse şi nediscriminarea privind accesul la serviciile sociale şi în furnizarea acestora; redarea şi respectarea demnităţii umane a fiecărei persoane asistate; participarea beneficiarilor la întreg procesul de furnizare a serviciului social şi oferirea posibilității ca aceştia să devină actori ai solidarităţii; transparenţă şi responsabilitate publică în acordarea serviciului social.

Consiliul Național al Dizabilității din România funcționează în conformitate cu principiile universale ale drepturilor omului și ale libertăților sale fundamentale, potrivit prevederilor propriului său statut, legislatiei române și documentelor europene și internaționale privind problematica dizabilității. CNDR are misiunea de a apăra și promova drepturile şi interesele legitime comune tuturor persoanelor cu dizabilităţi din România.

*Descrierile sunt preluate de pe site-urile ONG-urilor. Ordinea ONG-urilor în descriere și în sondaj este aleatorie.

Mențiuni:

  • ONG-urile eligibile pentru aceste micro-finanțări trebuie să fie înregistrate în Registrul Entităților și Unităților de Cult, aflat în evidența Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).
  • ONG-urile care vor fi nominalizate drept beneficiare la finalul fiecărei zile vor fi contactate de către reprezentații BCR.
  • Sondajele zilnice vor fi disponibile pe subsecțiunea O faptă bună pe zi.

Votează mai jos ONG-ul favorit. Dacă ai probleme în a vizualiza sondajul de pe dispozitivele mobile, atunci dă click aici.

Înscrierile au avut loc pana pe 31 martie.