​​Campania BCR-HotNews.ro, care își propune ca în fiecare zi să răsplătească cu 1.000 de euro o organizație sau o asociație care face fapte bune, a început. Este a 20-a zi a campaniei și invităm cititorii să se implice în număr cât mai mare și să voteze ONG-ul dorit. La ora 20.00 votarea se va opri, iar ONG-ul cu cele mai multe voturi va fi beneficiarul micro-finanțării de 1.000 de euro.

O faptă bună pe zi - BCR și HotNewsFoto: BCR

UPDATE ora 20:00: Votul s-a încheiat. Asociatia Noi pentru Ei a primit cele mai multe voturi și va beneficia de micro-finanțarea de 1.000 de euro oferită de BCR.

Captură cu situația voturilor la ora 20:00:

Descriere ONG-uri*:

Pe Stop - "Când nu ai un adăpost deasupra capului sau suficiente resurse încât să îți asiguri traiul de zi cu zi, menstruația devine o umilitoare grijă în plus. Proiectul Pe Stop le redă femeilor lipsite de posibilități din București un strop de demnitate, ajutându-le să scape de această grijă. Lunar, oferim pachete cu necesarul de absorbante, la care uneori adăugăm și alte produse de igienă (gel dezinfectant pentru mâini, șervețele intime, șervețele normale, lenjerie intimă etc.), împreună cu broșuri informative despre menstruație și sănătatea sexuală. Organizăm și cursuri de igienă menstruală, pentru ca fetele și femeile cu care lucrăm să deprindă standarde corecte de îngrijire în vederea unei vieți mai sănătoase."

13 cu atitudine - "Salonul Catwalk by Ramona Mîndru a iniţiat, începând cu 13 martie, o campanie de responsabilizare socială, sub sloganul „13 cu atitudine!“. Astfel, toate veniturile încasate în ziua de 13 a fiecărei luni vor fi redirecţionate către copiii bolnavi, aflaţi în nevoi şi dificultăţi financiare. Doamnele şi domnişoarele care apreciază frumuseţea în toate formele sale sunt aşteptate în data de 13 a fiecărei luni, în Salonul Catwalk, pentru a zâmbi şi atunci când se privesc în oglindă, dar şi când se gândesc că frumuseţea lor aduce zâmbete pe chipul unor copii. În această zi specială, serviciile din cadrul salonului nu au valoare fixă, fiecare poate contribui cu cât doreşte pentru cauza copiilor bolnavi sau care au nevoie de ajutor financiar şi nu numai".

Caravana Zâmbetelor - "Împreună cu oameni frumoși la suflet, dorim să creăm o comunitate tot mai mare cu scopul de a oferi copiilor bolnavi și/sau abandonați un zambet. Oferim zâmbete prin acțiuni de voluntariat în Spitale și Centre încă din 2014, pe care le desfășurăm special pentru a umple inimile de bucurie copiilor bolnavi și părinților lor și pentru a răsuna a veselie pe culoarele spitalelor."

Asociatia Noi pentru Ei își propune să "susțină activ și direct persoanele diagnosticate cu afecțiuni hematologice maligne și cancere solide, prin facilitarea accesului la investigații medicale complexe și costisitoare (mai ales cele genetice), fără de care nu se poate stabili un diagnostic complet și corect. În același timp, NEI își propune inițierea, susținerea, promovarea și coordonarea cercetărilor științifice în domeniul hemopatiilor maligne și cancerelor solide, precum și a afecțiunilor genetice (boli cromosomiale, genomice și monogenice)".

*Descrierile sunt preluate de pe site-urile ONG-urilor. Ordinea ONG-urilor în descriere și în sondaj este aleatorie.

Mențiuni:

  • ONG-urile eligibile pentru aceste micro-finanțări trebuie să fie înregistrate în Registrul Entităților și Unităților de Cult, aflat în evidența Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).
  • ONG-urile care vor fi nominalizate drept beneficiare la finalul fiecărei zile vor fi contactate de către reprezentații BCR.
  • Sondajele zilnice vor fi disponibile pe subsecțiunea O faptă bună pe zi.

Votează mai jos ONG-ul favorit. Dacă ai probleme în a vizualiza sondajul de pe dispozitivele mobile, atunci dă click aici.

Înscrierile au avut loc pana pe 31 martie.