​​Campania BCR-HotNews.ro, care își propune ca în fiecare zi să răsplătească cu 1.000 de euro o organizație sau o asociație care face fapte bune, a început. Este a 18-a zi a campaniei și invităm cititorii să se implice în număr cât mai mare și să voteze ONG-ul dorit. La ora 20.00 votarea se va opri, iar ONG-ul cu cele mai multe voturi va fi beneficiarul micro-finanțării de 1.000 de euro.

O faptă bună pe zi - BCR și HotNewsFoto: BCR

UPDATE ora 20:00: Votul s-a încheiat. Asociația Română de Terapii în Autism și ADHD a primit cele mai multe voturi și va beneficia de micro-finanțarea de 1.000 de euro oferită de BCR.

Captură cu situația voturilor la ora 20:00:

Descriere ONG-uri*:

Asociația Umanitară Codrin - “Ocrotiți copiii ce vor rămâne doar copii” a fost înființată din dorința de a găsi soluții pentru a sprijini familiile ce au copii cu probleme speciale - medicale sau sociale. Misiunea asociației constă în îmbunătățirea calității vieții copiilor grav bolnavi din județul Neamț prin crearea, organizarea și coordonarea de servicii complexe de asistență medicală, socială și menajeră la domiciliu.

Asociația Română de Terapii în Autism și ADHD are ca misiune ajutoarea copiilor cu TSA sau alte tulburări psihologice să înțeleagă lumea în care trăiesc. "Să-i ajutăm să comunice cu ajutorul limbajului verbal, să-i ajutăm să înțeleagă gestul social ca mai apoi să poată să își facă prieteni, să se integreze în grădiniță și școală normală, să ajungă un adult independent și integrat social".

Asociația Societatea de Salvare București are ca obiective: dezvoltarea și susținerea activităților legate de salvarea de vieți omenesti, sprijinirea creșterii calității serviciilor de asistență medicală de urgență în București, susținerea și promovarea activității Serviciului de Ambulanță al Municipiului București, pregătirea de voluntari pentru a susține serviciile de urgență și a interveni în locuri publice pentru acordarea primului ajutor, organizarea de evenimente științifice în domeniul asistenței medicale de urgență pe plan local, national și international, organizarea unor cursuri de instruire pentru cei interesati de prim ajutor, mediatizarea activitatilor de salvare de vieti omenesti.

Vivid Neamț are ca scop principal susținerea cadrelor medicale și a personalului de intervenție din județul Neamț. Sumele strânse din donații vor fi folosite pentru: achiziționarea de aparatură medicală pentru spitalul județean (monitoare pentru funcțiile vitale, ventilatoare mecanice, kit-uri de testare), achiziționarea de echipamente de protecție (mănuși de unică folosință, măști, ochelari, combinezoane), achiziționarea de dezinfectant (atât pentru suprafețe, cât și pentru mâini), prevenirea răspândirii virusului și implicit a aglomerării spitalului județean, prin campanii de informare a populației județului Neamț.

*Descrierile sunt preluate de pe site-urile ONG-urilor. Ordinea ONG-urilor în descriere și în sondaj este aleatorie.

Mențiuni:

  • ONG-urile eligibile pentru aceste micro-finanțări trebuie să fie înregistrate în Registrul Entităților și Unităților de Cult, aflat în evidența Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).
  • ONG-urile care vor fi nominalizate drept beneficiare la finalul fiecărei zile vor fi contactate de către reprezentații BCR.
  • Sondajele zilnice vor fi disponibile pe subsecțiunea O faptă bună pe zi.

Votează mai jos ONG-ul favorit. Dacă ai probleme în a vizualiza sondajul de pe dispozitivele mobile, atunci dă click aici.

Înscrierile au avut loc pana pe 31 martie.