​​Campania BCR-HotNews.ro, care își propune ca în fiecare zi să răsplătească cu 1.000 de euro o organizație sau o asociație care face fapte bune, a început. Este a 17-a zi a campaniei și invităm cititorii să se implice în număr cât mai mare și să voteze ONG-ul dorit. La ora 20.00 votarea se va opri, iar ONG-ul cu cele mai multe voturi va fi beneficiarul micro-finanțării de 1.000 de euro.

O faptă bună pe zi - BCR și HotNewsFoto: BCR

UPDATE ora 20:00: Votul s-a încheiat. Casa de Copii Casuța Bucuriei a primit cele mai multe voturi și va beneficia de micro-finanțarea de 1.000 de euro oferită de BCR.

Captură cu situația voturilor la ora 20:00:

Descriere ONG-uri*:

Fundația Comunitară Sibiu are ca misiune conectarea cu sens a resurselor de bine ale Sibiului, cu scopul de a avea o comunitate vie și un oraș din care n-ai mai pleca. “Încredere, transparenţă, dezvoltare durabilă, inovare, creativitate, colaborare, implicare, empatie, profesionalism” sunt valorile fundației înfiinţate în octombrie 2012 și care până la sfârșitul anului 2017 a oferit finanţări în valoare totală de 2.207.730 lei, pentru 211 proiecte din domenii diverse precum educaţie, sport, sănătate sau servicii sociale.

Casa de Copii Casuța Bucuriei se identifică ca fiind alternativă la sistemul de îngrijire de stat, care oferă un cămin pentru 10 dintre copiii din acest sistem. “Oferim un mediu familial atât pentru fete, cât și pentru băieți, cultivând ideea de responsabilitate și familie. Punem accent pe educație, în toate formele ei: la școală, prin artă și sport, prin experiențe diverse cum sunt vizite în locuri turistice, vizionări de filme, tabere, etc.”

Fundația Viață și Lumină are ca misiune ajutorarea copiilor și tinerilor abandonați, aflați în dificultate și formarea acestora pentru o viață independentă. “Ne dorim o societate în care toți copiii și tinerii să trăiască în siguranță. Am dorit să dezvoltăm o alternativă a unui model de intervenție care să combată sărăcia printre copiii abandonați pe strada, în București. Organizația s-a dezvoltat și în prezent se adresează categoriilor sociale vulnerabile, deși copiii reprezintă ținta principală a fundației.”

Volunteer for life “Anii de voluntariat pe care i-am efectuat în cadrul Serviciului de Ambulanta Bucutesti-Ilfov m-au ajutat să acționez profesionist în cazurile cu care m-am confruntat în Dhading şi Kathmandu. M-au făcut însă să şi observ câte lipsuri avea spitalul din capitala Nepalului. Totul părea improvizat. Mi-am promis că o să revin în Nepal să ajut pentru că şi eu am fost ajutat în toţi aceşti ani în care am crecut singur pe lume, într-un centru de plasament. Desigur, e nevoie de ajutorul meu şi în România, şi voluntariez aici de când mă ştiu, atât pentru copii din centre de plasament, cât şi ca voluntar medical. Inima mi-a rămas în Nepal pentru că am văzut atâţia copii care își pierduseră familiile sub dărâmături, dar şi părinţi care îşi pierduseră copiii. Dotarea corespunzătoare a unităţilor medicale este primordială şi de aceea astăzi strâng fonduri să mă întorc cu ajutoare în spitalul în care medicii şi asistentele mi-au atârnat fotografia în blocul operator. Împreună putem să facem diferenţa între viaţă şi moarte pentru mii de oameni din Kathmandu şi împrejurimi. Iar recunoştinţa lor ne va încărca cu energie ca să putem să facem mult bine şi acasă” - Ionuț Ursu, președinte Asociație.

*Descrierile sunt preluate de pe site-urile ONG-urilor. Ordinea ONG-urilor în descriere și în sondaj este aleatorie.

Mențiuni:

  • ONG-urile eligibile pentru aceste micro-finanțări trebuie să fie înregistrate în Registrul Entităților și Unităților de Cult, aflat în evidența Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).
  • ONG-urile care vor fi nominalizate drept beneficiare la finalul fiecărei zile vor fi contactate de către reprezentații BCR.
  • Sondajele zilnice vor fi disponibile pe subsecțiunea O faptă bună pe zi.

Votează mai jos ONG-ul favorit. Dacă ai probleme în a vizualiza sondajul de pe dispozitivele mobile, atunci dă click aici

Înscrierile au avut loc pana pe 31 martie.