Proiect BCR - HotNews

​SONDAJ Fapta bună de azi - ziua 2. Tu decizi ONG-ul caștigător - votul s-a încheiat. Mâine, 4 aprilie, urmează altă serie de propuneri

de     Smile Media
Vineri, 3 aprilie 2020, 9:33 O faptă bună pe zi


O faptă bună pe zi - BCR și HotNews
Foto: BCR
​​Campania BCR-HotNews.ro, care își propune ca în fiecare zi să răsplătească cu 1.000 de euro o organizație sau o asociație care face fapte bune, a început. Este a doua zi a campaniei și invităm cititorii să se implice în număr cât mai mare și să voteze ONG-ul dorit. La ora 20.00 votarea se va opri, iar ONG-ul cu cele mai multe voturi va fi beneficiarul micro-finanțării de 1.000 de euro.

UPDATE ora. 20.00 Votul s-a încheiat. Fundația Umanitară Pacea a primit cele mai multe voturi și o să beneficieze de micro-finanțarea de 1.000 de euro oferită de BCR.

Captură cu situația voturilor la ora 20.00:


Despre ONG-uri*:

Scopul Asociației SNK este de a ajuta oamenii să devină responsabili față de ei înșiși și față de semenii lor, să-și conștientizeze natura umană și să protejeze mediul înconjurător, folosindu-se de învățămintele stoice.

Mesaj primit la înscriere: A demarat campania Bunicii nostri, prin care persoanele varstince, singure, sunt sprijinite cu alimente si produse de igiena in perioada epidemiei. Se incearca mentinerea in conditii de siguranta la domiciliu a celor mai vulnerabile persoane

Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) este o instituţie locală care funcționează ca un mecanism de identificare a nevoilor, dar și a oportunităților, propune strategii, crează mediul pentru sprijinirea și dezvoltarea comunității și urmărește în activitatea sa beneficiul public. FCTF stimulează spiritul filantropic, implicarea de orice manieră în proiectele și campaniile propuse, prin dedicarea rezultatelor exclusiv comunității și printr-o administrare atentă și transparentă.

Mesaj primit la înscriere: inspiră şi susţine iniţiative locale, mobilizează resurse şi aduce împreună oameni şi organizații care să aibă dorinţa şi capacitatea să contribuie pe termen lung la dezvoltarea comunităților. Fundația activează din 2013 promovând integritatea, spiritul de inițiativă, inovațiile, generozitatea, incluziunea și libertatea. Pentru o zonă mică, înzestrată de oameni cu povești și talente, fundația crează contextele necesare ca fiecare făgărășean să poată contribui în felul propriu la creșterea comunității.

Fundația Umanitară Pacea a fost înființată de fratele Roberto Peretti OFMConv, împreună cu un grup de oameni de cult (Frații Franciscani Minori Conventuali), interesați de educație și de dezvoltarea relațiilor interumane, în sensul protejării copiilor proveniți din familii defavorizate, pentru a le oferi posibilitatea de a fi primiți într-un colectiv care să se ocupe de educația acestora, precum și în sensul ajutorării familiilor aflate într-o situație economică gravă.

Mesaj primit la înscriere: Această fundație actionează pe raza orasului Roman in judetul Neamt. Pe langă activitățile specifice de ajutorare prin educatie, igienă, asistență medicală si integrare in câmpul muncii destinate persoanelor sărace din zonă, în ultimul timp a deschis un cont special in care strange fonduri pentru dotarea cadrelor medicale cu măsti, halate, vizoare, manusi si alte echipamente specifice de protectie, dar in special isi doreste să reusească să adune destui bani pentru a putea achizitiona 2 venitlatoare atât de necesare spitalului in special in aceste timpuri grele.

*Descrierile sunt preluate de pe site-urile ONG-urilor. Ordinea ONG-urilor în descriere și în sondaj este aleatorie.

Mențiuni:
 • ONG-urile eligibile pentru aceste micro-finanțări trebuie să fie înregistrate în Registrul Entităților și Unităților de Cult, aflat în evidența Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).
 • ONG-urile care vor fi nominalizate drept beneficiare la finalul fiecărei zile vor fi contactate de către reprezentații BCR.
 • Sondajele zilnice vor fi disponibile pe subsecțiunea O faptă bună pe zi.
Voteaza mai jos ONG-ul favorit. Dacă ai probleme în a vizualiza sondajul de pe dispozitivele mobile, atunci dă click aici.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


28183 vizualizari

 • -1 (1 vot)    
  BCR sponsorizeaza biserica? (Vineri, 3 aprilie 2020, 16:25)

  Radosti [utilizator]

  Buna ziua!

  Proiectul BCR "fapta buna de azi" e laudabil insa prost conceput, asociatiile care nu au legatura cu cultele religioase n-au nicio sansa de castig in fata celor sprijinite de biserici.

  Desi activitatile acestor asociatii sunt mai putine dupa cum se observa pe site-urile, vor castiga probabil zi de zi banii pe baza voturilor date de credinciosi, in unele cazuri cu ajutorul preotilor.

  BCR, la ce participi de fapt? Cand cetatenii vor vedea relitatea, BCR nu va avea un plus la imagine din aceasta actiune, desi intentia initiala poate a fost buna.
  • +3 (3 voturi)    
   Raspuns (Vineri, 3 aprilie 2020, 16:45)

   Alexandra Ciordas [hotnews.ro] i-a raspuns lui Radosti

   Buna ziua, cred ca faceti o confuzie. Plătitorii de impozit pe profit și impozit micro pot sponsoriza ONG-urile (orice ONG) numai dacă acestea din urmă sunt înscrise într-un registru special al Fiscului, acel registru este denumit generic Registrul Entităților și Unităților de Cult.
 • +1 (1 vot)    
  PRO Afaceri - Binele Continua (Duminică, 12 aprilie 2020, 16:00)

  Cristian Acosta [anonim]

  BINELE CONTINUĂ? DA!
  Toți avem nevoie de ajutor! Unii avem nevoie de o masă caldă și apă, unii avem nevoie de măști, de consumabile și teste medicale, unii avem nevoie de o îmbrățișare, de o vorbă bună și o alinare, că toate într-o zi se vor îmbunătăți. Toți avem nevoie de câte ceva, dar mai ales de o salvare și o confirmare, că BINELE CONTINUĂ!
  Ajutându-l pe EL, pe aproapele tău, te ajuți pe tine. Căci EU sunt TU și TU ești EU, iar rolurile se pot inversa mereu. În pauza asta mondială fă-ți timp să asculți nevoile celorlalți și ajută. Ajută cum poți și cât poți!
  Noi, PRO Afaceri și toți cei care s-au alăturat campaniei noastre înțelegem nevoile comunității și ajutăm în așa fel încât să ne facem bine, ca societate și comunitate. Mai multe asociații și fundații și-au unit forțele și priceperea să ajute medicii din linia întâi de la Spitalul de Boli Infecțioase, UPU Brașov si alte institutii medicale si avem toată încrederea că lucrurile se vor desfășura excelent. Suntem solidari cu toți cei care oferă sprijin acum și ne dorim să punem și noi umărul la aceasta mișcare de susținere reciprocă, de (re)umanizare.
  Din fondurile donate, vom suplimenta consumabilele medicale de urgență necesare, la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, iar Restaurant Casa Brașoveana va pregăti porții zilnice pentru cadrele medicale de la Spitalul de Copii, SMURD Brașov (detașamentul unu și detașamentul doi). Alături de noi mai sunt parteneri precum producătorii de păine și panificație, Adriana Prod și Genica, dar și Atelier Fornarina. Ei au oferit materie primă și diferite produse și vor continua să fie alături de noi.
  Am reușit să ducem unele materiale necesare la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov și vom continua să fim acolo unde este nevoie de solidaritate, în fața acestei crize. Lista poate continua doar cu ajutorul nostru, al comunității!
  Fii PRO Comunitate și fii solidar! BINELE CONTINUĂ!
  Alătură-te si tu!


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by