​Kalle Rovanpera (Toyota) s-a impus duminică în Raliul Portugaliei, a patra etapă a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Finlandezul a terminat cu timpul de 3 h 44 min 19 sec 2/10, fiind mai rapid cu 15 sec 2/10 decât britanicul Elfyn Evans (Toyota). Spaniolul Dani Sordo (Hyundai) a terminat pe poziţia a treia, la 2 min 17 sec 3/10.

Rovanpera şi-a consolidat astfel poziţia de lider al campionatului, cu 106 puncte, 46 de puncte mai mult decât belgianul Thierry Neuville (Hyundai). Pe locul 3, la 68 de puncte, este japonezul Takamoto Katsuta (Toyota).

Pe primul loc în această cursă după penultima specială de sâmbătă, finlandezul de 21 de ani a încheiat a 21-a şi ultima probă specială cronometrată cu un avans de 15 secunde faţă de Evans şi de 2 minute şi 17 secunde faţă de Sordo. Şi cu un bonus de 5 puncte, pentru cel mai bun timp în această Power Stage.

Victoria lui Rovanpera este a cincea în cariera sa în WRC, a treia consecutivă după succesele sale în Suedia şi Croaţia. El este cel mai tânăr lider din istoria WRC care a obţinut trei victorii în patru etape şi de asemenea cel mai tânăr câştigător al Raliului Portugaliei.

Veteranii francezi Sebastien Loeb (Ford) şi Sebastien Ogier (Toyota), care nu participă la toate etapele în acest sezon, au abandonat în Raliul Portugaliei.

În campionatul constructorilor, Toyota are acum 175 de puncte şi este urmată la distanţă considerabilă de Hyundai (116) şi de maşinile Ford ale echipei M-Sport (94), scrie Agerpres.