Europarlamentarul PMP Eugen Tomac susține că Federația Rusă a sabotat campania de vaccinare din România, și nu numai, precizând că la nivelul Comisiei Europene sunt prezentate rapoarte cu publicații care „diseminează știri false inclusiv în limba română”.

Centru vaccinare drive thruFoto: Primaria Municipiului Galati

„A existat o interferență directă a unor entități din Federația Rusă care au avut obiectivul de a promova știri false astfel încât cetățenii să pună sub semnul întrebării inclusiv campania de vaccinare”, a declarat la HotNews LIVE, Eugen Tomac, care face parte din Comisia Parlamentului European pentru combaterea dezinformării și interfențelor în procesele democratice.

Care este interesul Rusiei?

„Orice stat democratic în care cetățenii nu mai au încredere în autorități este un stat fragil, un stat care poate fi oricând expus și pus în dificultate”, spune europarlamentarul român.

Declarațiile lui Eugen Tomac:

  • Nu e un secret pentru nimeni. Ne aflăm în plin război și există entități statale care au tot interesul ca cetățenii români să nu mai asculte de autoritățile statului român. Și acel stat este Federația Rusă. Din Federația Rusă, Comisia Europeană prezintă rapoarte cu publicații care în mod agresiv, tendențios diseminează știri false inclusiv în limba română. Din acest punct de vedere nu există niciun fel de îndoială că Fedarația Rusă reprezintă o amenințare.
  • Federația Rusă a sabotat campania de vaccinare din România, și nu numai. A existat o interferență directă a unor entități din Federația Rusă care au avut obiectivul de a promova știri false astfel încât cetățenii să pună sub semnul întrebării inclusiv campania de vaccinare.
  • Orice stat democratic în care cetățenii nu mai au încredere în autorități este un stat fragil, un stat care poate fi oricând expus și pus în dificultate.

Video minutul 33:25