Solicitarea certificatului digital COVID la intrarea în sediile Parlamentului European este suspendată temporar în cazul anumitor persoane, ca urmare a unei decizii a preşedintelui Tribunalului UE, informează duminică Parlamentul European.

Parlamentul EuropeanFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

„Serviciul juridic al PE a primit astăzi comunicarea oficială a deciziei luate de preşedintele Tribunalului UE. Această decizie se aplică doar persoanelor care au contestat la Tribunal măsura PE (cinci deputaţi în Parlamentul European şi un număr de angajaţi ai PE) şi prevede suspendarea temporară a măsurii privind solicitarea certificatului la intrarea în sediile Parlamentului European”, precizează legislativul european referitor la informaţiile care au circulat duminică în spaţiul public, scrie Agerpres.

Certificatul digital COVID rămâne în vigoare în Parlamentul European.

Accesul în sediul PE pentru persoanele anterior menţionate se poate face cu condiţia prezentării rezultatului negativ al unui test PCR sau efectuarea pe loc a unui test rapid al cărui rezultat să fie negativ.

Certificatul digital este obligatoriu din 3 noiembrie pentru toate persoanele care vor să intre în clădirile PE din Bruxelles, Strasbourg şi Luxemburg, inclusiv pentru jurnalişti, conform unei decizii a Biroului Parlamentului European.