Eurodeputatul german Manfred Weber (CSU) a obţinut miercuri al treilea mandat de preşedinte al Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, în timp ce europarlamentarul român Siegfried Mureşan (PNL) a fost reales vicepreşedinte.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Le sunt profund recunoscător colegilor că m-au reales preşedinte al Grupului PPE. Sunt nerăbdător să ne continuăm munca pentru a întări creştin-democraţia şi centrul-dreapta în Europa", a transmis Weber, citat într-un comunicat de presă.

"Ne vom lupta cu cei care vor să vătămeze şi să distrugă Uniunea. Creştin-democraţia a fost în avangarda creării UE, iar PPE este o forţă directoare pentru o Europă puternică, stabilă şi apropiată de oameni", a mai spus Weber, care este la conducerea celui mai mare grup politic din PE din 2014.

Ce spune Siegfried Mureșan

La rândul său, eurodeputatul liberal Siegfried Mureşan a transmis printr-un comunicat de presă că realegerea sa reprezintă o consolidare a poziţiei României la conducerea Grupului PPE.

"Este un rezultat care confirmă că delegaţia ţării noastre este una dintre cele mai puternice delegaţii naţionale din PPE", a transmis Siegfried Mureşan.

"La fel ca în ultimii doi ani, voi continua să apăr interesele României în deciziile importante pe care noi, Grupul PPE, reuşim să le impunem în negocierile de la nivel european", a mai declarat el după votul din Grupul PPE.

Siegfried Mureşan a explicat că, în ultimii doi ani, accentul a fost pus pe gestionarea crizei generate de pandemia de COVID-19 şi pe adoptarea bugetului multianual al Uniunii Europene pentru următorii şapte ani şi a celui "mai mare plan de redresare economică din istoria Uniunii Europene, de 750 de miliarde de euro, din care România va primi 30 de miliarde de euro".

"Toate aceste decizii au fost luate ţinând cont de nevoile oamenilor din ţările membre ale Uniunii Europene. Noi, ca grup, am obţinut în negocierile europene ca banii pe care îi punem la dispoziţie să fie cheltuiţi responsabil, în deplină transparenţă şi cu respectarea principiilor statului de drept. Am pus în centrul acestor decizii interesele oamenilor, ale micilor întreprinzători şi ale regiunilor, în special ale regiunilor care au nevoie cel mai mult de sprijin european", a adăugat el. (Agerpres)