Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță a anunţat, vineri, că România va primi 250 de concentratoare de oxigen din Olanda şi Polonia, dar şi medicamente pentru pacienţii Covid-19 oferite de Germania, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă şi Programul RescEU.

Sprijin medical pentru Romania prin programul RescEUFoto: ©European Union 2020/EC/Piero Cruciatti

Țara noastră va primi de asemenea sprijin constând în personal medical şi paturi, precum şi preluarea de pacienţi, a mai anunțat Ştefănuţă într-o postare pe Facebook.

„Ajutorul european este pe drum. Pachetul de sprijin de urgență pentru România conține: Sprijin bilateral direct din Germania, Franța, Ungaria, Grecia - personal medical și paturi precum și preluarea de pacienți. Germania oferă 12700 de medicamente diferite, similare cu Tocilizumab. Olanda sprijină demersul cu 200 de concentratoare de oxigen. Polonia se oferă să asigure 50 de concentratoare de oxigen”, a precizat Nicu Ştefănuţă.

Potrivit eurodeputatului USR, prin Mecanismul European de Protecție Civilă țara nostră are disponibile și alte resurse.

„Comisia s-a mobilizat și țările membre au răspuns. Mai multe resurse și mai mult sprijin sunt disponibile României prin Mecanismul European de Protecție Civilă (UCPM) și programul RescEU. Solidaritatea europeană se află în centru tuturor acțiunilor noastre comune”, a mai scris Nicu Ștefănuță.