Pot bărbații să nască? Ce prevede, de fapt, Raportul Matic adoptat de Parlamentul European și care a stârnit controverse și în România. DOCUMENT complet

de D.D.     HotNews.ro
Sâmbătă, 26 iunie 2021, 10:51 Actualitate | MEET Your MEP


Parlamentul European
Foto: Paulgrecaud, Dreamstime.com
 documente
(26 Iun 2021) DOC, 233KB
Adoptarea de către Parlamentul European a Raportului Matic privind sănătatea sexuală și reproductivă și drepturile aferente în UE, în contextul sănătății femeilor, a provocat dezbateri aprinse și în România. Teza rostogolită în spațiul public a fost că eurodeputații au votat pentru ca bărbații să nască.

Prevederea invocată este:

 • Întrucât, în anumite circumstanțe, bărbații transgen și persoanele non-binare pot, de asemenea, să rămână însărcinate și ar trebui, în astfel de cazuri, să beneficieze de măsuri în ceea ce privește sarcina și serviciile de îngrijire legate de naștere fără discriminare pe criterii de identitate de gen.

Ce însemnă bărbați transgen și persoane non-binare?

Persoanele trangen au o identitate de gen sau expresie a genului care diferă de cea a sexului atribuit la naștere. Astfel, un bărbat transgen este, de fapt, biologic femeie care se comportă ca gen invers sexului pe care îl are din naștere. Unele dintre persoanele transgen care își doresc să tranziționeze de la un sex la altul prin mijloace medicale se identifică ca transexuale.
Persoanele non-binare sunt pesoanele care nu se identifică total nici cu genul feminin, nici cu cel masculin.

Cum au votat europarlamentarii români:

Pentru:
 • USR-PLUS - Dacian Cioloș, Vlad-Marius Botoș, Vlad Gheorghe, Dragoș Tudorache, Alin Mituță, Ramona Strungariu și Nicolae Ștefănuță

Împotrivă:
 • PMP - Traian Băsescu, Eugen Tomac
 • PNL - Vasile Blaga, Rareș Bogdan, Daniel Buda, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Dan Motreanu, Vlad Nistor
 • UDMR: Lorant Vincze, Iuliu Winkler.
 • alesi pe lista PSD: Chris Terheș, Maria Grapini

Ce mai prevede Raportul Matic:

Raportul Matic nu are caracter obligatoriu și face apel la statele membre "să garanteze că femeile beneficiază de drepturi sexuale şi reproductive de calitate, complete şi accesibile, precum şi să suprime toate obstacolele care împiedică accesul deplin la aceste servicii".

Eurodeputaţii evidenţiază "legile extrem de restrictive din anumite state membre, care interzic avortul, cu excepţia unor circumstanţe strict definite", împingându-le pe femei "la avorturi clandestine" sau "să îşi ducă sarcina la capăt fără voinţa lor, ceea ce este o încălcare a drepturilor omului".

Raportul critică posibilitatea oferită de unele state membre medicilor sau centrelor medicale să refuze să furnizeze servicii de sănătate pe baza unei "clauze de conştiinţă".

Parlamentul European le cere de asemenea statelor membre să garanteze accesul la "produse contraceptive de calitate şi la preţuri accesibile", în contextul în care majoritatea statelor membre nu le rambursează sau le rambursează doar într-o mică măsură. Legislativul comunitar cere de asemenea un acces la tratamente de fertilitate fără discriminare, în special faţă de femeile singure sau cuplurile de femei.

PE încurajează de asemenea "o educaţie sexuală completă pentru copiii din învăţământul primar şi secundar", ţinând cont de "diversitatea orientărilor sexuale şi de gen".


Reacții din România la Raportul Matic:

Pavel Popescu (PNL)

 • Soția mea și prietenele ei îl vor vota pe Dacian Cioloș la alegerile prezidențiale din 2024. Asta pentru că în urma votului celor de la Renew Europe din Parlamentul European, noi tații, putem împărți cu voi mamele, de astăzi, povara alăptării. Unii s-au smintit de tot. P.S. Stiți unde pot găsi în București balsam calmant pentru mameloane?

Ben Oni Ardelean (PNL):
 • Din păcate, Raportul Matić a trecut cu 378 voturi în favoare, 255 împotriva și 42 abțineri. Le mulțumesc europarlamentarilor PNL pentru votul împotriva acestui proiect nociv! Atât noi, cât și restul țărilor membre am făcut greșeala de a trimite în Parlamentul European oameni făra frică de Dumnezeu. Neomarxismul ideologic, mascat sub numele de progresism și globalism ia amploare alarmant în Europa. Cu fiecare demers, suntem martorii restrângerii drepturilor cetățenești, a libertăților, precum și a principiilor care au pus bazele constructului european - totul sub pretextul că este spre binele nostru. Dacă aceasta este “lumea nouă”, prefer să rămân de “modă veche”. Atâta timp cât voi activa în sfera publică, și nu numai, voi milita pentru o societate construită pe valori și principii sănătoase, creștin-conservatoare. Rămânem uniți! Doamne, dă izbândă!
Mihail Neamțu:
 • Clovnii mimetici ai României au votat în Parlamentul european ideologia de gen, propaganda LGBT în școli și dreptul bărbatului „trans” de a face copii și toate celelalte năzbâtii al sexomarxismului. E bine să-i cunoașteți pe nume pe toți cei care vă iau banii pentru a huzuri și pentru a batjocori la Bruxelles valorile tradiției românești și europene: Dacian Cioloș, Vlad Botoș, Vlad Gheorghe, Alin Mituță, Nicu Ștefănuță, Ramona Strugariu și Dragoș Tudorache. Ei se pretind urmașii lui Vodă Brâncoveanu, Regele Carol sau Iuliu Maniu… Acești tovarăși urăsc pledoaria creștinismului pentru libertate, viață, familie, memorie, cultură, decență și copilărie inocentă. USR-Plus reprezintă calul troian pus să distrugă valorile creștin-democrației și ale Dreptei conservatoare care-n 1989 a eliberat Europa de Est de comunism. Ei sunt Stânga progresistă, fumistă, liber-schimbistă și internaționalistă care pretinde la București că „salvează România”… Inculți, agresivi, gălăgioși, ireverențioși, blasfemiatori. Există totuși o veste bună: românii s-au plictisit de măscărici și USR-Plus scade-n sondaje. Așa să ne ajute Dumnezeu!
Sebastian Bodu:
 • Parlamentul European a votat ieri Raportul Matic, care prevede că și bărbații pot naște. Pentru au votat: Dacian Cioloș, Vlad-Marius Botoș, Vlad Gheorghe, Dragoș Tudorache, Alin Mituță, Ramona Strungariu și Nicolae Ștefănuță, toți membri ai USR-PLUS, din grupul Renew. Împotriva raportului au votat: Traian Băsescu, Vasile Blaga, Rareș Bogdan, Daniel Buda, Chris Terheș, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă, Marian Grapini, Mircea Hava, Dan Motreanu, Vlad Nistor, Eugen Tomac, Lorant Vincze, Iuliu Winkler. Carmen Avram, Tudor Ciuhodaru, Corina Crețu, Siegfreid Mureșan, Dan Nica, Rovana Plumb și Mihai Tudose au ales să nu voteze. Dragoș Pîslaru, Adrian-Dragoș Benea și Marian-Jean Marinescu s-au abținut, în timp ce Claudiu Manda a fost absent.
Ovidiu Raetchi (PNL):
 • Absolut decent și necesar raportul Matic asupra sănatății și drepturilor sexuale și de reproducere votat recent, cu o diferență consistentă, în Parlamentul European. În esență, în ciuda uzualelor răstălmaciri, acesta protejează dreptul femeilor de a alege liber în privința propriului corp, împotriva nevoii unor state conservatoare de a face această alegere în locul lor. Este o replică absolut firească în fața ofensivei ceaușiste anti-avort a Poloniei, ofensivă care nu face altceva decât să încurajeze - ca și în România comunistă - avortul în condiții clandestine și periculoase. Indiferent ce alege femeia - spune raportul Matic - statele europene sunt chemate, tocmai pentru că sunt europene și liberale, să îi protejeze alegerea. Vom avea cu siguranță o soluție similară și pentru ofensiva putinistă anti-LGBT din Ungaria. E absolut normal ca Uniunea să își protejeze valorile constitutive, stabilite după victoria împotriva nazismului - regim care a făcut din controlul asupra reproducerii și sexualității un pilon al ideologiei sale. Inadecvată poziția Partidului Popular European pe tema raportului Matic. Nu poți încuraja la nesfârșit niște regimuri care și-au pierdut busola - doar din interes politic. Inadecvată și pozitia PNL - când vii din țara în care politicile anti-avort ale lui Ceaușescu au distrus mii de vieți, nu girezi politicile similare din Polonia.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

19373 vizualizari

 • +20 (54 voturi)    
  Pot castravetii (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 11:16)

  Publius Covidius Naso [utilizator]

  Naste pui vii?
  • -8 (32 voturi)    
   A mai fost unul (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 12:05)

   unins [utilizator] i-a raspuns lui Publius Covidius Naso

   care era sceptic ca "plopul poate face mere si rachita micsunele", dar intelegea ca genetica ar putea face ca plopul sa faca mere .... Tu ce crezi, ar putea castravetele sa nasca pui vii?
  • -11 (45 voturi)    
   pot rusnacii sa fie declarati oameni? (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 12:16)

   florin4u [utilizator] i-a raspuns lui Publius Covidius Naso

   ...
   • +5 (21 voturi)    
    nu mai (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 15:27)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui florin4u

    stramosii tai intru idei, le ziceau untermenschen.
  • 0 (36 voturi)    
   Da (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 14:00)

   Ibit [utilizator] i-a raspuns lui Publius Covidius Naso

   Va naste Ciolos !
 • +14 (90 voturi)    
  evident analfabetii inteleg ce vor si pot ei (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 11:22)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  si anume ca s-a votat ca barbatii sa nasca, etc. Ceea ce evident e o aberatie, pentru ca nu e posibil dpdv fizic/biologic asa ceva si nici Raportul Matic nu sustine asta, precum nici cei care au votat pentru nu si-au imaginat barbati gravizi sau alaptand. Pur si simplu este vorba de "barbati" non-biologici, adica persoane trasn si nonbinare, , care biologic sunt femei si pot sa nasca (de vazut cati si vor...). Adica vorbim probabil de maxim cateva zeci de cazuri la nivel de UE, exceptii intre exceptii (cati trans si nonbinari credeti ca sunt prin UE? maxim cateva mii de persoane. Cati credeti ca vor si naste dintre ei? logic si statistic, maxim cateva zeci).
  Deci, practic un vot pentru ca o minuscula parte din oameni sa aiba aceleasi drepturi ca si ceilalti, a starnit atatea reactii ilogice, absurde, Nu obliga pe nimeni sa nasca, nici sa se transforme in trans, etc.
  In esenta, Raportul Matic este MAI ALES despre FEMEI. Despre drepturile lor. Doar ca, evident a tinut cont si de femeile care sunt trans si nonbinare, sa le acorde aceleasi drepturi.
  Daca nu le includeau, ar fi fost speta de discriminare, procese prin instantele nationale si europene etc. Asa, au evitat sa apara astfel de spete.
  Deci, cu ce afecteaza asta viata milioanelor de europeni? Credeti ca va urma o explozie a nasterilor la pseudo-barbati? Fiti seriosi.
  Sunt chestii de bunsimt, nici nu iti trebuie doctorate sa intelegi ca dpdv statistic astea sunt aspecte colaterale, neglijabile.
  S-a pierdut astfel esenta raportului si a votului: dreptul FEMEILOR de a dispune de libertati firesti, normale in orice societate egalitarista, liberala, toleranta. Si obligatia statelor de a LE SPRIJINI.
  Si dreptul si obligatia la EDUCATIE in acest sens.
  Repet: chestii de BUNSIMT.
  • -1 (45 voturi)    
   sustin ceea ce afirmi!!! (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 12:15)

   florin4u [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

   dar din moment ce rusia plateste ca trollache sa latre sa destabilizeze tarile est europene!!!!
   • +3 (43 voturi)    
    auzi... (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 13:37)

    Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui florin4u

    Dacă eu zic aici că ”mama e femeie” inseamnă că-s ”trollache prorus”? Ce gandire la tine...
    • 0 (12 voturi)    
     ha? (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 17:58)

     Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

     Care gandire? Ca nu poseda nici macar reminescente...
   • -1 (19 voturi)    
    Nu-i nevoie (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 15:05)

    wintershadow [utilizator] i-a raspuns lui florin4u

    sa plateasca Rusia, ne vand nemtii contra gaz rusesc. Si America lui Bideu, ca orice administratie democrata, bat palma cu rusii si ii lasa sa face ce vor in estul Europei.
   • +4 (8 voturi)    
    Cine nu e de acord cu adevarul oficial (Duminică, 27 iunie 2021, 3:27)

    xolv [utilizator] i-a raspuns lui florin4u

    E troll rus...aka democratie si diversitate de idei=reductio ad personam
  • -3 (47 voturi)    
   aiurea (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 12:24)

   gelu antigelu [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

   spui ca vor naste maximum cateva zeci de femei/barbati trans/binari. Hai sa urmarim in urmatorii daca va fi macar un astfel de caz da? Unul singur! Si daca respectiva, sau ce-o fi, n-ar fi putut sa nasca oricum si fara acest amendament inutil. Da?
   Pentru ca daca se va intampla cum spun eu inseamna ca nu vorbim de nici o valoare practica ci de prostii ideologizate vârâte forțat exact cu scopul de a face oamenii să înțeleagă că lucrurile se schimbă peste capul lor, să se teamă și să accepte fără cârcoteală.
   • +7 (51 voturi)    
    si totusi ce ti se impune tie?! (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 13:28)

    Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui gelu antigelu

    concret. lamureste-ma ce si baga pe gat? trebuie sa nasti tu?
    Singura "impunere" si aia e din bunsimt e ca trebuie sa accepti sa lumea e diversa, libera si potae face orice, atata vreme cat nu iti ingradeste tie drepturile si alegerile (pe care si tu le poti face atata vreme cat nu ingradesti pe ale altora).
    E ceva ce prea multi din Est nu vor sa priceapa, ca si daca e vb de o minoritate, chiar restransa, are si ea dreptul ca si majoritatea la aceleasi servicii publice, tratament, atitudine, etc din partea tuturor.
    Aceasta pt ca in practica, situatia e evident de discriminare. Zii tu, daca vezi una/unul travestit care e trans , gravid(a) pe strada, in bus sau langa tine in restaurant, daca te vei comporta normal, fara sa te hlizesti, arati cu degetul (unii chiar ii arunca vorbe ofensatoare)?!
    Deci, ce treaba ai tu si ceilalti cu persoana respectiva? cu ce te afecteazA? cu nimic, logic, vesticii au depasit faza asta., pe cand esticii nu mai pot si mor de grija vecinului, ce face si cu cine.
    De aia e decalajul de dezvoltare asa de mare intre Est si Vest. Acolo fiecare isi vede de treaba lui si nu il racaie ca vecinul e nonbinary si gravid, ca e cuplu el si el, sau ca mananca in acelasi spatiu, respira acelasi aer.
    Pe roman si nu numai, nu dom'le, il racaie, e exact ca pe vremea comunistilor: pletosii, barbosii, cei "indisciplinati" erau paria. Ii racaia pe oamenii muncii ca unii mai si gandeau, nu doar munceau.
    Nu mai poate dom'le sa doarma, manance, munceasca, bucure de viata, ca ii intra aia in ochi, nu mai are alte griji si probleme, decat ca sunt unii altfel.
    • -2 (28 voturi)    
     ...ca pe vremea... (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 14:30)

     atc [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

     " Zii tu, daca vezi una/unul travestit care e trans , gravid(a) pe strada, in bus sau langa tine in restaurant,..."
     Da', ia zi tu: cum deosebesti "o gravida ...., in bus sau langa tine in restaurant,..." daca e ...ce zici tu?". Nu cumva prin exhibitionismul pe care-l afisaza o parte dintre ei? Ca, daca nu, n-ai de unde sa observi!. Iar pe strada, se-ntampla sa te mai uiti la cate un ciudat( indiferent de sex, ca inca nu-i la vedere chiar de tot)! In special, la circari!
    • -5 (25 voturi)    
     asta cu acceptatul (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 15:36)

     nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

     e valabila in ambele sensuri, adica, si ce care sunt asa de ramasi in urma, mai cred in Dumnezeu, familie, mai iubesc femeile , mai merg la un meci, sau care nu poarta masca, nevaccinatii sa fie lasati in pace ? mai avem dreptul sa ne placa ceva, sau sa nu ne placa altce va, s'o spunem deschis ? mai e voie sa fi altfel deca latfel altfel ?!
     • +5 (33 voturi)    
      si cum esti dta ingradit?! (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 17:34)

      Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

      poti sa spjui si acum liber ce iti place si ce nu. nu te obliga nimeni sa interactionezi cu un lgbtq, sa il .o pupi, etc.
      Ce nu ai voie e sa fii nesimtit, badaran si sa ofensezi persoana, cu expresii jignitoare, in care sa sugerezi ca e cumva inferioara tie doar pentru ca gandeste si face lucrurile diferit fata de tine.
      Si asta o faci (recunosc ca si eu)/ o facem mult prea frecvent, fara sa ne dam seama, cand ii consideram pe unii inferiori, pe diverse criterii- ca e de etnie roma, ca e sarac, ca nu are cine stie ce studii sau diplome, ca nu are job sau are unul prost, ca e imigrant asiatic, etc etc. Asta e din cauza educatiei, simplu.
      Revenind la dta, heterosexual alb, daca te consideri CREDINCIOS si CRESTIN nici macar nu ar trebui sa fi pus intrebarea asta! pentru ca prima porunca a Domnului a fost "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti" , coroborat cu "cel fara de pacat sa arunce primul piatra", rezulta fara dubii ca nu ai dreptul , puterea sa judeci pe cineva diferit, care nu iti face tie sau altcuiva rau, nici cu vorba, nici cu gandul.
      Ia zi, respecti poruncile acestea? Pariu ca nu?
      Si atunci cum de te pretinzi tu crestin si credincios? in ce crezi?
      • +5 (17 voturi)    
       aici nu e vorba de ingradire (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 23:42)

       dedytel [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

       ...ci de faptul ca indirect ni se sugereaza ca trebuie sa acceptam ceva anormal ca fiind ceva normal si anume ca cei din minoritati trebuie bagati in seama... pentru ca sa nu se faca discriminare si sa si ii incurajam sa faca asta.
       Dar eu pun altfel problema: nu ma intereseaza ce face fiecare in spatiul sau intim si privat - e alegerea lui/ei, dar atunci cand ajungi in locuri publice nu e nevoie sa iti arati tot timpul ca tu apartii unei minoritati si ca trebuie sa te placa ceilalti pentru ca tu sa te simti bine si ceilalti nu. Si mai am o dilema: Ce pot sa ii spui unui copil care vede astfel de persoane care se exteriorizeaza si isi arata tot felul de gesturi si acte de afectiune in public (un fel de exhibitionism) ??? Sa ii spun ca e ceva normal? Ca de fapt ei sunt un cuplu ca mine si sotul/sotia meu/mea si ca si ei pot avea sau chiar au copii la randul lor, desi e clar ca nici un cuplu de LGBT nu pot sa aiba in mod normal/natural copii pentru ca nu e posibil natural ci doar prin diferite procedee medicale ce eu zic ca s-au descoperit exact pentru acele cupluri normale(biologic normale) ce nu au posibilitatea sa aiba copii si care nu vor sa adopte???? Aici se va ajunge si la noi, desi cred ca acest lucru se intampla din pacate si in alte parti ale lumii care culmea militeaza pentru o viata normala...
       Viata normala tinde acum sa devina una anormala si ni se sugereaza (deocamdata in UE) ca trebuie sa o acceptam asa pentru ca acolo in PE se voteaza rapoarte/legi ce culmea ar trebui sa acopere toate variantele de genuri si nu s-a fie initial facute pentru oamenii normali(in viziunea mea) si apoi sa se vina cu amendamente pentru cei, care dupa cum spunea cineva mai sus, sunt cateva zeci de cazuri (deci o minoritate) in loc sa fie pusi in fata ca niste cazuri speciale si sa se faca atat tam tam pentru ele.
       Si nu are legatura nici cu religia pentru ca da, trebuie sa iti iubesti aproapele pana incepe sa iti faca rau direct/indirect si sa nu poti sa te feresti de el...
  • +10 (32 voturi)    
   bunul simt si mintea sanatoasa (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 12:37)

   lambda [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

   Un om intreg la minte si cu bun simt, nu invers, intelege ca barbat sau femeie are sens biologic.
  • +12 (46 voturi)    
   Tocmai că sunt atât de puțini (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 12:47)

   ManeTekelFares [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

   Oare de ce se consumă atât timp cu legi dedicate celor puțini, in timp ce ăia mulți se lupta cu lipsa serviciilor publice de calitate, poluare, mâncare otrăvită (că doar se reautorizeaza utilizarea glifosatului din nou în UE)... Asta era problema Europei acum, că unii nu știu ce sunt și trebuie să ne ocupăm de ei? De ce se insistă atât pe ștergerea diferențelor de gen? Mai grav e că genul asta de politică îi va împinge și pe cetățenii moderați in partea extremistă a spectrului politic. Ne-am cam săturat de discursul asta presupus inclusiv, care nu face decât să destrame fibra socială.
   • +7 (37 voturi)    
    pentru ce spui dta s-au dat demult (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 13:33)

    Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui ManeTekelFares

    in cele tari "cu apa calda" serviciile publice sunt la o calitate decenta. E drept, ca sunt si acolo probleme, dar nu au grija wellness-ului sau wellbeing-ului, ca acolo au rezolvat demult sau se rezolva f simplu mult mai usor decat la noi, pentru ca,...nu e atata coruptie, hotie si deci banii lor din taxe se duc unde trebuie.
    si atunci nu isi mai bat capul cu astfel de aspecte, se concentreaza pe nevoile "superioare" in piramida lui Maslow- cea de stima, de realizare, egalitatile de sanse, de drepturi, etc.
    Sigur, est-europenii, ramasi cu vreo 50, chiar 100 ani in urma dpdv mental, nu au cum sa inteleaga, ei au alte prioritati. Dar nici nu e vina vesticilor sau a UE ca e atata coruptie, hotie si demagogie, plus ca nu au investiti si nu investesc in educatie si au rate urase de analfabetism cei din Est.
    Ei aloca Educatiei si Sanatatii procente uriase din PIB. Esticii nu, pentru ca (si) le fura.
    aici e buba, de fapt.
    De asta UE da tot felul de Directive si Regulamente aparent de neinteles pentru estici, pentru ca pe cele legate de ce spui dta le-a cam dat si le-au aplicat vesticii.
    Cat despre glifosat sau alte actuale, se vor reglementa, sigur s-a autorizat? ca am citit ca pana si in US cea ultra-liberala la astfel de chestii sunt procese de miliarde pe tema substantelor utilizate in agricultura.
    UE este mult mai restrictiva decat US la utilizarea substantelor nocive.
    • +5 (19 voturi)    
     cam greu cu mintea ;) (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 14:11)

     Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

     N-ai cum (si de ce) sa-ti bati capu' sa inventezi sisteme de tras apa la buda, cand tu ai WC in fundul curtii :P
   • 0 (20 voturi)    
    se mai scumpeste si curentul! :P (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 14:09)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui ManeTekelFares

    Adica stai asa: noi legiferam lucruri neimportante?
    Pai mor copii de foame in Eritreea - si ne plangem ca la noi se scumpeste curentul? :P
  • +7 (31 voturi)    
   nediscriminare (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 14:19)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

   Pentru ca, pe glob, se nasc cativa oameni cu 6 degete la o mana, ar trebui sa se treaca la fabricarea de manusi cu un deget in plus? Ca sa nu fie discriminati? Iar masura-obligatorie- sa fie luata dupa lungi dezbateri ( pe banii neneacai) in parlamentul UE!?
   • -3 (31 voturi)    
    raspunsul e unul evident (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 17:40)

    Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui atc

    DA, TREBUIE sa se fabrice SI manusi cu un deget in plus pentru acestia.
    Intrebarea nici nu trebuia pusa, e de minim bunsimt.
    Nu iti impune nimeni dumitale sa pui manusi cu 6 degete, ramai la ale tele uzuale cu 5 (si da, se fabrica si celel uzuale cu 5), cam asta e ideea.
    Nu impune nimeni ca TOTI sa poarte manusi cu 6 degete.
    aici e marea problema si de asta spun ca analfabetismul face ravagii. Se da o reglementare care ajuta SI pe unii (minoritari) si gata, sar urangutanii ca li se impune si lor. Nu se impune nimic, in cazul directivei PE, e vorba doar de a recomanda statelor sa promoveze drepturi si libertati pt femei, inclusiv in cazul exceptional al acelor femei care sunt trans sau non-binary, f.f.f simplu. Nu obliga in niciun fel asta pe cei binary/hetero etc sa nasca.
    Discutia asta e ca si cea cu bolile rare. Ce facem, nu investim in cercetare si in tratamente pentru acestia, pe motiv ca is putini, ce dom'le atatea pretentii, sa fie si ei tratati, is doar cativa.
    Argumentele de genul celor ridicate de tine conduc la monstruozitati genocidare in timp.
    • +3 (9 voturi)    
     Lucrurile ar fi cum ar fi... (Duminică, 27 iunie 2021, 18:57)

     Nickname_neinregistrat [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

     ... daca s-ar opri aici... problema mare e ca dupa aceea copiii ne sunt indoctrinati ca este foarte OK si normal ca, si daca s-au nascut cu 5 degete, sa poata alege cate degete sa aiba si pot cere sa li se mai puna un deget ... sau sa li se taie unul... ca asa vor fi cool si trendy!
  • +5 (9 voturi)    
   De ce simplu cand se poate complicat? (Duminică, 27 iunie 2021, 17:37)

   Nickname_neinregistrat [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

   Este foarte simplu... daca legislatia s-a referi la cele 2 SEXE (ca pana nu demult), lasand la o parte absurditatile cu genul, femeile "trans si non-binare" ar fi fost implicit cuprinse si nu era nicio discriminare!
 • +9 (65 voturi)    
  Parlamentul EU are o agenda cu imigranti & femei (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 11:25)

  Gryphus [utilizator]

  Foarte rar am vazut in ultimii ani de la Parlamentul European ceva care sa fie pentru MINE: barbat ALB, European

  majoritatea proiectelor votate sunt pentru femei sau imigranti. E vorba de aceiasi politica GLOBALISTA si socialista
  • -11 (61 voturi)    
   cam agramat (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 11:37)

   Dogul [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Când vei înțelege cum și când se scrie aceiași/aceeași... poate că ve pricepe și politicile Parlamentului European. Bărbatule alb care ești :)))))))
   • 0 (32 voturi)    
    e barbat alb ....mai de la rasarit :))) (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 12:12)

    florin4u [utilizator] i-a raspuns lui Dogul

    ....
   • -3 (35 voturi)    
    Sunt foarte curios (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 12:55)

    ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui Dogul

    cum arata un barbat alb. Nu am vazut in viata mea unu. Am vazut pe multi cu par alb, dar erau rosu la fata, Am vazut si albi la fata, dar cu parul rosu. Dar alb, alb...
    Sunt si mai curios, cum arata acest globalism socialist. Globalismul fiind un capitalism ori imperialism, care acapareaza toate pietele lumii. Sa fie capitalistii niste marxisti convinsi? Elon Musk sau Jeff Bezos comunist? E bine sa avem printre noi niste experti ca Gryphus, ne invata lucruri noi, nemaiauzite.
    • +10 (16 voturi)    
     Cum poate arata “un bărbat alb”? (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 13:05)

     tedycv [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

     Ca in basmul cu HARAP ALB!
  • +4 (22 voturi)    
   UE are o stima imensa (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 11:52)

   moto33 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   pentru barbatii albi, europeni si heterosexuali. Considera ca te poti descurca singur fara ajutor.

   Nasol de astia care vin acum pe pipeline ca se nasc fara "privilegiul ancestral".
  • -7 (33 voturi)    
   hehe (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 12:30)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Voi rusii nu sunteti EUROPENI, barbatelule alb iubitor de multa votca. Voi sunteti asiatici, kak znaty
  • -7 (23 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 12:44)

   [anonim] i-a raspuns lui Gryphus

   • +5 (9 voturi)    
    din puțu gîndirii (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 21:35)

    di livio [utilizator] i-a raspuns lui

    de kăzarmă...să trăiți
  • +3 (17 voturi)    
   groaznic! (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 14:14)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Fac astia legi "pentru femei"? :O
   Ce oribiliciune!
   Da' CINE sau CE se cred femeile astea?
  • -5 (5 voturi)    
   in fapt (Duminică, 27 iunie 2021, 8:51)

   vangall [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   in fapt barbat alb nu exista; Culoarea pielii rasei caucaziene este bej.
 • +14 (56 voturi)    
  Ciudat (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 11:34)

  Mazeta [utilizator]

  Femeile sunt ajutate să avorteze, în timp ce bărbații sunt încurajați să nască.

  Vestea bună este însă că același raport prevede „disponibilitatea la scară largă a produselor pentru menstruație” și eliminarea „taxei pe tampoane”, ceea ce va face viața bărbaților mult mai ușoară.
  • -8 (30 voturi)    
   stim ca sunteti invidiosi pe ue (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 12:13)

   florin4u [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   caci in rusia...nici tampoane nu aveti!!!
   • -2 (20 voturi)    
    El ar fi preferat eliminarea taxei... (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 13:39)

    Ioan.Toma [utilizator] i-a raspuns lui florin4u

    ...pe vodca.
  • +1 (9 voturi)    
   bărbații NU sunt încurajați să nască (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 23:16)

   zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Bărbații NU sunt încurajați să nască.
 • -4 (40 voturi)    
  Se pare ca... (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 11:50)

  AdevaratulProfet [utilizator]

  ...dintre toate partidele romanesti, doar USRPLUS traieste in 2021 si au curajul sa isi asume asta...Rusine pentru PNL, si asta pentru ca de la restul nu ai ce pretentii sa ai..Da, din fericire AUR nu e reprezentat in PE, ei traind undeva in secolul XII - XIII...
  • -1 (31 voturi)    
   extrem de dezamăgit de USR/PLUS (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 14:09)

   Wishu [utilizator] i-a raspuns lui AdevaratulProfet

   Am donat USR, am stat în frig, în stradă să strâng semnături pentru ei și am votat cu ei chiar și când a candidat Barna la președinție dar sunt foarte dezamăgit de votul lor în acest caz.

   Înțeleg că raportul are și părți bune, și nu mă deranjează că femeile care se cred bărbați (sau altceva) vor să nască și trebuie să primească aceleași servicii medicale ca alte femei dar eu sunt împotriva : <<Raportul critică posibilitatea oferită de unele state membre medicilor sau centrelor medicale să refuze să furnizeze servicii de sănătate pe baza unei "clauze de conştiinţă". >>

   Adică pe de o parte să le dăm dreptul femeilor să avorteze dar să luăm dreptul medicilor de a refuza să facă un avort.
   • 0 (6 voturi)    
    nu, nu ia nimeni dreptul medicilor (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 23:18)

    zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Wishu

    de a refuza să facă avorturi.
    Ne lasă rece statul în frig pentru USR+
    • -1 (3 voturi)    
     nu am zis că ia (Duminică, 27 iunie 2021, 23:13)

     Wishu [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

     E doar un raport așa cum zice și articolul, înțeleg asta, dar criticând acest drept pe care îl au medicii din România sugerează că ar trebui schimbat ceva.
  • -3 (17 voturi)    
   adevaratii XXI- seculisti! (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 14:45)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui AdevaratulProfet

   ...si ai idee cam cati votanti au strans" traitorii in sec.XXI" din Ro.? Sa se fi gresit tara in care au fost parasutati " curajosii" membri USR cruce?!?
 • -5 (9 voturi)    
  CNA avizează televiziuni ştiriste mici (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 12:04)

  Propinatiu [utilizator]

  CNA avizează televiziuni ştiriste mici, când ar trebui ca ele să aibă corespondenţi permanenţi la UE, SUA şi la Chişinău.
 • +4 (30 voturi)    
  Hotararile din Parlamentul UE (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 12:06)

  m.cobzaru [utilizator]

  Fiecare dorim democratie, dar multi dintre noi, insistam ca hotararile democratice sa reprezinte convingerile noastre personale. In caz contrar incep reprosurile.
  Am parerea ca acei care nu pot accepta alte pareri e bine sa stea acasa
  • +4 (18 voturi)    
   nu e chiar așă (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 14:36)

   Wishu [utilizator] i-a raspuns lui m.cobzaru

   De multe ori politicienii practică "bait and switch" adică nu-și expun viziunea completă și te momesc să-i votezi cu opinii care coincid cu ale tale, de exemplu la USR lupta anti-corupție care e ușor de acceptat atât de persoane conservatoare cât și de cele mai liberale dar pe care se pare că au lăsat-o mai moale acum de când au ajuns la putere. În schimb se atașează de alte probleme mai trendy, chiar dacă au impact mai mic.
 • +22 (34 voturi)    
  sofisme... sofisme.... (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 12:08)

  liviu_m [utilizator]

  asta cu "sexul atribuit la naștere" este un sofism. nu iti "atribuie" nimeni la întâmplare un sex la naștere, ci TE NASTI cu un sex. ți-l atribuie Natura, ca sa spune așa.
  Formularea "sex atribuit la naștere" este o aberatie, un nonsens
  • +10 (28 voturi)    
   Liviu (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 13:36)

   Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_m

   Exact, mai ramane sa stabilim daca ce s a nascut dintr un om.. este chiar.. om? Poate acel “om” nu se considera om, si vrea sa fie perceput ca un “animal” sau vreo fiinta care nu exista in momentul de fata in nomenclatorul terestru. Asa si cu astia care se nasc barbati dar se simt femeie sau invers. Sau sa lasi copilul sa decida la 18 ani daca vrea sa fie barbat sau femeie. Nu stiu, cred ca astea sunt afectiuni psihice si trebuie tratate ca atare. Nu inventate genuri noi pt orice “dereglare”.
   Ontopic :) astia care au inteles ca barbatii au voie sa nasca, mai cititi frate o data legea. Nu ca ar trebui sa decida niste birocrati daca ai voie sau nasti anyway. Dar nu despre asta e vorba
 • -10 (22 voturi)    
  Mihail Neamțu vorbește de clovni mimetici (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 12:14)

  di livio [utilizator]

  păi Întîiu Clovn Mimetic al patriei noastre îi la Cotroceni, așa să ne ajute Dumnezeu...și Dumnezeu o să vă ajute măi dragă neamțule, Dumnezeu o să-i ajute pe alde Rareș, Băsescu, Falcă, Blaga, Tomac, numa oameni unu și unu, cu frică de Dumnezeu
  • -1 (15 voturi)    
   rade ciob de oala sparta! :)) (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 14:17)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui di livio

   Adica FIX Neamtu sa vorbbeasca de "clovni mimetici", ha,haaa... :)))))
 • 0 (34 voturi)    
  . (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 12:20)

  Toate nickname-urile erau luate [utilizator]

  S-a revărsat prostia în comentarii. Serios, cât de înapoiat și încrâncenat să fii să crezi asemenea gogomănie? Noroc că suntem în UE, altfel acum vedeai numai femei cu batic și cârduri de plozi după ele, evident înșirați frumos în urma bărbatului ALB și EUROPEAN FĂRĂ DREPTURI ca domnul de mai sus.
 • -5 (19 voturi)    
  Singurul (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 13:02)

  ipolitic [utilizator]

  pe care il inteleg ca a votat impotriva, e Rares Bogdan. Nu va explic de ce, e complicat.
 • +5 (27 voturi)    
  Cu certitudine, un subiect de discuție FOARTE actu (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 13:09)

  tedycv [utilizator]

  Atunci când bărbații vor avea uter, iar femeile vor avea penis, TOTUL VA Fi POSIBIl.
  Mai avem doar puțin de așteptat.
 • -2 (20 voturi)    
  întrebare (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 13:35)

  Toni_Romania [utilizator]

  Transsexualii sunt... bărbați?
 • +1 (27 voturi)    
  Valoare zero (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 14:44)

  brascombre [utilizator]

  Raportul lu peste nu are valoare normativa. E doar un deziderat. Baliverne neomarxiste marca UE. Tarilor cu cojones din Europa (Ungaria, Polonia, Cehia) li se falfaie de raportul lor.
 • +1 (25 voturi)    
  Am citit raportul Matic (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 15:20)

  fat.cat [utilizator]

  Spre deosebire de patriarhii “liberali” mai sus, care au extras doar cele 2-3 paragrafe referitoare la minoritatile sexuale, ca asta vad ca ii roade pe dansii, de nu se mai pot aduna si voteaza ca de obicei, fara sa stie ce, doar ca asa le dicteaza partidul. Pana si psd s-a abtinut de la un vot impotriva, dovada ca au citit documentul, sunt de acord cu el, dar totusi, frica de talibanismul religios a fost mai mare. Au votat insa plavanii “liberali” de toate felurile, la gramada, plini de ei, trambitandu-si realizarea. Noroc ca relevanta lor la acest nivel e la fel ca votul pe care l-au dat, egala cu zero. Noi insa vom plati prostia acestor domni, pentru ca in continuare nu se vor implementa masurile respective in Romania. Nu in mod real, in veci, nu cu asemenea oameni la putere. Felicitari, partidul national liberal (sic!), ati confirmat.
 • 0 (28 voturi)    
  In ziua in care... (Sâmbătă, 26 iunie 2021, 16:28)

  Mihail. [utilizator]

  ...usr-istii vor naste tripleti, vom fi complet terminati.
 • +10 (14 voturi)    
  eu cred ca va visati prea in vest (Duminică, 27 iunie 2021, 9:31)

  autan [utilizator]

  Ca de obicei lumea uita unde traieste. Voi va credeti in vest.
  Aici problemele sunt pensiile, specialele, spitalele, militia. Astea-s discutiile.
  Se rezolva astea lumea o sa aiba timp sa fie progresista.
  Cu salariul de 2-3k euro in Romania e usor sa te visezi in afara si sa sustii progresismul. Dar tu esti in minoritate in RO, problemele actuale are Romaniei sunt altele.
  Vrei culltura, progresism ofera celelalte servicii ca in vest intai.obiectiv oricine ar fi la guvernare.
  Voteaza corect si fi obiectiv cu toti. Nu exista "ai tai".
  Si oricat s-ar da unii cu fundul de pamant, inclusiv eu, romanii sunt popor crestin, nu poti sterge intr-un an toata esenta unui popor. Place nu ne place astia suntem. Hai sa daramam bisericile prin toata tara ca ne e rusine cu ele.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by