A fost lansat site-ul interactiv al Conferinței privind viitorul Europei / Acesta este disponibil în toate cele 24 de limbi oficiale ale UE

de S.J.     HotNews.ro
Luni, 19 aprilie 2021, 16:14 Actualitate | MEET Your MEP


Parlamentul European
Foto: Paulgrecaud, Dreamstime.com
​Comitetul executiv al Conferinței privind viitorul Europei a lansat platforma digitală multilingvă dedicată acestui proiect, invitându-i pe cetățenii UE să contribuie la conturarea propriului viitor și a viitorului Europei.

Format din reprezentanți ai Parlamentului European, ai Consiliului Uniunii Europene și ai Comisiei Europene, comitetul a anunțat că platforma este disponibilă în 24 de limbi și „le va permite astfel cetățenilor din întreaga Uniune să împărtășească și să facă schimb de idei și opinii prin intermediul unor evenimente online”, potrivit unui comunicat remis de Parlamentul European.

„Platforma reprezintă un instrument-cheie care le permite cetățenilor să participe și să aibă un cuvânt de spus cu privire la viitorul Europei. Trebuie să ne asigurăm că vocile lor vor fi auzite și că vor contribui la procesul decizional, în pofida pandemiei de COVID-19. Democrația europeană, de natură reprezentativă și participativă, va continua să funcționeze orice s-ar întâmpla pentru că pe ea se bazează viitorul nostru comun”, a declarat președintele Parlamentului European, David Sassoli.

Platforma digitală multilingvă este complet interactivă: cetățenii pot interacționa unii cu alții și își discuta propunerile cu cetățeni din toate statele membre, în cele 24 de limbi oficiale ale UE, fiind încurajați să contribuie în număr cât mai mare prin intermediul platformei la conturarea viitorului lor.

Toate evenimentele legate de conferință care vor fi înregistrate pe platformă vor fi vizibile pe o hartă interactivă, care le va permite cetățenilor să efectueze căutări și să se înscrie online.

Platforma este organizată în jurul unor teme-cheie: schimbările climatice și mediul; sănătatea; o economie mai puternică și mai echitabilă; justiția socială și locurile de muncă; UE în lume; valori și drepturi, statul de drept, securitate; transformarea digitală; democrația europeană; migrația; educația, cultura, tineretul și sportul.

Aceste teme sunt completate de o „cutie deschisă” pentru subiecte transversale și de altă natură (alte idei), cetățenii fiind liberi să propună orice alte aspecte care îi preocupă, într-o abordare care se desfășoară cu adevărat de la bază spre vârf.

Platforma este disponibilă la adresa futureu.europa.eu.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1035 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    M-am inscris (Marţi, 20 aprilie 2021, 1:17)

    Trojan.H [utilizator]

    Maine, 20 Aprilie,16:00 - 17:30 particip la:
    Free speech under attack? Regulating online content in Europe and beyond.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by