Parlamentul European a denunțat controversatul acord de investiții încheiat cu China și cere sancțiuni pentru reprimarea protestelor din Hong Kong
Textul „îndeamnă” cele 27 de state membre ale blocului comunitar să „ia în considerare rapid introducerea unor sancțiuni specifice împotriva unor persoane din Hong Kong și China”, menționând-o pe lidera Hong Kong-ului Carrie Lam și pe alți membri ai guvernului pro-Beijing.
Rezoluția afirmă că europarlamentarii „regretă” că discuțiile privind acordul de investiții dintre UE și China nu au fost folosite „ca un instrument de negociere menit să protejeze înaltul grad de autonomie al Hong Kong-ului, precum și drepturile și libertățile fundamentale”.
„Prin graba de a încheia acest acord fără a lua măsuri concrete împotriva încălcărilor grave ale drepturilor omului, de exemplu în Hong Kong, provincia Xinjiang și Tibet, UE riscă să își submineze credibilitatea ca un actor global în domeniul drepturilor omului”, adaugă rezoluția.
Europarlamentarii afirmă de asemenea că vor „analiza cu atenție” înțelegerea și vor ține cont de situația privind drepturile omului din China când vor vota asupra acordului.
Comisia Europeană condusă de Ursula von der Leyen a afirmat că acordul ajută la rectificarea unor dezechilibre îndelungate privind modul în care UE și China tratează investitorii și că Beijingul a fost de acord să depună eforturi mai mari pentru a aproba convențiile internaționale privind munca forțată.
Negocierile pentru acordul de investiții dintre blocul comunitar și China au început în 2014.
REFERINȚĂ:


Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Dar Oleg, sa nu ne prefacem ca uitam ca Rusia TREBUIE SA RETROCEDEZE TEZAURUL ROMANIEI.
Pus ca trebuie sa iasa din Crimeea anexata prin rapt, sa se retraga din Transnistria, sa-l elibereze pe Navalny si pe avocata lui si sa renunte la pretentiile imperialiste in Georgia, Uktaina, Moldova, Belarus, Armenia, Azerbaidjan, Siria, Afganistan.
America e slabita dupa rezultatul alegerilor din 2021, iar UE nu stie ce vrea intre o Comisie UE pro-chineza si un Parlament UE unde inca se mai voteaza contra Chinei.
Doctrina Trump contra Chinei comuniste e cea care a fortat Beijingul sa accepte un acord comercial de echilibrare pe care acum nici nu se mai pune problema sa-l respecte, nu-i pasa de Biden.
China a facut chiar azi apel la cele 17 tari din Europa care au cooperat pana acum cu planurile chineze de expansiune economica.
In paralel, China a interzis calatoriile si legaturi de afaceri cu Trump si alti 27 de membri ai fostului guvern american de dreapta, mesaj fara precedent de intimidare contra USA.
AMR #zile
who cares