VIDEO Romania, suspendata de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 28 august 2011, 14:08 Actualitate | Mediu


Romania a fost suspendata de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon, decizia finala a Comitetului de Conformare a Protocolului de la Kyoto, care confirma concluziile preliminare din 8 iulie, fiind in vigoare pana la rezolvarea neconformitatilor identificate.

"Comitetul de Conformare al Protocolului de la Kyoto a comunicat, in sedinta publica, decizia finala referitoare la neconformitatile identificate la nivelul Inventarului National al Emisiilor de Gaze cu Efect de Sera (INEGES 2010), transmis in 2010 de Romania. Decizia finala a Comitetului de Conformare confirma concluziile preliminare adoptate in 8 iulie 2011. Potrivit acestora, Romania trebuie sa asigure derularea si dezvoltarea masurilor menite sa asigure indeplinirea adecvata a tuturor activitatilor si functiunilor specifice inventarului national si sistemului national pentru estimarea emisiilor antropice de gaze cu efect de sera", informeaza, duminica, Ministerul Mediului, citeaza Mediafax.

Decizia finala confirma suspendarea eligibilitatii Romaniei de a participa la mecanismele flexibile in baza articolelor 6, 12 si 17 ale Protocolului de la Kyoto, pana la rezolvarea neconformitatilor identificate. Suspendarea eligibilitatii a intrat in vigoare la comunicarea deciziei.

"In aceeasi decizie, Comitetul apreciaza angajamentul Romaniei de consolidare a sistemului national/imbunatatire a INEGES, angajament evidentiat de informatiile pe care Romania le-a prezentat in cele doua intampinari scrise adresate Comitetului de Conformare, precum si de imbunatatirile recente ale inventarului national, cuprinse in varianta revizuita a INEGES, care a fost trimisa Secretariatului UNFCCC in august 2011", mai spune Ministerul Mediului.

Romania a luat act de decizia finala a Comitetului de Conformare.

Totodata, tara noastra a anuntat ca va continua demersurile de asigurare a functionarii conforme a sistemului national pi a inventarului national de emisii de gaze cu efect de sera.

Potrivit Ministerului Mediului, Romania implementeaza deja masurile pentru indeplinirea cerintelor Comitetului, printre care cresterea capacitatii institutionale a Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului si a Ministerului Mediului si Padurilor, pe componenta schimbari climatice/ sistemul national al emisiilor de carbon, initierea de studii pentru imbunatatirea activitatii de culegere de date si identificare a parametrilor necesari in realizarea inventarului, si cresterea expertizei specifice a personalului din domeniu.

Rezultatele acestor studii vor permite sistemului national de estimare a emisiilor de gaze cu efect de sera trecerea la un nivel tehnic superior de colectare, prelucrare si raportare a datelor, iar in baza lor Romania va pregati o noua varianta revizuita a inventarului national, pe care sa o transmita spre evaluare Secretariatului UNFCCC, urmand sa solicite in baza acestei evaluari, reinstalarea eligibilitatii in cel mai scurt timp, scrie Ministerul Mediului.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6938 vizualizari

 • +1 (3 voturi)    
  Confuzie, confuzie, confuzie! (Duminică, 28 august 2011, 14:35)

  Eurobaluru [anonim]

  Dar terminati fratilor cu "certificatele verzi" in acest context. Certificatele verzi sunt documentele tranzactionate pe o bursa speciala si care acorda plata suplimentara a energiei electrice produse din resurse regenerabile. Nu au nici o legatura cu certificatele de care vorbiti aici! Si ne mai miram ca 90 % din populatia Romaniei nu a auzit de faptul ca energia din surse regenerabile ESTE platita mai mult, in scopul promovarii acestui sector la care suntem, din nou, prin coada clasamentului (si sa nu veniti cu statisticile oficiale despre electricitatea "hidro" si "reactorul" eolian din Dobrogea)!
  Jurnalismul ofera avantaje, dar impune si obligatii, domnilor!
  • +3 (5 voturi)    
   Povesteste-ne tu!!!! (Duminică, 28 august 2011, 19:47)

   Ely Gigi Bil [anonim] i-a raspuns lui Eurobaluru

   Ziaristii inteleg si ei ceea ce explica guvernul prin comunicate...

   Una peste alta, este vorba de incalcarea unor obligatii din programul de conformare pe mediu...Criza economica dublata de criza energetica sunt rezultate ale crizei de inteligenta...Crize ale prostiei!

   Prostie care a devenit politica de stat!

   De stat degeaba!
 • +13 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 28 august 2011, 14:36)

  [anonim]

  • +8 (8 voturi)    
   subscriu (Duminică, 28 august 2011, 19:39)

   lulu [anonim] i-a raspuns lui

   sa le fie rusine, este rezultatul "profesionistilor' promovati in diferite functii, pe criterii care n-au nimic de a face cu pregatirea lor, performantele profesionale etc. Culegem roadele promovarii nonvalorii si dezinteresului.
 • +3 (11 voturi)    
  demisia.. (Duminică, 28 august 2011, 14:36)

  ioana [anonim]

  e cumva urmarea unei razbunari pentru ca d-l boc nu a mai solicitat si altora demisii si cu atat mai grav exprimarea "vreau capul pe masa......"Nu cumva e prea sadic.Sunteti jalnici domnilor care ne guvernati GROAZNICI. Va vad atat de mici incat nici nu va scriu cu majuscula numele.Nimic nu mai e drept in tara aceasta, fiti aspri cu toti, masurati cu aceeasi masura pentru ca , de aici de afara vedem altfel lucrurile.Va repet SUNTETI JALNICI IN CONDUCERE.Ajutati-va conationalii, ajutati-va concetatenii caci pana acum n-ati demonstrat ca o faceti si nu toti putem fi cumparati cu un litru de ulei...!
  • -2 (2 voturi)    
   ¨de aici de afara...¨ (Duminică, 28 august 2011, 17:07)

   Ioana [anonim] i-a raspuns lui ioana

   Mai exact, de unde? ioana cu i mic. :) Eu de-aici de afara, vad altceva! :)
 • +8 (18 voturi)    
  odata in pluus (Duminică, 28 august 2011, 14:57)

  gicu [anonim]

  inca odata se confirma idiotenia ca sefii sa fie numiti politic indiferent de pregatire! avem astfel parte de ilustre personaje ca boc, udrea si multi altii la fel de 'cometenti'
 • -2 (8 voturi)    
  sabotaj maghiar!plus ca acest comert e la (Duminică, 28 august 2011, 15:24)

  Eneas [anonim]

  dispozitia baietilor cu ochi albastri ,exact ca in comertul cu energia electrica produsa in hidrocentrale
 • +2 (14 voturi)    
  Responsabilitatea cui? (Duminică, 28 august 2011, 15:43)

  Cris [anonim]

  Iarasi dau sefii vina pe subalterni. Ca intotdeauna responsabili sunt doar cei de jos si niciodata cei de sus.
  Nu ramane decat sa mai declare Basescu ca de fapt populatia e de vina (ca si pentru criza si altele).
  • 0 (0 voturi)    
   Da populatia e de vina... (Luni, 29 august 2011, 8:07)

   bgd [utilizator] i-a raspuns lui Cris

   Pt tot ce se intampla in tara asta de 21 de ani...
 • +2 (8 voturi)    
  Asteptam capul (Duminică, 28 august 2011, 15:53)

  Ursuletul de Plus [utilizator]

  respectiv pe masa lui Boc :))
 • -1 (17 voturi)    
  performanta (Duminică, 28 august 2011, 15:53)

  marius [anonim]

  Guvern performant, presedinte assijderea.
  mama lor de canalii ...
  • -3 (5 voturi)    
   daca ei sunt canalii (Duminică, 28 august 2011, 16:53)

   etre [anonim] i-a raspuns lui marius

   tu esti o canalie comunista ... asta pt ca ai comentat pe subiect si elocvent.
  • 0 (4 voturi)    
   alternativa, domnule, alternativa (Duminică, 28 august 2011, 18:43)

   harapalb [utilizator] i-a raspuns lui marius

   si cu cine DRACU ai vrea sa votam mai chibitule?
   Ii urasc pe toti politicienii la fel de mult, caci sunt toti niste oameni carora le-au murit sufletul - altfel nu ar mai face ceea ce fac - insa, in toata nebuneala, ofticarea si enervarea mea, mai am un dram de luciditate pe care il rezerv copiilor nostri.
   Mai bine mor decat sa imi vand sufletul lui Iliescu si la toate lichele cu intestine ce plesnesc de grase ce sunt...

   Problema noastra, a romanilor, este ca tacem ca prostii si mai facem si pe civilizatii lui peste, in timp ce totul pare sa se destrame.
 • +3 (5 voturi)    
  Tentaculele UDMR-ului!! (Duminică, 28 august 2011, 16:27)

  Aron [anonim]

  De la INCDPM din cadrul aceluiasi minister nu isi da nimeni demisia????Au pus mana pe delta si incearca sa o Disrtuga.Au inceput cu institutele de cercetare din Constanta si Tulcea.Pacat ca pe nimeni nu intereseaza ce face UDMR-ul Romaniei
 • +1 (1 vot)    
  Cat? (Duminică, 28 august 2011, 16:30)

  ABC [anonim]

  Si cati bani pierde Romania pe treaba asta? Din cate stiu, avand emisii mai _mici_ decat are voie, putea sa obtina niste bani de la alte state, care aveau emisii mai mari decat au voie.
 • +3 (5 voturi)    
  unui din marile... (Duminică, 28 august 2011, 16:52)

  ignat [anonim]

  "succesuri" ale guvernului basescu-boc
 • +2 (2 voturi)    
  Tranzactionarea sanatatii! (Duminică, 28 august 2011, 20:06)

  Teodor Ghitescu [anonim]

  Din cate stiu eu, din domeniul stiintelor economice, Cerificatele verzi se refera la tranzactionarea pe bursa a "dreptului de poluare" pe care tarile mai putin poluate pot vinde tarilor cu un inalt grad de poluare, dreptul de a polua mai mult in contul lor!
  Prin urmare guvernantii nostrii au subscris la toate procedurile de biogenocid, inclusiv cea referitare la tranzactionarea la bursa "aerului curat", pe langa vindere bogatiilor nationale, catre oligarhii externi si aducerea populatiei majoritare la limita saraciei si disperarii. In loc ca statul sa utilizeze bogatiile naturale (petrolul, aurul, gazele, etc.), inclusiv aerul curat al muntilor pentru bunastarea romanilor si colectarea directa la buget a venituilor din activitatile economice din sectorul public, vand tot si apoi se vaita ca nu sunt bani la buget, pentru ca cei ce au cumparat duc profiturile in tarile de origine, nu in bugetul tarii in care se produc bunurile si profiturile!
  Vai de noi!
 • +2 (2 voturi)    
  blablabla (Luni, 29 august 2011, 8:38)

  altcineva [anonim]

  Dl Nagy era in functie de peste un an jumate. Ce a facut pana acum ?? usor sa zici ca altii din inainte....
 • 0 (2 voturi)    
  era normal (Luni, 29 august 2011, 8:55)

  unul mai rasarit, din tufis [anonim]

  Pai era normal sa cada capul cuiva in conditiile in care s-au furat din Registrul National certificate de emisii. (cine are curiozitatea poate consulta colectia revistelor de specialitate). Acum sa vedem ce fac UDMR-istii si ceilalti cu Rosia Montana... Cat despre guvernare, chiar daca era actuala opozitie la putere, tot dracul ala era - toti sunt o apa si-un pamant.
  Cat despre bulibaseala din capul jurnalistilor - in goana dupa subiecte tari, nu mai pierde nimeni vremea cu documentarea, Iar scuza ca asa li s-a servit nu tine. Tine de cultura generala, de profesionalism Lasati scuzele ca macane...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by