ECOTIC si Hotnews.ro lanseaza editia a patra a concursului "Vreau o Romanie Mai Curata!". Organizat sub egida Ministerului Mediului si Padurilor si a Garzii Nationale de Mediu, concursul se va desfasura in perioada 14 martie - 20 mai 2011.

Vreau o Romanie Mai Curata!Foto: webPR.ro

Ca si la editiile precedente, publicul larg este invitat pe platforma special dedicata - gazduita de Hotnews.ro - pentru a posta imagini, fotoreportaje si materiale video sugestive pentru tema propusa: Colectezi selectiv deseuri de echipamente electrice si electronice si castigi!

"Concursul se adreseaza tuturor celor preocupati de protectia mediului inconjurator si de adoptarea unei atitudini noi fata de ecosistemul in care traim. Credem ca celor 1767 de materiale digitale (fotografii, clipuri, videoreportaje) inscrise in cele trei editii anterioare li se vor adauga in acest an multe alte marturii ale participantilor la amplul efort de schimbare a mentalitatii romanilor in directia atingerii unei dezvoltari economice sustenabile si a unei calitati mai bune a vietii", declara Valentin Negoita, Presedintele ECOTIC.

Pe langa sectiunile binecunoscute - foto, video si fotoreportaj - editia din acest an a concursului "Vreau o Romanie Mai Curata!" vine cu o noutate - o noua sectiune dedicata in special colectionarilor de aparate electrice. In cadrul sectiunii "Aparate electrice de colectie" participantii la concurs vor putea posta fotografii, insotite de povestea aparatelor vechi, care in timp au devenit adevarate obiecte de colectie si care ocupa un loc special in viata si in casa participantilor.

"Continuam sa sutinem un demers in care credem si punem la dispozitia partenerilor nostri mijloacele necesare pentru ca mesajul colectarii selective a deseurilor electrice si electronice sa ajunga la public in modul cel mai firesc si placut. Concursul «Vreau o Romanie Mai Curata!» a devenit o traditie si suntem convinsi ca in fiecare an suntem mai aproape cu un pas de obiectivul pe care ni l-am propus alaturi de ECOTIC, constientizarea publicului in ceea ce priveste protectia mediului", sustine Ana Maria David, Manager de Proiecte Speciale la HotNews.ro

Toate materialele inscrise pe platforma dedicata vor fi analizate de un juriu format din reprezentanti ai Ministerului Mediului si Padurilor, ai Garzii Nationale de Mediu si ai organizatorilor. In decizia finala pentru stabilirea Marelui Castigator se va alatura juriului si un prezentator TV cunoscut la nivel national.

De asemenea, publicul larg va avea posibilitatea sa voteze materialele preferate si sa desemneze castigatorii Premiilor Publicului.

La final, in cadrul Galei de decernare a premiilor, vor fi inmanate 9 premii:

  • Premiile Juriului: cate un premiu pentru fiecare subsectiune si Marele Premiu
  • Premiile Publicului: cate un premiu pentru fiecare subsectiune

Toate premiile acestui concurs sunt oferite de ECOTIC si constau in telefoane mobile, camere video. Premiul cel Mare fiind un sistem desktop.

Calendarul acestei editii este urmatorul:

  • 14 martie - 20 mai 2011 - Inscrierea in concurs si Votul Publicului
  • 23 mai 2011 - Anuntarea castigatorilor
  • 25 mai 2011 - Gala de decernare a premiilor

Va puteti inscrie sau viziona materialele digitale accesand www.hotnews.ro. Cititi regulamentul concursului aici.

Despre ECOTIC

ECOTIC este prima organizatie colectiva de gestionare a DEEE din domeniul IT&C si al electronicelor de consum, preluand responsabilitatile a peste 300 de companii. Sistemul de colectare ECOTIC dispune in prezent de peste 400 de containere destinate

colectarii selective a DEEE, la nivelul tarii. Incepand cu luna august a anului 2010, ECOTIC devine prima organizatie certificata ISO 9001/2008 privind managementul DEEE-urilor.