Romania este pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste gradul de valorificare a deseurilor, a spus, joi, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care a anuntat ca, pentru remedierea acestei stari, ministerul va aloca, pana in 2015, o suma totala de 1,2 miliarde de euro.

"Vom aloca, pana in anul 2015, peste 1,2 miliarde de euro pentru ca sistemul integrat de management al deseurilor sa fie pus la punct", a anuntat ministrul Mediului, cu ocazia deschiderii oficiale a celei de-a 18-a editii a targului de produse si tehnologii de mediu de la Bucuresti, informeaza Mediafax.

Potrivit estimarilor acestuia, prin sistemul integrat de management vor fi create "peste 200.000 de locuri de munca noi", piata urmand sa genereze venituri de peste un miliard de euro.

"Romania este o tara dificila din punct de vedere al mediului, dupa o perioada lunga de industrializare, dar vom face toate eforturile pentru a sprijini investitiile verzi", a mentionat ministrul, invitand firmele de profil prezente la targ sa se pregateasca pentru a face fata concurentei de pe aceasta viitoare piata.

Ministrul a deschis oficial, joi, expozitia de produse si tehnologii de mediu, vizitand toate standurile celor aproximativ 80 de firme, din Romania si alte 14 tari, prezente pentru trei zile la Romexpo.