Societatea Ornitologica Romana va deschide, de la 1 mai, primul spital pentru pasari sabatice din tara, la Muzeul Satului din Bucuresti. Bucurestenii care gasesc zburatoare bolnave, ranite sau orfane le pot aduce aici pentru a primi ajutor si a fi reintegrate in natura.

Vrabie de casaFoto: Societatea Ornitologica Romana

"Spitalul pentru pasari salbatice va fi amenajat intr-un grajd din Bucovina, in incinta Muzeului Satului. Afara vor fi puse voliere pentru ca, dupa ce le vom ingriji, pasarile sa-si exerseze zborul inainte de a fi eliberate. Gasim foarte multe pasari electrocutate, lovite de masini sau care s-au izbit de cladiri. Pentru ca nu avem un spatiu propice, noi avem biroul intr-un apartament, de multe ori nu reusim sa le salvam. Astfel de adaposturi sunt peste tot in lume. In Romania din nefericire nu exista, motiv pentru care ne-am gandit ca ar fi nevoie de un astfel de loc", ne-a declarat Alida Barbu, Societatea Ornitologica din Romania.

In plus, proiectul isi propune sa atraga atentia oamenilor asupra pericolelor ce ameninta pasarile salbatice si sa ii sensibilizeze pentru a invata sa ocroteasca aceste vietati.

Adapostul pentru pasari este realizat din fondurile SOR si din donatii. Persoanele care doresc sa faca voluntariat pentru acest adapost si sa aduca pasari ranite pot suna la numarul de telefon 031 4255657.