Analizele facute pe probe de apa din Dunare de catre societatea de distributie a apei potabile in Drobeta Turnu Severin arata ca exista cresteri ale concentratiilor de plumb si arseniu, insa "valorile nu sunt de natura sa ingrijoreze", transmite Mediafax.

Potrivit reprezentantilor societatii SECOM de distributie a apei potabile in Drobeta Turnu Severin, care au prelevat, marti, probe din Dunare, de la Bazias, analizele facute in laboratoarele societatii arata ca s-au inregistrat cresteri de valori la arseniu si plumb.

La arseniu, valoarea a fost de 18 micrograme/ l, fata de o medie de 15-16 micrograme/l. Plumbul, in apele Dunarii, are de obicei o concentratie de 2 - 3 micrograme/ l, iar marti au fost inregistrate 5 micrograme/l.

Directorul societatii SECOM, Ilie Pisoi, a declarat pentru ca valorile inregistrate au cresteri nesemnificative, acestea fiind mai mari cu 2 - 3 micrograme/ l, maximum admis fiind de 50 micrograme/l.

"Din rezultatul probelor de laborator nu sunt conditii sa ne facem probleme. Vedem ce este maine dimineata, poimaine, dar din experienta pe care o avem, speram sa nu fie probleme avand in vedere gradul mare de dilutie din Dunare", a mai spus Pisoi.

Societatea de Distributie a apei potabile in Drobeta Turnu Severin are o rezerva de 25.000 de metri cubi de apa, care va fi distribuita populatiei in cazul in zilele urmatoare se va impune furnizarea apei potabile in municipiu, care este singurul din tara alimentat cu apa din Dunare.

Specialistii Administratiei Nationale "Apele Romane" (ANAR) au anuntat, marti dupa-amiaza, ca unda de poluare provenind din accidentul ecologic din Ungaria a ajuns in tronsonul romanesc al Dunarii, insa nu afecteaza calitatea apei.