Norul de cenusa vulcanica ar putea ajunge desupra vestului extrem al Romaniei, la aproximativ 6.000 de metri altitudine, luni dimineata, in jurul orei 9.00 - a anuntat, intr-un comunicat dat publicitatii, Ministerul Mediului. In document se mai precizeaza ca Administratia Nationala de Meteorologie si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului monitorizeaza atat traiectoria norului de cenusa, cat si concentratia particulelor in aerul ambiental.

Noua eruptie a vulcanului din Islanda a afectat si traficul aerian din Romania. Astfel, compania Blue Air a anulat zborurile programate duminica pe rutele Bucuresti-Milano, Bucuresti-Florenta si Bacau-Torino, toate cu retur.

Vulcanul islandez Eyjafjöll a reinceput, joi, sa elibereze in atmosfera cantitati importante de cenusa, dupa cateva zile de acalmie.

Eruptia sa a paralizat practic traficul aerian european la jumatatea lunii aprilie, cand, in decurs de aproape o saptamana au fost anulate peste 100.000 de zboruri, iar peste opt milioane de pasageri au ramas blocati pe diferite aeroporturi.