Concursul “Vreau o Romanie mai curata” si-a lansat miercuri, 21 aprilie, cea de-a treia editie, care are ca obiectiv promovarea colectarii selective a deseurilor electrice si electronice (DEEE) si incurajarea comportamentului civic in reciclarea DEEE.

Proiectul, organizat sub egida Ministerului Mediului si Padurilor de catre ECOTIC si Hotnews.ro, implica postarea de catre participanti, pe platforma dedicata, a unor imagini si materiale video sugestive pentru tema campaniei, realizate in doua formate - video si fotoreportaj. “Monstrii din comunitatea ta - Vechiturile electrice de care te impiedici” este tema din acest an a concursului.

”Rezultatele obtinute la primele doua editii sunt incurajatoare. In 2008 au fost inscrise in concurs peste 770 de materiale, iar in 2009 au fost inregistrate peste 1200 de fotografii si materiale video. Romanii vor o schimbare in bine, iar colectarea selectiva a DEEE ar trebui sa fie unul dintre demersurile principale care sa stea la baza unei tari mai curate. Dorim sa incurajam in Romania o atitudine noua, prin implementarea standardelor europene in domeniul colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice.”, a declarat Valentin Negoita, presedintele ECOTIC.

Concursul “Vreau o Romanie mai curata!” se desfasoara in perioada 21 aprilie - 18 iulie 2010, pe site-ul www.hotnews.ro, si va dispune de doua sectiuni in care publicul va putea posta materiale foto si video pe teme ecologice. Pentru fiecare sectiune, vor fi acordate premiile I, II si III din partea unui juriu specializat. Premiile constau in echipamente electrice si electronice: laptop Toshiba NB200, camera video Toshiba Camileo P10, camera foto Kodak V1003. La acestea se adauga si Premiul Publicului pentru fiecare categorie, care va fi acordat in functie de voturile primite de participanti pe site.

”Vreau o Romanie mai curata!” este rezultatul parteneriatului dintre ECOTIC si HotNews.ro si promoveaza principiile protectiei mediului si revalorificarii resurselor.

Despre Ecotic

ECOTIC este organizatia colectiva de gestionare a DEEE din domeniul IT&C si al electronicelor de consum. Incepand cu anul 2007, ECOTIC a amplasat in tara peste 400 de containere destinate colectarii selective a DEEE. Volumul de deseuri colectate de ECOTIC din 2007 pana in prezent a fost de peste 20.000 de tone, echivalentul a 40.000 de frigidere, 20.000 de masini de spalat, 300.000 de calculatoare si monitoare, 150.000 de televizoare si 350.000 de imprimante si copiatoare. Cantitatea colectata de catre ECOTIC in 2008 reprezinta peste 50% din totalul DEEE colectate la nivel national. Pentru detalii accesati www.ecotic.ro.