Luminile de la Palatul Parlamentului si din alte cladiri importante din Capitala si din tara au fost stinse timp de 60 de minute, sambata, incepand cu ora 20:30, pentru a marca "Ora Pamantului". Alte 29 de orase romanesti, in afara Bucurestiului, au stins luminile. In intreaga lume, mai mult de patru mii de orase din peste 100 de tari au luat parte la initiativa. Printre cele mai prestigioase edificii care au fost cufundate in intuneric se numara Turnul Eiffel, Piramidele sau Sfinxul.

In Bucuresti, cea mai importanta cladire care si-a stins luminile intre orele 20,30 si 21,30 a fost Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres. Luminile au fost stinse de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, alaturi de directorul World Wide Fund for Nature Romania, Luminita Tanasie, iar acest moment a dat semnalul de inceput pentru un show cu recitaluri 100% unplugged sustinute in Parcul Izvor de Sistem, Mihai Margineanu si Lu Cozma, dar si pentru o reprezentatie de jonglerii cu foc, pusa in scena de trupa Raja din Oradea.

Pe langa Palatul Parlamentului, sambata in Capitala au ramas in intuneric pentru o ora Ateneul Roman, Muzeul National de Arta al Romaniei, Teatrul National Bucuresti, cat si Opera Nationala Romana.

Si Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a anuntat ca a devenit partener oficial al miscarii "Ora Pamantului" si ca a stins luminile in cladirile sale, cu exceptia luminilor de securitate.

De asemenea, luminile din cladirile Ministerului Afacerilor Externe au fost stinse, intre orele 20,30 si 21,30, dar si la misiunile diplomatice ale Romaniei in strainatate.

"Ora Pamantului" este cea mai importanta initiativa globala legata de schimbarile climatice. "Ora pamantului" a fost sarbatorita pentru prima data in 2007, in orasul australian Sidney, cand 2,2 milioane de persoane au oprit toate aparatele consumatoare de electricitate din locuintele lor, timp de 60 de minute, pentru a sensibiliza opinia publica in legatura cu consumul excesiv de energie si cu poluarea provocata de emisiile de dioxid de carbon.

Fondul Mondial pentru Natura este organizatia care a initiat si care coordoneaza acest eveniment.