Activistii pentru protectia animalelor se declara socati de gusturile extreme ale chinezilor atunci cand vine vorba de mancare, dupa ce un video care arata mai multe persoane mancand de viu un peste a devenit un adevarat hit pe internet, relateaza The Telegraph.

Filmul, in care se poate vedea un peste partial prajit zbatandu-se pe o farfurie, in timp ce este mancat pe indelete intr-un restaurant, a fost postat recent pe YouTube.

Atentie! Imagini socante

Pentru a mentine pestele in viata, bucatarii au prajit corpul dar au infasurat capul intr-o carpa umeda, pentru a-i permite acestuia sa respire, dupa care l-au acoperit cu un sos, inainte de a fi servit clientilor.

Peta, un grup pentru protectia animalelor, acuzat si el de actiuni extremiste de-a lungul timpului, pentru mijloacele neconventionale promovate, s-a declarat "dezgustat" de aceste imagini.

Un purtator de cuvant a declarat: "Orice persoana de bun simt ar fi socata de aceste persoane care isi bat joc si abuzeaza un animal aflat pe moarte".

Nu este pentru prima data cand China se afla in centrul criticilor pentru traditiile sale legate de mancare. Media internationala a acuzat in repetate randuri ca restaurantele din China servesc creier de maimuta, sobolani, caini, serpi, soparle si pui de soareci.

Atunci cand China a fost acuzata ca este cea mai mare amenintare pentru anumite specii pe cale de disparitie, Beijingul a reactionat: "Nu cred ca este corect sa acuzi alte culturi pentru anumite obiceiuri si traditii negative. Avem traditiile noastre, la fel cum spaniolii au luptele cu tauri, sau vanatoarea de vulpi, la care Anglia a renuntat recent. Noi nu am criticat niciodata Spania sau Marea Britanie", a fost reactia Chinei.