Legea picnicului nu este un proiect in derulare la Ministerul Mediului, declara ministrul interimar al Mediului, Elena Udrea. Ministrul considera ca reglementarile din legea agriculturii si legea silviculturii privind interdictia aprinderii focului in zone neprotejate sunt suficiente, informeaza NewsIn.

Sambata, directorul de programe al Asociatiei Green Revolution, Cornel Belciug, declarase ca asociatia a lucrat cu specialisti din Ministerul Mediului si cu o firma de avocatura pentru a realiza o lege simpla, usor de aplicat si de inteles, astfel incat oamenii sa stie ce au voie si ce nu au voie sa faca atunci cand ies la picnic.

Potrivit acestuia, consiliile locale care au in grija spatiile verzi ar fi trebuit sa amenajeze zone specifice pentru picnic, ingradite, dotate cu puncte de colectare selectiva, toalete ecologice, locuri speciale pentru foc, fie delimitate cu pietris, fie echipate cu gratare, precum si locuri de parcare si care sa fie pazite.

Si presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului a declarat ca el nu sustine ideea amendarii celor care participa la picnicuri, dar nu isi iau gunoaiele acasa, atat timp cat nu exista spatii special amenajate pentru iesirea la iarba verde.