Brigitte Bardot si-a aniversat luni cei 75 de ani cerandu-i Sophiei Loren sa renunte la blanuri o data pentru totdeauna, relateaza The Telegraph, in editia electronica.

Fostul sex-simbol al cinematografiei franceze si temperamentala italianca au schimbat fata ultramoralista a anilor '50, devenind imaginea revolutiei sexuale care avea sa zguduie lumea occidentala in deceniile urmatoare.

Bardot a abandonat cariera cinematografica in 1973, la doar 39 de ani, pentru a deveni o aparatoare ferventa a drepturilor animalelor, dar traind retrasa de lumea mondena.

Bardot i-a transmis cele mai buna ganduri Sophiei Loren, care a implinit 75 de ani pe 20 septembrie, dar nu a rezistat tentatiei de a pleda pentru drepturile animalelor.

"Ii doresc la multi ani Sophiei Loren, splendida mea sora geamana, si ii cer sa renunte la a mai purta blanuri - acesta e cel mai frumos cadou pe care ar putea sa mi-l faca", a declarat ea, pentru agentia AFP.

Bardot a atacat-o pe Sophia Loren in anii '90, cand a acuzat-o pe actrita italiana, care era imbracata cu haine de blana intr-o reclama, ca "poarta in spate un cimitir". Sophia Loren nu a replicat niciodata.

Brigitte Bardot afirma, acum, ca nu are de ce sa regrete rolul de zeita sexuala si de simbol al revolutiei sexuale. "Nu regret nimic", a spus ea.

Actrita, care a ales sa renunte la luminile rampei pentru a salva animalele, vanzand tot ce avea pentru a-si finanta fundatia, declara ca Natura este principala sa preocupare in momentul de fata.

"Nimanui nu i-a pasat, pentru mult prea mult timp, in ciuda avertismentelor urgente. Defrisarile lasa animalele fara habitat, mii de fabrici isi imprastie otravurile in atmosfera, milioane de masini si avioane ne sufoca, agricultura intensiva polueaza apa pe care o bem", mai spune Brigitte Bardot.