CIA a infiintat celula care sa se ocupe de problema incalzirii globale si a consecintelor fenomenului asupra securitatii Statelor Unite, a anuntat agentia americana de informatii. Va fi urmarit impactul incalzirii climatice asupra desertificarii, a cresterii nivelului oceanelor si a migratiei populatiei, anunta CIA intr-un comunicat citat de presa internationala.

SUA, unul dintre cei mai mari poluatori ai lumii, sunt hotarate sa actioneze impotriva efectelor fenomenului, a declarat marti presedintele Obama.

De cealalta parte, Uniunea Europeana s-a declarat joi foarte ingrijorata de stadiul negocierilor privind clima, care nu merg in sensul bun si nu este acceptabil ca acestea sa taraganeze, a declarat premierul suedez, Fredrik Reinfeldt, a carui tara detine acum presedintia UE.

Declaratia a fost facuta la New York la summitul ONU unde problema climatica este pe agenda discutiilor. Reinfeldt a insistat pentru urgentarea unui nou acord asupra reducerii gazelor cu efect de sera inaintea reuniunii cruciale din decembrie de la Copenhaga unde se asteapta un nou tratat asupra climatului care sa inlocuiasca Protocolul de la Kyoto.