Printul Charles al Marii Britanii se va afla in aceasta saptamana in Rio de Janeiro (Brazilia), la un forum al oamenilor de afaceri, carora le va spune ca "avem mai putin de 100 de luni pentru a actiona" inainte ca stricaciunile provocate de incalzirea globala sa devina ireversibile, relateaza skynews.com. Printul de Wales si Ducesa de Cornwall vor efectua un turneu de 10 zile in America de Sud, urmand sa mai viziteze Chile, Ecuador si Insulele Galapagos.

SkyNews precizeaza ca, in ultimul an, printul Charles a rostit mai multe discursuri in care si-a exprimat temerile legate de schimbarile climatice si de amenintarile la adresa mediului. In plus, el a creat in 2007 grupul Rainforests Project prin care incearca sa gaseasca o solutie la problemele climatice.

Potrivit informatiilor, mostenitorul tronului Marii Britanii le va cere oamenilor de afaceri sa se alature luptei impotriva incalzirii globale.

El va sustine ca nevoia de a combate incalzirea globala este mai urgenta in prezent decat a fost vreodata si ca, in conditiile recesiunii economice, lumea nu trebuie sa scape din vedere "imaginea mai complexa". "Sa adopti o politica verde poate fi benefic pentru afaceri si poate crea locuri de munca", e unul dintre mesajele printului Charles, care va pleda si pentru reducerea despaduririlor la nivel mondial.

Analistii sustin ca interventia printului Charles va contribui la impunerea problemei climatice pe agenda intalnirii liderilor G20 de luna viitoare, de la Londra. In plus, printul Charles va aborda chestiunile climatice si in timpul intalnirii pe care o va avea, in capitala britanica, cu presedintele Barack Obama, prezent la reuniunea G20.