Guvernul nu intentioneaza sa retraga ecotaxa pentru pungile din plastic. "Cine a facut afirmatii in sensul suspendarii ei nu a avut mandat in acest sens din partea Executivului", a afirmat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, citat de Mediafax.

Presedintele Comisiei pentru administratie publica si mediu din Camera Deputatilor, Sulfina Barbu, anuntase, in urma cu o saptamana, ca forul pe care-l conduce va solicita Executivului suspendarea pentru trei, maximum patru luni, a aplicarii Ordonantei de urgenta care instituie taxa pe pungile din plastic, pentru imbunatatirea actului normativ.

Si comisarul-sef al Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu, a propus suspendarea taxei pentru o perioada de cateva luni, din cauza ca 5.000 de oameni care lucreaza la firme producatoare de pungi de plastic risca sa devina someri, potrivit ziarului Gandul. De la 1 ianuarie, odata cu introducerea ecotaxei pentru pungile din plastic, consumul de astfel de pungi a scazut cu o treime, lucru care obliga firmele producatoare sa isi trimita angajatii in somaj.