Deputatul PNL, Relu Fenechiu, a declarat, joi, ca este ingrijorat de schimbarea lui Mihaiu din functia de guvernator al Deltei Dunarii, intrebandu-se retoric daca prin aceasta decizie incepe "jaful in Delta" si mentionand ca actuala coalitie vrea sa puna interesele clientelare stapane pe Rezervatie, relateaza Mediafax.

"Incepe jaful in Delta? Este intrebarea pe care o adresez, cu mare accent retoric, Guvernului, Coalitiei PDL - PSD. Sunt foarte ingrijorat de schimbarea domnului Liviu Mihaiu din functia de guvernator al Deltei Dunarii. Numirea domnului Mihaiu in functia din care este acum eliberat, nejustificat, dupa parerea mea, a fost facuta de guvernul Tariceanu tocmai pentru a fi exclusa orice ratiune de ordin politic sau antreprenorial care ar putea afecta Delta", a sustinut Relu Fenechiu.

Fenechiu a mentionat ca, in calitate de fost presedinte al Comisiei pentru echilibru ecologic din Camera Deputatilor, cunoaste miza pe care o poate constitui Rezervatia Deltei Dunarii.

"Exploatarea resurselor de acolo ar aduce profituri care nici macar nu pot fi inchipuite acum unor anumiti clienti politici dar, acest lucru, fireste, cu niste costuri echivalente ale unui dezastru ecologic european. Nu as vrea sa cred ca cinismul si foamea acestui guvern sunt atat de mari incat sa atenteze cu marsavie la un obiectiv nepretuit al Romaniei si al Europei", afirma deputatul liberal.

Fenechiu crede ca Mihaiu era "un independent din punct de vedere politic, un activist inflacarat al Deltei Dunarii, cel mai potrivit pentru functia de Guvernator al acestei zone nepretuite", mentionand in schimb ca nu se indoieste "de calitatile profesionale ale celui numit in locul domnului Mihaiu".

El a sublinitat ca este ingrijorat si de ratiunea politica care a dus la schimbarea lui Mihaiu, mentionand ca acest lucru ii da de inteles ca actuala coalitie aflata la putere vrea sa puna stapanire si pe Delta.

Liviu Mihaiu a fost revocat, miercuri, din functia de guvernator al Deltei Dunarii, a anuntat, dupa sedinta de Guvern de miercuri, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.