Parcul Tabacariei din Constanta este unul dintre cele mai mari parcuri din Dobrogea. La o prima vedere pare o oaza de liniste si sanatate, un loc in care te simti ca in paradis, un loc unde iti poti lua familia in weekend si te poti plimba, te poti relaxa. Ei bine lucrurile nu stau tocmai asa. Cu cat inaintezi in aceasta "oaza de sanatate" iti dai seama ca, de fapt, acest loc este un mare focar de infectie, scrie Tanase Tasente, pe blogul lui.

Gunoaiele ne pandesc la tot pasul iar lacul este plin de deseuri. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine.

Nu o sa fiu extremist incat sa afirm ca numai administratia locala e de vina pentru acest fapt. Din punctul meu de vedere, cred ca cei mai vinovati suntem tot noi, cetatenii - pana la urma noi aruncam gunoaiele pe jos si nu ne ameninta cineva cu pistolul la tampla s-o facem.

Am intrebat cateva persoane care se plimbau prin parc ce parere au de starea in care a ajuns acest parc. Acestia mi-au raspuns foarte dezinvolti: "E, ce sa-i faci? O sa-si faca natura datoria si gunoaiele vor disparea de la sine".

Tocmai de acest tip de mentalitate nu aveam nevoie ca sa progresam. Inainte sa chestionez persoanele respective , mi-am pus intrebarea: Oare mai exista societatea civila?

Auzind raspunsul lor, totul a devenit foarte clar pentru mine: Nici macar fantoma societatii civile nu mai salasluieste printre noi!

Comenteaza pe Blogul lui Tashy.